Jezik...:)

Oni koji se presele u Bg, pa kad deca tamo odrastaju, na početku pričaju kako su pričala, ali posle toga je saasvim drugaaačijee, "ja sam iz Beoograada"...
Naravno, oni koji su rođeni tamo i koji oduvek žive, pričaju normalno.
Gle' ironije!
A imam jednog prijatelja iz Kraljeva, i tu zavrću. :mrgreen:

Ja podnosim normalan govor, gore zapad, Požarevac, Kostolac i sve to, ekhm, to je mnogo... mnogo, ne znam :/
Mada, može da se prihvati. Vojvodinu ne želim da spominjem, ubiće me neko.
A da, ja sam sa jugo istoka, blizu Niša. :mrgreen:
Ni to ne podnosim, preterano seljački i bez padeži.
Zato ja pričam normalno, kao i svaki pametan građanin Srbije. :cool:

Зар Костолчани имају свој акценат? :mrgreen:

Hehe.. :wink: Dakle pitanje je sledeci koji vam je najbolji jezik,koje znate???I koji vam je naj naj sexy akcenat??
Ja inache znam ,mogu reci bas super engleski... a i francuski..nesto manje ali dobro...a naj sexy akcenat je definitivno francuski ... :wink:

Španski je definitivno jezik koji najviše volim. :heart: Razumem ga, znam da prevodim (pretpostavljam da istu sposobnost ima i 99% tinejdžera koji su pratili ili i dalje prate španske sepije), al' sa gramatikom - za sada - nemam veze. Nadam se da će me u gimnaziji ubaciti u grupu za španski! :) Pa, ugl. uskoro ću saznati... A do tada neizvesnost...
Engleski mi se sviđa, ok - al' baš sam imala sve neke nastavnice :roll:... tako da sam više volela engleski pre tih časova. :)
Takođe, u osnovnoj sam učila i nemački - i to 6 godina - i zato sada ne želim da me ubace u grupu nemaca, hoću da učim španski! Nemački je... Ne znam kako bih opisala, al' nije jezik koji te privuče. Bar ne za mene.
Naj-sexy akcenat? :think: Ko bi se toga setio? Ne znam, možda isto francuski - al' ponekad zna baš da me nervira kao jezik, nikad nisam poželela da ga znam, ne privlači me toliko.

Back