parka
Buduća legenda
- Poruka
- 26.261
pa da, na filološkom tako maltretiraju brucoše
kad kažu "ja sam zadnja", prof. im kaže "a koja je prednja?"
=I
kad kažu "ja sam zadnja", prof. im kaže "a koja je prednja?"
=I
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пошто кошта цена?![]()
''Приводимо крају финализацију завршних радова.''![]()
sad sam procitala da su obe komparacije prihvatljive.![]()
"Mali cvetic."
Primetila sam da je pleonazam u izrazima koji pocinju sa "mali" postao vise nego moda. Odavno nisam cula da neko kaze jednostavno "mali cvet", odnosno, da izbegne suvisni deminutiv.
"Jeftine cene" ..
..ili "jeVtine".. josh gore..![]()
A nepravilni deminutivi npr. rukica, kasikica, viljuskica...?![]()
Ili "sniženje kofera"![]()
Najoptimalnije
Drugarica jedna pisala neki radi i asistentkinja joj vraća ispravljen sa podvučenim gramatičkim greškama. Žali mi se drugarica kako je as. grozna (odakle joj pravo da ispravlja sitnice kao što su gramatičke greške) jer ju je naterala da umesto seoCki napiše seoski i umesto preCednik - predsednik.
Ja sam bila zapanjena. Da je u pitanju polupismen zemljoradnik, ne bi me čudilo, ali od osobe koja studira me je nekako rastužilo.
Jedna kolegenica sa faksa redovno ide u banci i piše koi i čii, a predaje u školi.
"Jeftine cene" ..
..ili "jeVtine".. josh gore..![]()
A nepravilni deminutivi npr. rukica, kasikica, viljuskica...?![]()
Na sve strane oko sebe cujem ja bi, mi bi, vi bi.
''Рукица'' може да буде хипокористик (од миља), није неправилни деминутив, јер је стилски другачији од ''ручица''.![]()
''Рукица'' може да буде хипокористик (од миља), није неправилни деминутив, јер је стилски другачији од ''ручица''.![]()
Kako se kaže čaršaF ili čaršaV ?
MiliCin ili MiliČin?
Prvi put čujem kolegInica
"Mali cvetic."
Primetila sam da je pleonazam u izrazima koji pocinju sa "mali" postao vise nego moda. Odavno nisam cula da neko kaze jednostavno "mali cvet", odnosno, da izbegne suvisni deminutiv.
Kako se kaže čaršaF ili čaršaV ?
MiliCin ili MiliČin?