Ako mislis na ogranicenja koja nam dolaze iz okruzenja ( tipa rodjena si u nekoj nedodjiji gde nema perspektive ) to mi nije bilo na umu dok sam otvarao temu, ali slobodno pisite i o tome ako zelite...
Ja sam sklona tome da sve, pocev od sebe, analiziram.
Pa i ta nesvjesna ogranicenja...prije ili kasnije se pitam zasto i kako, i pripisem im neki uzrok znacenje, otkud to meni?
Npr. Uvijek se trudim sa svim ljudima da razgovaram civilizovano, bez povisenja tonova i ostale buke...a nekad situacija zahtijeva drugacije. Neki ljudi zaista ne razumiju drugacije nego da se vulgarno i sa vriskom nesto kaze...a ja to ne mogu. I kad sam u nekoliko navrata probala, poslije sam se osjecala jadno. Kao da sam pogazila svoje principe.
Preko nekih svoih granica sam probala da idem i nije mi se dopalo. Znam sta me tamo ceka. I kakva se vracam nazad. Neke zato i ne prelazim. Ali se i ne kajem za to.
Nemam problem sa limitima iz prostog razloga...kazu-"Sto najvise mrzis, to ce te stici...", i "Proslom danu ne treba kisobran"...zato, sta bude bude, sta je bilo bilo, tako je valjda najbolje...jer, nema pravila kako se nositi sa necim cemu ne znamo ni namjenu ni naziv, ni tok ni pravac...