Jugoslavija

nije mi žao što je više nema. Svako vrijeme nosi svoje. Nostalgija je uvijek za nečim prošlim i u sjećanju boljim (ali to je samo zbog varljivog sjećanja). Da možemo pitati one u mračnom srednjem vijeku, sigurno bi ih pucala nostalgija za tim vremenom :D :D
Tako će i današnja generacija govoriti o ovim dobrim starim vremenima.

Rodjen sam u SFRJ, i rano detinjstvo proveo u njoj. Sa nostalgijom se secam detinjstva, ali SFRJ... mada, izgleda da je to bila kul zemja za ziveti u njoj! I, da, o pokojniku sve najlepse!

Učili smo nekad napamet mnogo što-šta vezano za našu Jugu...:)

Npr:

SFRJ ima šest republika i dve pokrajine.
Republike su:
-Srbija
-Bosna i Hecegovina
-Hrvatska
.Slovenija
-Crna Gora
-Makedonija

A pokrajine su:
-Sap Vojvodina
-Sap Kosovo

Pa smo onda nabrajali glavne gradove...to je nekad bilo štivo iz geografije za peti razred...:D

Ma bilo je super pa šta god da se dešavalo iza blindiranih vrata raznoraznih kabineta.
Išli smo na more svake godine, putovanja razna što sa školom što privatno i izdatak se nije
odražavao ni na šta..
Prateća deviza nam je bila: učiti, učiti i samo učiti...knjiga nam je najbolji drug itd...
A sad je deviza: raditi, raditi i samo raditi...toliko da nemaš vremena za učiti jer ako učiš potencijalna si nam pretnja...:mrgreen:
..ps..još ako ti učenje dobro ide, ma ima da te nema...ccc...

Bila je i ona: uči da ne bi morao da radiš :mrgreen:

Pa i narod je tad imao pravo na svoja blindirana vrata u kući tj. stanu koji sa sigurnošću nije ozvučen..:mrgreen:
Mogli smo da pričamo svašta...a kao nismo smeli..:lol:
Nekad je bilo ne smem ali smem a danas smem a ustvari ne smem jer zidovi imaju uši....i to veelikee...ccc...

Poslednja izmena:
Sad si me podsjetila da nijesmo ni zaključavali vrata.
Danas imam bravu koju i ključ jedva otključava :confused:

Pa da...danas je najunosniji biznis proizvodnja i prodaja sigurnosnih vrata...:lol:
Bilo je nečeg dobrog onomad...jes da je stiglo na naplatu al bio je to jedan dugoročni kredit od...ček da izračunam..
..Juga je formirana kao SFRJ 62 godine i trajala do devedesetih..znači, kreda od čitavih bezbrižnih tridesetak godinica...:D

Ako ništa drugo, bar je dečiji program bio bolji.

Pre neki dan ja sa drugaricama sedim i neki mali došao traži da mu pustimo Ben Tena na kompjuteru. I mi tako uradimo da bi bio miran. Zapričasmo se nešto, samo čuješ neki Limp Biskit, Ramštajn, hevi metal šta li je... kad ono na tom video klipu scene iz crtaća i ta muzika se čuje.

Sićan se da je bilo prividno lakše živit ..i da su susidi bili međusobno draži jedni drugima.. ( to je isto očito bilo prividno).
Sićan se zakletve Titu ,sad mi smišno ..
Karanfil mi je bija uvenija..plakala san ka malo prase ..:D
Ne znan.. nisan se dugo satkala u nju da mogu žalit..a po roditeljima vidim mišane emocije.
Mislim da su prebolili.

Sićan se da je bilo prividno lakše živit ..i da su susidi bili međusobno draži jedni drugima.. ( to je isto očito bilo prividno).
Sićan se zakletve Titu ,sad mi smišno ..
Karanfil mi je bija uvenija..plakala san ka malo prase ..:D
Ne znan.. nisan se dugo satkala u nju da mogu žalit..a po roditeljima vidim mišane emocije.
Mislim da su prebolili.

ja govorim o ovome a svaka zemlja ima dugove nista se tu yu nije izdvajala u odnosu na posle

da tad su bili prijatelji bez zadnjih licnih namera dok im neko nije ubacio rovca..danas su neprijatelji iako se prividno gotive..dovoljna je jedna rec i pomen srbin/hrvat da se pokolju..pre nije bilo tako letovalo se opusteno

Back