Još jedan gest pravih prijatelja 2

jeste ali oni su izgubili a mi smo pobedili,bitna razlika

shaljivdzija :lol:

a sto se tice same teme... ovde je zaista slucaj da tek neko buduce objektivnije gledanje i distanca moze da da odgovore o svacijim krivicama i tome sta je pravedno, nepravedno, pravednije...

inace, evo i dela dobrog texta o nasem shvatanju sile iz celog tog procesa 90ih i delu sustine neshvatanja

Intervencija iz 1999. samo je vrhunac tog procesa. Ishod svega toga je da je dobar deo miloševićevsko-šešeljevskog (ali i ne samo njihovog) "nacionalnog projekta" završio u ruinama. Zašto? Ameri & co. silom su ga ugasili. Ali, zar i sam Projekat nije brutalnom silom sprovođen? Jeste, ali drugo je to kad "mi" sprovodimo silu: mi na to imamo pravo! Ali, ko nam je to pravo dao? Pa mi, ko bi drugi! E, tako je i Amerika sebi dala pravo da u naše samozadano pravo interveniše. Šta nam to govori? Da se iza moralisanja nad tom vrstom sile ne krije moralni prezir boljeg, nego jalova zavist slabijeg.

shaljivdzija :lol:

a sto se tice same teme... ovde je zaista slucaj da tek neko buduce objektivnije gledanje i distanca moze da da odgovore o svacijim krivicama i tome sta je pravedno, nepravedno, pravednije...

inace, evo i dela dobrog texta o nasem shvatanju sile iz celog tog procesa 90ih i delu sustine neshvatanja

Intervencija iz 1999. samo je vrhunac tog procesa. Ishod svega toga je da je dobar deo miloševićevsko-šešeljevskog (ali i ne samo njihovog) "nacionalnog projekta" završio u ruinama. Zašto? Ameri & co. silom su ga ugasili. Ali, zar i sam Projekat nije brutalnom silom sprovođen? Jeste, ali drugo je to kad "mi" sprovodimo silu: mi na to imamo pravo! Ali, ko nam je to pravo dao? Pa mi, ko bi drugi! E, tako je i Amerika sebi dala pravo da u naše samozadano pravo interveniše. Šta nam to govori? Da se iza moralisanja nad tom vrstom sile ne krije moralni prezir boljeg, nego jalova zavist slabijeg.

Jel ti ovo pokusavas da nadjes opravdanje za ubijanje dece... Za posipanje gradova kasetnim bombama... Imas i slike tog ishoda u Nisu... Za rusenje fabrika, mostova, i sl... Sve sam ubedjeniji u to, da pri registraciji na ovaj forum treba uvesti obavezan lekarski pregled...

jednostavno ne kapiras, al nisi ni duzan... ni to nije obaveza

Vazno da ti kapiras... Kako vas nije sramota da opravdavate ubijanje jednog naroda nedozvoljenim oruzjem i na divljacki nacin sa nebesa 78 dana... Kako vas nije sramota nevinih zrtava, koje su ti hohstapleri nazivali kolateralnom stetom... Kako vas nije sramota zrtava koje i dan danas postoje, jer je ogroman procenat malignih obolenja u pojedinim sredinama...

Milosrdni andjeo... :dash:

Vazno da ti kapiras... Kako vas nije sramota da opravdavate ubijanje jednog naroda nedozvoljenim oruzjem i na divljacki nacin sa nebesa 78 dana... Kako vas nije sramota nevinih zrtava, koje su ti hohstapleri nazivali kolateralnom stetom... Kako vas nije sramota zrtava koje i dan danas postoje, jer je ogroman procenat malignih obolenja u pojedinim sredinama...

Milosrdni andjeo... :dash:

sta , milosrdni anjdeo???:eek:

Pitam se da li bi imao obraza da ovo napises da je neko od tvojih bliznjih poginuo u tom bombardovanju.Da li si ikad pomislio na te ljude dilejcino?Da imas grama mozga u toj lobanji mozda bi i skontao neke stvari,ali *** ovako te samo mogu zaliti.

pa poginulo je onoliko ljudi pri bombardovanju RTSa, pa nesto ne vidim da rodbina kune toliko ove sto su bombardovali, koliko budale koje su dovele srbiju u situaciju da bude bombardovana , zbog svojih sitnih interesa i fotelja.........ali, ne znam sto se ti qrcis, kada nisi ni iz loze Milosevica, ni Markovica???.......a ni Seselja.......:think:

pa poginulo je onoliko ljudi pri bombardovanju RTSa, pa nesto ne vidim da rodbina kune toliko ove sto su bombardovali, koliko budale koje su dovele srbiju u situaciju da bude bombardovana , zbog svojih sitnih interesa i fotelja.........ali, ne znam sto se ti qrcis, kada nisi ni iz loze Milosevica, ni Markovica???.......a ni Seselja.......:think:

E sada si mi sve rekao.Jeli pameti jel ti poznajes ikog od rodbine tih ljudi?Jel mora da bude u Blicu,Politici,Kuriru ili na TV-u da bi smo znali da njima nije sve jedno oko toga?
Te budale ce biti kaznjene,ali da li ti to pokusavas da od toga napravis opravdanje?Jer ja takav paradoks ne mogu da shvatim?Koliko bi ti ljudi zrtvovao da nasoj zemlji bude "bolje" zivota ti?Za kraj znas li sta je empatija?Ako ne pronadji!Izgleda da iovako sta pametnije nemas da radis!

А јеси их можда питао? Или и даље мислиш да си паметан толико да имаш право да доносиш закључке у туђе име?

jeste ali oni su izgubili a mi smo pobedili,bitna razlika

Tim gore. Pobjednik se žali što je pobjedio, a poraženi postavlja uslove.
:ok::hahaha::hahaha:

e za ovo si u pravu,svi nešto pametuju(i ja) a niko ništa da uradi,da makar ubije jednog smrdljivog amera ili pripadnika fašističke evrope koji su učestvovali u zločinačkom planu poznat kao "Milosrdni Anđeo" počev od solane do najobičnijeg vojnika 4 rajha ili ako se ne može njima prići onda nekog njihovog simpatizera i dupelisca koji su se nakotili u ovoj zemlji,daj neki predlog kako da im se revanširamo za bombardovanje 95,kako da im se odužimo za bombardovanje 99,kako da im zaboravimo,da im oprostimo,imamo li pravo na to...

Za ovao i ja moram reći da si u pravu.

Što se ne ugledate na braću palestince. Kao svaki pošteni palestinac sjedneš u kafić pun mrskih amera ili pripadnika fašističke evrope i detoniraš se.

Umjesto da nešto radite samo :strika: kao kakve babe.

Tim gore. Pobjednik se žali što je pobjedio, a poraženi postavlja uslove.
:ok::hahaha::hahaha:

Za ovao i ja moram reći da si u pravu.

Što se ne ugledate na braću palestince. Kao svaki pošteni palestinac sjedneš u kafić pun mrskih amera ili pripadnika fašističke evrope i detoniraš se.

Umjesto da nešto radite samo :strika: kao kakve babe.

PA KAD JE TO REZERVISANO ZA USTAŠE,JER JEDINI SU ONI STRUČNJACI ZA MINIRANJE NA OVIM PROSTORIMA,OD JASENOVCA PREKO MILJENKA HRKAČA PA DO DANAS .
:pop2:

A gde si to ti video rodbinu poginulih kako kune bilo koga?
Svi osim jedne babe (Zanka Stojanovic) su u svom bolu dostojanstveni i nigde ne videh da su oprostili milosrdnom andjelu (samo za tvoju info - NATO naziv "kampanje") za ono sto im je uradio.
Nisu oprostili ni direktoru TVBGD (Dragoljub MIlanovic). I ne treba, jer svako treba da nosi svoje breme odgovornosti.
Glupost tipa, da nekome treba da budemo zahvalni jer nas je bombardovao, prosejavaju samo oni kojima je takvo ponasanje i borba za takvu istinu narucena.
Naravno i po koji slepac koji u navijackom zaru slepo prati svoje "lidere".

Back