M
Moon
Gost
interesuje me šta mislite o knjizi "Sofijin svet" Justejna Gordera kao i o drugim knjigama ovog pisca
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nancy:pa ta knjiga je i napisana zbog informacija, a desavanje je samo tu da donese zivost , da ne bude monotona.
ZimCo:a sto se tice Sofijunog sveta, pravi prirucnik za srednjoslolce i predmet filozofiju.
Genia:Citala sam ''Sofijin svet'' koji me je oduševio. Međutim počela sam da čitam ''Maja'' i ne dopada mi se. Ne znam zašto, možda je sve posle Sofije bezveze... Probaću i nešto drugo.
Dont_Break_The_Oath:Justein Gaardner? Nei takk.
Jako je smesno gledati kako jedan norvezanin pokusava da postane filozof i onda se trudi,dodvorava se publici,priblizava im se u obliku "Sofijnog sveta" da bi pokazao da filozofija zapravo i nije tako strasna i brutalna kakvu su nam servirali Artur Schopenhauer,Maximilian Stirner ili Friedrich Nietzsche.
Gaardner vazi za jedno obicno djubre u njegovoj sopstvenoj zemlji i bilo ko se razume malo bolje u filozofiju,ili ko je citao Knut Hamsuna suprotstavio se Gaardnerovim lazima o toj slatkoci filozofije koju je on u svakoj svojoj knjizi maksimalno uprostio i nacinio smesnim.
Na moju ogromnu zalost,potrosio sam previse vremena citajuci ga,pokusavajuci da shvatim zasto je uopste ista i pisao ali mi je ostao samo onaj gorak ukus u ustima.
Mislim da je Gaardner jedna velika sramota velike norveske knjizevnosti.