JEVROPEJSKA OKUPACIJA

...ma ne zna ni on....kakve veze ima Eurosong sa politikom...a mozda je neki politicar nesto tamo otpevao :)

tadicfonetlt5cn0.jpg

То нису енглески називи,него латински.

Moguce. Vidish ucio sam latinski, al' zaboravih. Ali je uocljivije to sto su sve reci vezane za kompjutere engleske. Nedavno sam naucio da je "download" = "preuzimanje" :rotf:

A recimo ne znam koji je standardni prevod za "cancel", rec koja je toliko zastupljena. JA pretpostavljam da je "Otkazi", ali nisam siguran uopste. Ne verujem da se iko odgovoran bavio time u Srbiji sto je tuzno

Pa nema veze, meni se svidja. Ionako ce svi govoriti engleski za par desetina godina. Smeta mi samo sto se desi ponekada da engleska rec postaje nekako neprirodna za srpski jezik. A najvise mi smetato sto nema standarda.

Bilo bi lose recimo da naprave windows na srpskom jeziku. Dobro je ovako, ucis dok radis za kompom. A ako kojim slucajem odes u inostranstvo da radis ne moras se prilagodjavati.

Uglavnom ima i dobrih strana, ali i mana nesposopnost drzave Srbije da brine o svom jeziku.

nisam tvog misljenja.
zasto da se mi(Hrvati iSrbi) odreknemo svoga jezika???????

mozes ti uciti engleski,francuski i sta ti ja znam.
ali, zar to mora automatski znaciti,da se vlastiti jezik
mora sa tim stranim terminima decimirat!?

narod bez jezika,nije narod.

nisam tvog misljenja.

Narod kao nacija? To ne postoji. I ne mislim da je jezik = identitet. Meni je stvarno drago sto ne moram da ucim imena meseci...

nisam tvog misljenja.

Evo dodje i taj trenutak da se slozim s tobom.Uzmi za primer Francuze,koji na svakoj medjunarodnoj manifestaciji ne dopustaju da engleski bude primaran i ako je to u ovo doba postalo nepisano pravilo,vec insistiraju na svom jeziku.

Evo dodje i taj trenutak da se slozim s tobom.Uzmi za primer Francuze,koji na svakoj medjunarodnoj manifestaciji ne dopustaju da engleski bude primaran i ako je to u ovo doba postalo nepisano pravilo,vec insistiraju na svom jeziku.

bravo,dobar si primjer uzeo.
francuzi su u tome bez premca,i svak ima cast zbog toga.

citao sam, da idu to te mjere,da ne dozvoljavaju da u svojim radiostanicama ima vise od trecine stranackih(mahom engleskih) pisama.

ako nemos drugacije da se odbranis od anglocizama,onda moras ovako kao francuzi i zdrao.

Nacija je imaginaran pojam koji ne postoji u stvarnosti. Nacija je stvar izbora osim ako planiramo da prebrojavamo ljudima krvna zrnca, jel.

nije istina,nacija je samo ako tako hoces "omedjen"narod,sa svojim geopolitickim granicama,svojim jezikom,i svojim specificnim narodnim folklorom(obicajima,dialektima,kulturom itd.)

i nije istina da pojedinac bira naciju,nego obrnuto.
nacija bira svoje pripadnike,po onim parametrima koje sam gore naveo,jezik,folklor,kultura,nac.osjecaj pripadnosti....

a zasto vi govoriti turciziranim Hrvatskim?:mrgreen:

ajd sad ti..

Прво,да те исправим."Хрвтаским" се пише малим почетним словом.
Како знам?Па,зато што ми је српски језик матерњи,као и теби.:D

Друго,ако сам рекао да је хрватски искварени српски,онда је логички неизводљиво да ми говоримо било којом варијантом хрвтаског,јер у том случају он не постоји.:D

`Ајд сад ти...:lol:

ПС
Е,што волем вас паметне Хрватице.Подсећате ме на вашу колегицу Ведрану...:mrgreen:

Прво,да те исправим."Хрвтаским" се пише малим почетним словом.
Како знам?Па,зато што ми је српски језик матерњи,као и теби.:D

Друго,ако сам рекао да је хрватски искварени српски,онда је логички неизводљиво да ми говоримо било којом варијантом хрвтаског,јер у том случају он не постоји.:D

`Ајд сад ти...:lol:

ПС
Е,што волем вас паметне Хрватице.Подсећате ме на вашу колегицу Ведрану...:mrgreen:

ja sam Hrvatina i imam veliku cunu.:mrgreen:
a ti i dalje pricas turciziranom variacijom Hrvatskog
(sve sa Hr. prefiksom pisem VELIKIM slovom,iz ljubavi i postovanja prema mojoj Hrvatskoj;))

a,sad ti...

bravo,dobar si primjer uzeo.
francuzi su u tome bez premca,i svak ima cast zbog toga.

citao sam, da idu to te mjere,da ne dozvoljavaju da u svojim radiostanicama ima vise od trecine stranackih(mahom engleskih) pisama.

ako nemos drugacije da se odbranis od anglocizama,onda moras ovako kao francuzi i zdrao.

MIslim da sam negde i ja procitao slicnu stvar i da potpuno su u pravu.Imaju oni sa Englezima visevekovnu netrpeljivost,i to je jedna strana toga,plus ocuvanje svoga jezika koji upravo najbolje guraju kroz tu netrpeljivost

nije istina,nacija je samo ako tako hoces "omedjen"narod,sa svojim geopolitickim granicama,svojim jezikom,i svojim specificnim narodnim folklorom(obicajima,dialektima,kulturom itd.)

i nije istina da pojedinac bira naciju,nego obrnuto.
nacija bira svoje pripadnike,po onim parametrima koje sam gore naveo,jezik,folklor,kultura,nac.osjecaj pripadnosti....

Pa demokratija ostavlja mnoge tekovine. Tako je i ova da je nacionalnost stvar izbora i to je tacno. Rekoh ti, meshani smo svi sa mnogo drugih nacija koje su kroz istoriju boravile na ovim prostorima. Zatim tu su imigracije, doseljavanja itd. Sloveni su bili plavi, ovde je sada vecina crna. Madjari su bili crni recimo, a sada su cesto plavi. Pojam nacije je glupost obicna, relikt proslosti koji je kriv za vecinu ratova.

Ako se izjasnis kao strumf, strumf si po nacionalnosti ma koliko to glupo zvucalo. Ali evo logicniji primer. Americka nacija nije postojala kada su se evropljani naseljavali na americki kontinent. Ta nacija je nastala vremenom zato sto su je ljudi birali. Svaka nacija je u jednom trenutku nastala ako se dovoljno ljudi izjasni isto.

Back