Ankora
Buduća legenda
- Poruka
- 38.332
pa đorđelina.. o tome ja i pričam, sve je na kraju ispalo prividno

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

pa đorđelina.. o tome ja i pričam, sve je na kraju ispalo prividno![]()
Ako ništa drugo, bar je dečiji program bio bolji.
Pre neki dan ja sa drugaricama sedim i neki mali došao traži da mu pustimo Ben Tena na kompjuteru. I mi tako uradimo da bi bio miran. Zapričasmo se nešto, samo čuješ neki Limp Biskit, Ramštajn, hevi metal šta li je... kad ono na tom video klipu scene iz crtaća i ta muzika se čuje.
Pricam sa gastosima, ljudima sa ovih prostora koji su pre raspada otisli na zapad da rade i radjaju decu.
I oni sebe i dalje nazivaju jugoslovenima, druze se, izlaze na ista mesta, posecuju se medjusobno.
Vole se kao nekada.
Jugoslavija u emigraciji.
pojas sa uniforme mornarice?Kultna tema, bez politike.
Nema je vise.
Za one koji pamte, evo malo podsecanja. Klik na sliku za podsecanje sta smo srusili.
http://3.***************/-b7HNOrj5zic/TefNdyWv6sI/AAAAAAAACIU/D8ycD9taZJg/s1600/JNA2.jpg

pojas sa uniforme mornarice?![]()
Nije mi jasno zašto se Jugoslavija vezuje samo za SFRJ ? Pa postojala je Jugoslavija i pre te SFRJ...
Bez prve ne bi bilo ni druge Jugoslavije.
Ipak se ne usudjujem da bilo kako komentarisem onu prvodecembarsku, prvu Kraljevinu Jugoslaviju.
Druge, Titove, se po dobrom secam.
Diktatura je znacila redovne plate, socijalnu drzavu, odlazak na more, besplatno skolstvo i lecenje, vojska u miru, odsustvo kradja, patrijarhat...
Danasnja "demokratija" je suprotna svemu jugoslovenskom dobrom, lik u ogledalu.
Nije to nostalgja, samo nabrajam. Zbrajam sta sam kupio i koliko cu platiti.
, i ostali bi da smo malo diplomatije imali u svom mentalitetu.Učili smo nekad napamet mnogo što-šta vezano za našu Jugu...
Npr:
SFRJ ima šest republika i dve pokrajine.
Republike su:
-Srbija
-Bosna i Hecegovina
-Hrvatska
.Slovenija
-Crna Gora
-Makedonija
A pokrajine su:
-Sap Vojvodina
-Sap Kosovo
Pa smo onda nabrajali glavne gradove...to je nekad bilo štivo iz geografije za peti razred...
Ma bilo je super pa šta god da se dešavalo iza blindiranih vrata raznoraznih kabineta.
Išli smo na more svake godine, putovanja razna što sa školom što privatno i izdatak se nije
odražavao ni na šta..
Prateća deviza nam je bila: učiti, učiti i samo učiti...knjiga nam je najbolji drug itd...
A sad je deviza: raditi, raditi i samo raditi...toliko da nemaš vremena za učiti jer ako učiš potencijalna si nam pretnja...
..ps..još ako ti učenje dobro ide, ma ima da te nema...ccc...