Jeste li za ili protiv "srpskog sveta"?

Vaš stav...

• Ukupno glasova
    30
Rekoh da je broj obojenih bio porastao početkom ove godine, no sad se praktički prepolovio.
Problem je što se vrijednima i dobrima kao što su Filipinci i Nepalci, pridružilo i muslimanskog smeća iz arapskih zemalja, što je rezultiralo kriminalom i što mora dovesti do eliminacije te ekipe.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...nku-osudjen-na-pet-godina-zatora/2728023.aspx

Strani radnik u središtu Zagreba silovao Japanku. Dobio je pet godina zatvora​

Idemo još jedna anketa, da vidimo ko je vera ko nevera. :kafa: Blokaderi koji ne uzmu ucešće se računaju da su protiv. Takođe pojasnite šta podrazumevate pod regionalnim interesima Srbije u širem smislu i na koji način oni mogu da se realizuju, a da susjedi budu zadovoljni time?
Suludo je pričati o srpskom svetu dok paralelno neamte ni srpsko kosovo 🤣

Када имамо неку идеју, или идеологију, битно је да ли је та идеја (или идеологија) циљ или је средство до циља. Да ли се они који промовишу идеју истински боре за идеју или је идеја само параван иза које стоје амбиције и користољубље оних који грлато заговарају идеју.

Историја нас је подучила да политичким средствима или уз помоћ војне силе можете остварити доминацију, политичлку, економску, вјерску и ину, на неком територију, успоставити нове политичке творевине или проширити своју, но да би све то интегрисали неопходно је спровести економску, идентитетску, духовну и прије свега културолошку интеграцију, успоставити јединствен или што блискији економски, идентитетски и изнад свега културолошки простор.

И то мора бити, а вјерујем да јесте, водиља мислећим српским рпдољубима, на каквој год позицији били и ма колики утицај имали, духовно, идентитетско и културолошко повезивање српскох корпуса, ма гдје битисао, у Српској, Србији, Америци или било гдје.
Вјерујем да се на томе ради, наравно да аутошовинистичко а богами и србофобично крдо, а нека грла видимо кампују и на крсти, те ствари не разумију, но вјерујем да се на томе ради.

Испразно мантрање о српском св(иј)ету а користисти сваку прилику како би детектовали "гријехе" и оптужИвали неистомишљенике (политичке, идеолошке и ине) или оне који су "скренули сда курса", при чему су те оптужбе увијек са сврхом јачања анимозитета у српском корпусу, рецимо између Срба са лијеве и десне стране Дрине је својствено онима којима је идеја средство до циља.

Да ли је онима који најгласније заговарају идеју српског св(иј)ета, почев од овог Вулина, идеја циљ или средство до циља, преко које врше властиту промоцију, нека свако сам закључи.

Idemo još jedna anketa, da vidimo ko je vera ko nevera. :kafa: Blokaderi koji ne uzmu ucešće se računaju da su protiv. Takođe pojasnite šta podrazumevate pod regionalnim interesima Srbije u širem smislu i na koji način oni mogu da se realizuju, a da susjedi budu zadovoljni time?
Podrzavamo srpski svet tako sto privatizujemo bukvalno sve sto je prezivelo do naseg vremena, tako sto smo bacili bosanske, crnogorske i kosovske srbe niz vodu za bukvalno NISTA, tako sto u beogradu srbujemo a u briselu izdajemo. Srpski svet je kada moja partija prisili strane firme da smanje plate radnicima da ne bi onda i moji drugari morali povecavati plate...

https://www.021.rs/info/biznis-i-ek...-prosle-godine-radilo-24000-drzavljana-srbije

Prema podacima MUP, najveći broj stranih radnika, njih 68.912, zaposlio se u sektoru građevine, a gotovo 46.000 u turizmu i ugostiteljstvu. Slede industrijski sektor s 24.034, saobraćaj i veze s 11.497 i sektor trgovine s 5.126 stranih radnika.

Najviše radnika u 2023. došlo je iz BiH, njih 38.236, na drugom mestu je Srbija, iz koje je stiglo 24.028, a iz Nepala 23. 493 radnika, naveo je portal.

STO LI RADE SRBI IZDAJNICI U USTASIJI?!

Vidno je da ne razumeš... Sluđen ne zna ni dal je pošo il došao...

Ajde ovako. Idemo ponovo polako.

Ja živim u Srbiji, pričam srpski jezik, učio škole u Srbiji. Znam istoriju Srbije. Šta će meni Vulin, narkoman i kriminalac da mi priča o "srpskom" svetu? Ej, ja živim u Srbiji.

Pazi, Vulin još kao otvoreno, kao tobože otvoreno... 20 godina svira kurrcu u politici i po medijima, i sad kao tobože on otvoreno nešto ima da kaže. Baš sad! 20 godina u politici i zloupotrebljavao položaj i sadio marihuanu... i baš sad posle 20 godina se setio otvoreno da nam soli pamet o "srpskom" svetu.

Nemojte da se rugate Srbiji i srpskom narodu tako što spajate ovakve budaletine i kriminalce sa Srbijom. Tobože on će nama da priča o "srpskom" svetu. Pazi ti te drskosti i bezobrazluka! Pazi dokle ide njihov bezobrazluk i ta neka njihova mržnja prema Srbiji.

Da imate vi ovde iole poštovanja prema Srbiji i našem narodu, pa okačili biste neki video o tom projektu bez Vulina. Zar nema neko drugi da priča o tom projektu? Jel ima neko drugi? Ili samo Vulin? Ko je osnivač tog projekta? Daj njega da čujem a ne Vulina narkomančinu raspadnutu...
Vulin i Srbija u istoj rečenici ne stoje!

Vulin nešto da priča o srpskom svetu, još kao neki projekat... pa to je uvreda za Srbiju. Nije srpski narod toliko naivan i ne treba mu narkoman da mu priča o bilo čemu, a kamo li ne daj Bože o Srbiji.

Daj neki reprezentativni video tog projekta. A ne Vulin. Nije valjda da niko drugi nema da priča o "srpskom svetu" nego Vulin. Ako je tako, zdravo doviđenja.

A samim tim da ta budala i ološ Vulin nešto proča o tom "projektu" i šta već ga promoviše..., evo bez istraživanja, mogu da se kladim da je u pitanju neki anti-srpski svet sa anti-srpskim motivima i ciljevima prerušeni u navodno srpski nacionalizam. Nisam ja pao s kruške i nisam naivan da se palim na njeoguv navodno nacionalističku retoriku. Pa ću sad ja da podskočim, uzeo Vulin nešto nablebetao i nazvao to "srpski svet"... Jao svaka mu čast! Veliki patrioJota. Što se mene tiče, može samo ravno u zatvor da ide on i njegov narkomasnki svet.

Vulin je za ovih 20 godina dovoljno rekao i još važnije dovoljno uradio, a ja ne sudim o ljudima na osnovu onoga što kažu, ili čemu se nadaju ili mole, već ponajviše na osnovu onoga što su uradili. A ono što je on uradio može ravno u zatvor da ide.
Imaš link koji piše o "srpskom svijetu" bez ikakve veze Vulinom, čovjek je postavio, ne pominje se ni Vulin ni ***** palac ni niko već je fino objašnjeno šta je to, kao ideja prije svega, srpski svijet.

O tom "srpskom svijetu" te pitamo a ne o Vulinu čovječe, ta ideja je starija od njega, šta si se Vulina uhvatio više....

Srbija danas funkcioniše kao ruska gubernija na teritoriji Evrope, formalno pod zapadnim uticajem, ali suštinski pod ideološkim i političkim tutorstvom istoka. Zbog toga smo trajno neintegrisani, bez jasnog pravca i stalno u sukobu sa samim sobom i sopstvenim okruženjem.

Moskvi i njenim lokalnim poslušnicima odgovara da Srbija ostane van EU. Zato se godinama održava narativ da nas "Evropa stalno ponižava", "stalno nešto traži", "stalno nam otima", i da smo "večite žrtve". Time se veštački održava osećaj nepravde i otpora, da narod pomisli kako EU ne želi Srbiju, a u stvarnosti, to samo koristi onima koji na izolaciji zarađuju politički i finansijski kapital.

Taj narativ se hrani starim ranama i sukobima. Svaki istorijski događaj se prepričava kao dokaz da nas "mrze", dok se prećutkuje da je integracija put u stabilnost, razvoj i institucije. Umesto da gledamo napred, stalno se vraćamo u devedesete i ponavljamo iste priče o "ponosu", "izdajnicima" i "zapadnim slugama".

Zato i jeste cilj Kremlja i domaćih propagandista da Srbija nikada ne kroči u EU. Jer kad bi se to desilo, morali bismo da uvedemo red, vladavinu prava, transparentnost i slobodne medije, a to bi razorilo sistem koji se sada hrani korupcijom, mitovima i zavisnošću od "velikog brata".

Ako Srbija želi da se razvija, mora da raskine taj lanac. Da promeni vlast, oslobodi se ruskog uticaja i okrene se zapadu gde joj je prirodno mesto i geografski i ekonomski, i gde već žive milioni Srba koji su dokaz da se može normalno živeti u uređenim društvima.

Back