- Poruka
- 6.563
Bitna dopuna pošto dolazi do zabune.
Tema i pitanja se odnose na pojedince ovde sa foruma koji se javno izjašnjavaju da mrze Jevreje.
Jedno je neodobravati postupke države Izrael npr ali drugo mrzeti ceo jedan narod.
To je valjda, po meni, jedino moguće ako imate lična krajnje loša iskustva.
J
Podaci su iz Vikipedije, bilo mi najbrže.
Sad, jel iko upoznao nekog Jevreja i družio se sa njim?
Primećujem ovde ima pojedinaca koji ih mrze zanima me zašto?
Evo recimo, upoznao sam određen broj mahom iz Srbije i par iz samog Izraela.
Ovdašni isti kao mi bre. Fino sam pio sa jednim koji je otišao kao srednjoškolac i Izrael, bio u obaveznoj vojsci pa valjda nije imao šta da radi i ostao u istoj. Kada je sve to isteklo vratio se ovde zbog nekog zova, bilo mu bolje.
Eto isti čovek kao bilo ko drugi ispred Rambujea.
Ovi iz Izraela, odlična poslovna saradnja i isplata na vreme i korektna.
Znači, šta je kvaka zašto mrzite Jevreje?
Tema i pitanja se odnose na pojedince ovde sa foruma koji se javno izjašnjavaju da mrze Jevreje.
Jedno je neodobravati postupke države Izrael npr ali drugo mrzeti ceo jedan narod.
To je valjda, po meni, jedino moguće ako imate lična krajnje loša iskustva.
J
evreji su se prvi put pojavili na prostoru današnje Srbije u vreme Rimskog carstva. Jevrejske zajednice na Balkanu su bile male sve do kasnog 15. veka, kada su Jevreji koji su bežali od španske i portugalske inkvizicije našli utočište na teritorijama Otomanskog carstva, uključujući Srbiju. Jevrejske zajednice na Balkanu bile su prosperitetne sve do 1930ih. Jevrejska zajednica u Srbiji bila je gotovo sasvim uništena u holokaustu tokom Drugog svetskog rata.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Јевреји_у_СрбијиPre ratova 1990ih, u Srbiji je živelo oko 2.500 Jevreja[1], većinom u Beogradu.
Po popisu stanovništva iz 2002. u Srbiji je živelo 1.185 Jevreja. Skoro svi Jevreji u centralnoj Srbiji žive u Beogradu. Četrdeset posto Jevreja u Srbiji živi u Vojvodini. Rezultati popisa prikazani su u sledećoj tabeli[8]:
Podaci su iz Vikipedije, bilo mi najbrže.
Sad, jel iko upoznao nekog Jevreja i družio se sa njim?
Primećujem ovde ima pojedinaca koji ih mrze zanima me zašto?
Evo recimo, upoznao sam određen broj mahom iz Srbije i par iz samog Izraela.
Ovdašni isti kao mi bre. Fino sam pio sa jednim koji je otišao kao srednjoškolac i Izrael, bio u obaveznoj vojsci pa valjda nije imao šta da radi i ostao u istoj. Kada je sve to isteklo vratio se ovde zbog nekog zova, bilo mu bolje.
Eto isti čovek kao bilo ko drugi ispred Rambujea.
Ovi iz Izraela, odlična poslovna saradnja i isplata na vreme i korektna.
Znači, šta je kvaka zašto mrzite Jevreje?
Poslednja izmena: