John Bolton:Izrael će napasti Iran do kraja 2009

Pitanje je da li ce sam Izrael ratovati protiv Irana ili cu mu priskociti u pomoc Amerika.To je jedna glupost i razlog da se Amerika umijesa, a to je da prvo pocne Izrael da se bije a onda priskace u pomoc velika sila Amerika i tako ce zajednicki da ratuju protiv Irana.
Ako bi Izrael ratovao sam kao drzava izgubio bi rat a ovako Americi ne ide bas dobro u Afghanistanu tako da ni Iran joj nece biti lak protivnik a mozda i izgube bitku.
 
Rusija sigurno nece pomoci Americi jer joj ne ide u prilog da joj se ona priblizi a nista manju natrpeljivost prema muslimanima Rusi nemaju, ali zbog politike nece pomoci SADu.
Kad je Hilari Klinton dobila negativan odgovoro od Rusije ona je odmah uputila otrovnu recenicu protiv Moskve da ona nema dovoljno demokratije za svoje gradjane.
 
iaf.jpg


:super:
 
Ционисти се спремају да увуку човечанство у Трећи Светски Рат.
Није им то први пут да уништавају човечанство.
Надам се да ће Срби овог пута имати неког "Обреновића" који ће их извући на прави пут и сачувати од страдања ради туђих интереса! :worth:
 
Pa u tome je stvar sto muslimani ne mogu izabrati Ameriku kao totalnog prijatelja sve dok postoji Izrael i njegove prijetnje.Zbog toga se vode borbe u Afghanistanu vodile su se i u Iraku i taj otpor naroda je svijest muslimana da ne zeli Izraelce i biti u njihovom dometu oruzja.Izrael je svaku drzavu koja je pretendovala da bude svjetska sila optuzivala za terorizam i za posjedovanje nedozvoljenog pruzja a Amerika bi kao zapeta puska reagirala.Time ne branim Sadama Husejna koji je bio zlocinac.
Muslimanski blok se mora osnovati i to je jedna relanost a Izrael moze biti izdat i izgubiti bitku i rat ako budu htjeli napadnuti Iran.Amerika sad za sada ima dobrog predsjednika ali on treba skrenuti paznju Izraelu da se vise ne mijesa oko pitanja drugih drzava u njenom susjedstvu.Izrael se ponasa kao Amerika i hoce reci da ako jedna drzava u njenoj blizini se domogne jakog oruzja da je to automatski prijetnja za nju i ona ima prava da intervenise.To ne stoji tako i Izrael se mora uozbiljiti i ne prijetiti Iranu.
 
Muslimani sa Rusima mogu postici sporazum o daljnjem postivanju granica i uspostavljanju vjerske tolerancije pravoslavaca i muslimana u Rusiji.Time ce biti sanirani odnosi a pored toga Rusi trebaju da postuju granice susjednih drzava Kazakhstana i drugih muslimanskih drzava i tako da se osnuje jedna povezanost muslimana iz Rusije Kazanja i Ingusetskih republika sa Saudijskom Arabijom i da to bude jedno pomirenje a i zavjet da se ne dira u teriorijalni integritet Rusije a ni bilo koje drzave u regionu.Time ce se Ruski muslimani ugodno osjecati u Rusiji.

Muslimani jos nemaju kud sa Amerikom sve dok je Izrael njihov vjerni pratilac.Odnos Amerike i muslimana je u neravnopravnom polozaju i uvijek u sjenci sukoba u Palestini.
 
Poslednja izmena:

Back
Top