Jezik...:)

...mada je sve sto znam da kazem "ich liebe dich" i Ich bin Marta" :confused: Ako sam uopste dobro napisala.

Dobro si napisala:D

Meni evo 6.godina kao ucim nemacki a kad to uporedim sa svojim znanjem engleskog kad mu je bilo 6 godina ucenja to je,blago receno,uzas:dash:
S jedne strane los nastavnik s druge nasa nezainteresovanost koja je zbog toga i usledila:confused:

Зашто онда желиш да научиш албански? Која је поента знања тог језика?
Ne verujem da ću moći da se ubacim u pregovarački tim sa svega dve godine učenja jezika (zvanično), ali prevođenja će biti pa biti. Mora biti.
Да, тачно је то.

Али ипак познавање неких језика је корисније од познавања других.

Ево, ја бих да учим окситански, провансалски, каталонски, галицијски...
Али немам неке користи од тих језика. А и немам где овде да их учим.
Pretpostavljam da ti ne znači mnogo to što u Beogradu može da se uči katalonski?
Moj poznanik, koji studira španski, uči već drugu godinu katalonski. Posle godinu dana je dobio stipendiju, išao je u Španiju na mesec dana.
S jedne strane los nastavnik s druge nasa nezainteresovanost koja je zbog toga i usledila:confused:
S treće strane, činjenica da si zavijena u engleski gde god da se okreneš, za razliku od nemačkog.

Ja to ne osporavam, ali ni na jedan nacin poznavanje bilo kog jezika ne moze biti kontra-produktivno... takodje sa boldovanim se nikako ne slazem, postoji korist znanja bilo kog jezika: ako taj jezik izumire, onda ljudi koji ga znaju imaju ogromnu privilegiju i veliki zadatak, ako je jezik beskoristan u trenutnoj politicko-ekonomskoj situaciji, ne znaci da nije ostavio duboke tragove (ili barem one neuobicajene) na istoriji. Ebote nije sve u novcu!

Као прво, нико није рекао да је познавање језика контра-продуктивно.
Даље, говорили смо о конкретној користи знања појединих језика и то у Србији.
Треће, наравно да није све у новцу. Да ми је стало до прагматизма и новца сигурно не бих студирала језик него бих изучавала конкретан занат. ;)

Pretpostavljam da ti ne znači mnogo to što u Beogradu može da se uči katalonski?
Moj poznanik, koji studira španski, uči već drugu godinu katalonski. Posle godinu dana je dobio stipendiju, išao je u Španiju na mesec dana.

Баш и не. :confused:
Мада има оних књижица, уосталом постоји и интернет... :)

Као прво, нико није рекао да је познавање језика контра-продуктивно.
Даље, говорили смо о конкретној користи знања појединих језика и то у Србији.
Треће, наравно да није све у новцу. Да ми је стало до прагматизма и новца сигурно не бих студирала језик него бих изучавала конкретан занат. ;)

Баш и не. :confused:
Мада има оних књижица, уосталом постоји и интернет... :)

Sta smatras pod "konkretnoj koristi znanja pojedinih jezika i to u Srbiji"?

Ne svidja mi se prizvuk koji ta recenica ima...

ja nikad nisam bio zainteresovan za uchenje bilo kog jezika, engleski se ne rachuna, svaki profesor ruskog od kad sam krenuo da ga uchim mi je rekao.....pa ne znam tachno kako to da kazhem, ali su svi bili u tripovima da ja imam talenta za to, al' mene bash zabole....kobas :P

meni se japanski mnogo svidja :heart: i jezik i uopste njihova kultura
volela bih da ucim portugalski isto...lepo zvuci
a inace govorim engleski i spanski mogu da se sporazumem
nemacki sam "ucila" 4 god i...nista ne znam

francuski je shit.
francuzi su gejOvi :P
blago tebi da sam ja imala prilike uciti nemacki 6 godina sve bih do sada znala
ako ti pochnesh u 2.,3. razredu osnovne da uchish i otad da uchish 6 godina, nishta ne bi znala
jednostavno, cela ta stvar sa teranjem dece da uche strani jezik je idiotska. Deca u tom uzrastu ne shvataju uchenje ozbiljno. Da mi je neko dao da uchim ruski od prve godine srednje do kraja srednje, znao bih vishe nego za sve ovo vreme koliko ga uchim (od 3. osnovne)

francuski je shit.

ako ti pochnesh u 2.,3. razredu osnovne da uchish i otad da uchish 6 godina, nishta ne bi znala
jednostavno, cela ta stvar sa teranjem dece da uche strani jezik je idiotska. Deca u tom uzrastu ne shvataju uchenje ozbiljno. Da mi je neko dao da uchim ruski od prve godine srednje do kraja srednje, znao bih vishe nego za sve ovo vreme koliko ga uchim (od 3. osnovne)

rekla sam to jer volim nemacki i stvarno imam zelju:mrgreen:

francuski je shit.

Što je dete mlađe, to će bolje naučiti strani jezik.

A ti kao shvataš učenje jezika u srednjoj ozbiljno? :lol:

Back