Joe Pass..Legendarni jazz gitarista

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
883
Da stanem na nekoj od prasnjavih raskrsnica Deliblatske pescare i ponudim dusu djavolu u zamenu za virtuoznost na gitari, trazio bih da sviram kao Joe Pass.
Joseph Anthony Jacobi Passalaqua je jedan od najboljih i najuiticajnijih jazz gitarista. U istom rangu sa velikanima kao Wes Montgomery, Pat Matheny, George Benson, Charlie Christian...Joe Pass je unikatan po nacinu na koji je svirao gitaru. Tehnika brze promena akorda i vituoznost prstiju koji prkose zakonima fizike, ucinili su
da je Joe cesto uporedjivan sa Paganinijem. Tokom svoje karijere svirao je Gibson i Ibanez gitare, ali je lako prepoznatljiv po njegovoj D`Aquisto gitari koju je specijalno za njega napravio James D`Aquisto.
Joe Pass je saradjivao sa mnogim muzicarima. Dizzy Gilespie, Duke Elington, Count Basie, Benny Carter i mnogi drugi....a najvise sa Oscar Petersonom i Ellom Fitzgerald. Sa Ellom Fitzgerald je snimio cak 6 albuma.
Ipak, najvise volim da slusam njegovu solo muziku. Volim da se opustim uz njegovu muziku. Zvuk njegove gitare i njegova virtuoznost deluju veoma umirujuce....

 
Džo Pas ima signature Epifon gitaru
Epiphone Joe Pass Emperor-II

1660925856583.png

pravljena je u Koreji od 1994 do 2016
 

Back
Top