Jovan Deretić - prevarant i šoumen

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PS. I drugo, Ministre, kada kažeš, "ne razumem se u istorijsku lingvistiku", ubeđen sam da si na boljem putu do istine nego oni koji kažu da se razumeju, a od drveta ne vide šumu.

Indoevropski koncept u lingvistici, sam termin "indoevropski", ima stariji sinonim, koji još uvek ravnopravno važi i upotrebljava se. Taj sinonim je - "indogermanski". Indogermanskim konceptom hoće da se kaže kako svi evropski jezici (kao slovenski, italski itd.) izrastaju iz indogermanskog korena, odnosno da su Germani arijevci (od kojih su i Hindusi svojedobno naučili jezik), najstarija evropska kultura i civilizacija. I zato onima koji se kunu u germansku istoriografiju i lingvistiku kažem da stave prst na čelo :

U etimologiji, sami u višestrukoneodređenim sistemima sami indogermanisti arbitrarno određuju pravila, koja proglašavaju zakonitostima, i onda plivajući kroz njih manipulišu etimološkim ishodištima za reči koje su im od značaja.

Znači, svi oni koji "nisu sisali veslo" pozvani su da prodiskutuju genezu germasko-arijevskog pseudonaučnog lingvističkog i istoriografskog germanocentričnog diskursa.[/SIZE][/SIZE]

Opet ova preispoljena neznalica u svojim propagandnim plahtama prosipa teorije zavere a nije u stanju da razluči naučni diskurs od ideološkog . U današnjoj istoriografiji ni indoevropljani ni praindoevropljani nisu isto što i indogermani niti postoji ijedan ozbiljan autor koji to tvrdi jer su praindoevropljani (kao vrlo izvesna činjenica) postojali pre nastanka savremenih grupa naroda uključujući i Germane. Tvrditi da je indoevropski koncept isto što i indogermanski jednako je tvrđenju da je teorija o evoluciji isto što i eugenika ili da je anatomija ruke isto što i hiromantija. A radi se o prostoj stvari da su u periodu razvoja ideje o indoevropljanima postojali autori romantičarskog opredeljenja koji su pronašli zgodnu okolnost da svoje ideje o veličini vlastitog naroda provuku kroz pseudonaučni mit o Arijevcima ne bi li svojim idejama dali na verodostojnosti. Taj trend vezivanja savremene nacije za praindoevropljane jeste bio raširen a dostigao je svoj vrhunac u ideologiji nacizma ali je od početka bio kritikovan i na kraju poražen ( izgnan iz nauke) . Prema tome priča o indogermanima jeste iskrivljeno shvatanje nauke ili njena zloupotreba u ideološke svrhe i ne može se poistovetiti sa naučnom tezom o praindoevropljanima za koju postoje ozbiljni naučni razlozi. No ostali su nekakvi repovi od te mitomanije a ni Srbi to nisu izbegli , preskočiću šarlatana Deretića već ću pomenuti ništa manje neozbiljnu osobu Olgu Luković-Pjanović koja umalo nije uspela čak i njega da prevaziđe u pronalaženju pradavnih Srba ;

arhajski-srpski-kao-sred-1.jpg

Ono što je utešno jeste činjenica da su takvi zauvek izopšteni iz hrama nauke a za njima zalupljena teška vrata naučne misli pa se danas njihovi stavovi jedino mogu čuti u obskurnim televizijama i jednako bizarnim likovima po srpskim forumima.

Poslednja izmena:
:hahaha::hahaha::hahaha:

Ti si ovdje svakojake fantazmagorije ispričao oko tebi da je teško povjerovati što je istina, a što nije. Podsjetiću te, hvalisao si se i kako si dobar prijatelj sa majkom Danijela Džina.
Iako bih se u izvjesnoj mjeri dosta složio sa tobom, odnosno da tu negdje ima i istine, zašto očekivati da tvoja tvrdnja da imaš tetku udbašicu nije samo još jedna u nizu svih laži?

Majka Danijela Džina zove se Cica Ostojić- živjela je u Sarajevu, pjesnikinja po vokaciji, a radila je u Pozorištu mladih, tamo su se igrale neke njene predstave. I, slušaj, pripazi na rečnik!!!

- - - - - - - - - -

Поштовани учесници ове дискусије скрећем вам пажњу да о свему што се не тиче конкретно живота и дела Јована Деретића не расправљате овде. :hvala:

Volio bih da netko otvori sličnu temu o životu i djelu R. Radića i njegovim hertz- romanima o Vizantiji. Skrećem pažnju da je o ovome Slavenka napisao niz laži.

Majka Danijela Džina zove se Cica Ostojić- živjela je u Sarajevu, pjesnikinja po vokaciji, a radila je u Pozorištu mladih, tamo su se igrale neke njene predstave. I, slušaj, pripazi na rečnik!!!

- - - - - - - - - -

Volio bih da netko otvori sličnu temu o životu i djelu R. Radića i njegovim hertz- romanima o Vizantiji. Skrećem pažnju da je o ovome Slavenka napisao niz laži.

Koje laži sam navodno napisao?

Naravno da pazim na rječnik. No kada smo već kod laganja, hajde ti meni objasni...

Ja sam se danas upisao na društveni smer. upoznao sam jednu mladu ,kratko ošišanu profesirku istorije i stariju profesorku srpskog (ona vodi dramsku sekciju). Istoričarka prredaje na društvenom.Ako znate o kome se radi napišite nešto. Imam još jedno pitanje: Koji profesori su bili razredni ovogodišnjim maturantima?
- iz francuskog baš nisam najbolji, kakva je situacija?

Ukoliko sam te dobro razumio, ti si skoro upisao drugi razred Pete beogradske gimnazije? Je li tako?

jesam i imam:super: 5 iz istorije i 4 iz francuskog

Znači da na časovima iz istorije vjerovatno ćutiš o ovim svojim teorijicama...

No dobro, obrazloži onda ovo:

supertruper:
Druze, ja mogu da udjem gde god hocu jer sam sluzbenik u SUPu Srbije i to na vrlo odgovornom polozaju. Mozda sam neke drvene filozofe kao sto si ti koju panjkaju svoje skolske drugove vec hapsio. Ha,ha,ha! Nijedne nema bolje od nase policije, zar ne. da hocu mogutenaciali, kao sto rekoh, uzivaj u tom tvom malom svetu i ne daj onom opakom Milanovicu da ga urusava.

Dakle, dok si ti bio u šestom razredu osnovne škole, u isto vrijeme si bio na vrlo odgovornom položaju u (i to pazi) SUP-u? :think: I još ti Ljubica Ostojić dođe nekakva lična prijateljica?

radila je u Pozorištu mladih, tamo su se igrale neke njene predstave

Ne znam na koji način ovi podaci ukazuju na to da si imao prilike lično je upoznati i uspostaviti nekekav odnos...da nisi htio reći možda da si to radio prije nego što si se rodio?

Koje laži sam navodno napisao?

Naravno da pazim na rječnik. No kada smo već kod laganja, hajde ti meni objasni...

Evo, podsjetit cu te ja. Lagao si bas na ovo temi da ima 18 izvora nezavisnih od DAI o doseljavanju Slavena na Balkan i njihovim bitkama sa Ilirima, Romanima i romaniziranim Ilirima. Nakon sto sam te upozorio da lazes, ostavio si od tih 18 samo 3 izvora, a ko god samo letimicno pogleda ta tvoja navodna 3 izvora shvatit ce da oni uopce ne govore o doseljavanju Slavena i bitkama Slavena i Ilira.

Dakle, lagao si da ima 18 izvora, onda si lagao da ima 3, a ne 18, a cinjenica je da nema ni jedan.

Problem je samo što niko od ovih ne govori o seobi Srba.

Čuj, problem. Pa pobogu kako bi mogli uopšte govoriti na prvom mjestu. Gledajući kristalnom kuglom u budućnost?

Evo, podsjetit cu te ja. Lagao si bas na ovo temi da ima 18 izvora nezavisnih od DAI o doseljavanju Slavena na Balkan i njihovim bitkama sa Ilirima, Romanima i romaniziranim Ilirima. Nakon sto sam te upozorio da lazes, ostavio si od tih 18 samo 3 izvora, a ko god samo letimicno pogleda ta tvoja navodna 3 izvora shvatit ce da oni uopce ne govore o doseljavanju Slavena i bitkama Slavena i Ilira.

Dakle, lagao si da ima 18 izvora, onda si lagao da ima 3, a ne 18, a cinjenica je da nema ni jedan.

Ništa ja tu nisam lagao i stojim i sada iza svega što sam napisao. A kao što ti je i Mrkalj bio ukazao, citirao sam detaljno recimo Jordanesa.

A ti?

Treba jako puno samoobmane i intelektualnog nepoštenja da se ovo navede kao izvor doseljavanja Slavena i bitaka Ilira i Slavena. Kad uhvatim vremena napisaću ponešto o svakom navodnom izvoru. Svih 18 redom.

Nisam ništa ignorirao, napisao sam ti da sam bolestan, odgovorit ću ti na sve.

Hoćeš li ostati pri riječi? :think:

Evo ja ću ti malo pripomoći. Evo ti jedne tabele sa svim provalama na balkanske prostore od kraja V do prve polovine VII stoljeća, sa precizno navedenim podacima u četiri kolone o (1) datovanju napada, (2) nazivu napadača, (3) mjestu borbi i meti razaranja i (4) pisanom izvoru koji isto opisuje:
tabelanapada1.jpg

tabelenapada2.jpg

U popisu svih ovih navala koje imamo zahvaljujući pisanim izvorima u tom periodu, sa skoro polovinom onih u kojima Sloveni odnosno Anti bili primarni agresor (što ih čini u popisu i najbrojnijom kategorijom). Ovdje treba imati na umu da su, kao prvo, nesumnjivo učestvovali Sloveni kao sekundarni agresor u pojedinim drugim navalama (recimo Avara i Huna), a kao drugo i prostu činjenicu da je vjerovatno ovih upada bilo i još mnogih drugih (samo što nemamo sačuvane pisane podatke o njima).

Poslednja izmena:
Znači da na časovima iz istorije vjerovatno ćutiš o ovim svojim teorijicama...

No dobro, obrazloži onda ovo:

Dakle, dok si ti bio u šestom razredu osnovne škole, u isto vrijeme si bio na vrlo odgovornom položaju u (i to pazi) SUP-u? :think: I još ti Ljubica Ostojić dođe nekakva lična prijateljica?

Ne znam na koji način ovi podaci ukazuju na to da si imao prilike lično je upoznati i uspostaviti nekekav odnos...da nisi htio reći možda da si to radio prije nego što si se rodio?

Ti Slavenko trebaš radit u SUPu jer ne shvataš kad neko govori ozbiljno a kad se zeza; elem, za Cicu i sup je tačno, gimnazija je zezanje, mada sam imao 5 iz istorije

Poslednja izmena:
Ti Slavenko trebaš radit u SUPu jer ne shvataš kad neko govori ozbiljno a kad se zeza; elem, za Cicu i sup je tačno, gimnazija je zezanje, mada sam imao 5 iz istorije

Aha...zezanje. :) Dobro, ako ako si odlučio tako da se igraš. :lol:

P. S. Odgovorna osoba bi se izvinila za klinačke postupke, ali vidi se ipak da će tebi odrastanje ići vrlo teško.

Aha...zezanje. :) Dobro, ako ako si odlučio tako da se igraš. :lol:

P. S. Odgovorna osoba bi se izvinila za klinačke postupke, ali vidi se ipak da će tebi odrastanje ići vrlo teško.

Izvinjavam se. Eto, takvi smo mi ljubitelji autentične autohtonističke srpske istorijske škole na čelu sa grofom Brankovićem i Pantelijom Srećkovićem. Elem, pročitao sam njegovu Istoriju Srba i knjiga je fantastična - zašto je BB-ejci ne pominju nego isturaju Deretina? Ha, pa Pantelija je bio istoriograf od formata.

Izvinjavam se. Eto, takvi smo mi ljubitelji autentične autohtonističke srpske istorijske škole na čelu sa grofom Brankovićem i Pantelijom Srećkovićem. Elem, pročitao sam njegovu Istoriju Srba i knjiga je fantastična - zašto je BB-ejci ne pominju nego isturaju Deretina? Ha, pa Pantelija je bio istoriograf od formata.

Питај Љубу Ковачевића.

Ništa ja tu nisam lagao i stojim i sada iza svega što sam napisao. A kao što ti je i Mrkalj bio ukazao, citirao sam detaljno recimo Jordanesa.
Ništa ja nisam Ministru Obrane ukazivao. On je briljantan. Ukazivao sam tebi. Pišeš neistine.

quote_icon.png
Original postavio Slaven777
Nije tačno da ne postoji, ima ih cijela gromada.

Evo ja sam nabrojao osamnaest autora (od kojih su pojedini ostavili iza sebe i više od samo jednog izvora) izdvajajući samo one koji su bili savremeni samoj seobi. Kada se tome dodaju svi docniji izvori (takođe potpuno nezavisni od DAI) ova lista se još značajno proširuje.
Ovde si se zaustavio na Jordanesu:

http://forum.krstarica.com/showthre...omantičari?p=28740730&viewfull=1#post28740730

Možda sada imaš više vremena da dopuniš?

Ne znam stojiš li i dalje iza njih (neistina)?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back