JESU LI VAM KO I MENI ŽUTI POJELI LETOVANJE?

Žuti&Koalicija su:

• Omogućili moje letovanje i lagodan život

• Sprečili me da živim normalno

• Bogati sam naslednik-strani plaćenik-sve vas prezirem-uživam u vašoj muci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Није, права елита је увек ван политике.

Uh, nije ona van politike, ona kreira politiku.

A to što ne zavisi od hira biračkog tela odraz je neprikosnovenog ekonomskog položaja.

Elita i bogatstvo su nedeljivi.

Elita određuje i čiji će se glas čuti a čiji ne.

Elita nije avangarda već je potpuno fokusirana na održanje postojećeg sistema.

Tako da se ne mogu složiti sa konstatacijom da je elita van politike.

Možda dnevene ali generalno nipošto.

Uvreda na samom pocetku- potire sve ostalo!
Ne zna samo Bog, znaju oni koji su vrednovali moje znanje, da bih bila sposobna da ga prenosim drugima, sto i cinim:cool:

Ko su oni?

Partijski nameštenici?

Ko?

Ko ovde uopšte vrednuje bilo šta i po kojim kriterijumima?

Shvataš li ti da smo mi na dnu Evrope po svim parametrima?

I to baš zato što imamo mnogo mudre arbitre.

Ko su oni?

Partijski nameštenici?

Ko?

Ko ovde uopšte vrednuje bilo šta i po kojim kriterijumima?

Shvataš li ti da smo mi na dnu Evrope po svim parametrima?

I to baš zato što imamo mnogo mudre arbitre.

Kakvi bre pratijski namestenici?
Svasta, ja sam se skolovala i zavrsila sto sam zapocela, niti me bilo birga ko jeste a ko nije (i da li uopste jeste ili nije) bio taj i ti koji su moje ucenje ocenjivali.

Neverovatno:(

Uopste me ne cudi sto vise ovde nema rasprava kao nekad, zamrlo nekako, ljudi beze od besmislenosti tema, otpuzbi a o glupostima da i ne pricam!

Svasta, ja sam se skolovala i zavrsila sto sam zapocela, niti me bilo birga ko jeste a ko nije (i da li uopste jeste ili nije) bio taj i ti koji su moje ucenje ocenjivali.

Uopste me ne cudi sto vise ovde nema rasprava kao nekad, zamrlo nekako, ljudi beze od besmislenosti tema, otpuzbi a o glupostima da i ne pricam!

Pročitaj ponekad to što napišeš pre objavljivanja.

Booooože, od kad nisam ovde videla "bre" u diskusijama.

Zašto opet? Upadneš čoveku na ozbiljnu temu, naravno odmah je spamuješ,
jer ozbiljne stvari uopšte nisu poželjne zar ne?
Je li zabranjeno da dam komentar na temu?

Pa, ti spamujes SVAKU, dolazis zvan i nezvan, ima te u ogromnim kolicinama i svim agregatnim stanjima.

Rado bih ja na neke ozbiljnije teme, ali ih nema.

Nekad bilo-sad se spominjalo, zahvaljujuci tebi i tebi slicinima:manikir:

A to što ne zavisi od hira biračkog tela odraz je neprikosnovenog ekonomskog položaja.

Elita i bogatstvo su nedeljivi definitivno i provereno, čak i kod nas.

Jel ti ovo gore bio komentar na temu?

Ne, nego si videla, najverovatnije po dužini postova :(,
da neko vodi neku ozbiljnu diskusiju, pa si odmah uskočila,
"ko'" po zadatku.

Heh, nekoliko komentara u nekoliko dana:)))
Gde bih i "uskocila" kad vas nekoliko ne napustate radno mesto, usancili se i samo docekujete da ugrizete, no, tvrd sam ja orah za takve:lol:

Не, олош креира политику, елитизам се не може стећи никаквим богатством..."Елита" по Вујаклији значи "Оно што је најбоље, цвет друштва" (Издање 1980.године). Ако су теби политичари и тајкуни оно најбоље, цвет друштва, онда ти имаш девијантне погледе на свет...

Не, олош креира политику, елитизам се не може стећи никаквим богатством..."Елита" по Вујаклији значи "Оно што је најбоље, цвет друштва" (Издање 1980.године). Ако су теби политичари и тајкуни оно најбоље, цвет друштва, онда ти имаш девијантне погледе на свет...

Tacno tako!
:klap:
:cmok2:

Brate Milutine, dok je para za dop za tebe nema zime.

U teškim vremenima, halucinacija je vazda bila veliki saveznik Srbalja.

Seti se o Milutine, Marka Kraljevića kako u pesmi jaše Miroč planinom u gluvo doba a oko njega vile stoje, suvo zlato njemu broje...

ma zezam se.................................smesno mi da ti uopste i pominjes neko letovanje a 99 posto nasih sugradjana nema danas ni pola kila leba na raspolaganju.

Nije se meni učinilo da on misli na tu elitu, koju taj rečnik opisuje... i dugo se već ne misli, kada se kaže elita, na cvet društva.
Pod "elitom" se uglavnom podrazumevaju ljudi pri lovi. Svuda u svetu. u kapitalizmu, način sticanja novca nije uslov za opšte društvenu prihvatljivost, važno je samo da ga neko poseduje.

Ali, pogledaj na primer svoju rečenicu ."Ako su tebi političari ...". Znam šta si mislio, zna i kolega verovatno ali sklop je prosto takav, da deluje kao da si njemu rekao kako ima devijantan pogled na svet ...., naravno pod uslovom da su njemu političari elita. I to u svetlu opšte poznatih činjenica, šta se u stvari, toliko godina kasnije u odnosu na nastanak rečnika koji si citirao, podrazumeva pod elitom.

Devijantno je verovati da postoji nekakva elita koja je iznad materijalnog i ovozemaljskog.

To je gotovo romantično devijantno.

Navedi mi jednu takvu uzvišenu ličnost iz srpske elite i što reče davno Bob Dilan, ja ću tebi naći poštenog političara.

Kad ćeš da shvatiš da nas niko ne hrani, nego da mi zarađujemo svoju platu. Ili da sve bude privatno, pa da se školovanje plaća.

E ovo se zove biser dana..prosvetari zaradjuju svoju platu hahahahaha..a osmaci vam nepismeni toliko da ste dozvolili na maloj maturi mesanje pisama..strasno

a zuti ..zuti su pojeli sve i udarili smo u ledinu..kada sam 5 oktobra 2000 govorio evo pobedismo dodjose nasi,sad smo naebali svi su mi se smejali..al smeh im kratko trajao..na zalost

Poslednja izmena:
pa dobro sad su ... koje boje su tomini

valjda ce da se skrpi za kosmaj :P ok ako si u bgd ako nisi nesto analogno

Da otklonim odmah sve nejasnoće: ja sam jedan potpuno analogan lik na privremenom radu u prestonici. Pritom ja sam jedan od onih analognih koje je prestonica prihvatila samo jednosmerno: rado uzima šta joj dajem i ničim, ama baš ničim ne vraća. Ali na neki način, može se reći da sam imao sreće jer većina analognih pičkovljana privremeno nastanjenih u istu nema ama baš nikakvu komunikaciju sa mestom stanovanja. Čak ni tako jadnu kao ja.

E sad, što se Kosmaja tiče: ne mogu da idem tamo iz dva razloga. Prvo, potpuno je izrešetan ostacima prvomajskih roštilj lomača što svakako iritira posetioca željnog netaknute prirode. Drugo, onaj betonski monstrum me potpuno obespokojava tamo jer imam utisak da se nalazim u sred davno napuštenog komunističkog svetilišta.

Čak je i Zvezdarska šuma donekle prijatnije mesto za šetnju od Kosmaja.

Ali nisam ja neki zahtevni turista, o ne.

Ja sam samo naivno verovao da ću nakon nekoliko godina doći u priliku da se makar na par dana odmorim od Srbije ali nadanja su bila zaludna.

Moje letovanje je vlast investirala u neki nautičarski servis koji je nekom ministru odmašćivao svećice na jahti.

Back