Jesmo li na spisku

Nije to dogadjaj vec glupavo shvatanje drzavno-pravne teorije, i to sa namerom da bi se dao razlog za klanje ubijanje. A o mom vidnjenju pojmova kao sto su 'konstitutivna plemena' sam pisao barem 10 puta, tako da me mrzi da se vise glupiram objasnjavajuci tako nesto ;)

A razlog za ubijanje se zna- debilizam, retardiranost, mrznja i sovinizam. Mada, najbolje je to sve uokviriti u jednu rec- 'Balkan' ili 'Bosna'.

I jos se ljudi posle vredjaju kada zapadnjaci imaju negativne predrasude o 'divljim balkanskim narodima'. Ma pokazali smo im 90-ih da smo napredniji od tih ustogljenih zapadnjaka:super::super:

Kakvi smo takvi smo,nek nismo zapadnjaci,pa makar!

A ti si nesto prespavao.....................kao republika tri konstitutivna naroda, Bosna je mogla da se otcepi SAMO AKO SU SVA TRI NARODA ZA...................ne saglasavanjem smo jednog naroda, odluka preostala dva naroda je nevazeca..................znaci vec sam referendum je bio nelegalan,.......................toliko o vasoj demokratiji

Nisam ja prespavao nego se ti ni ne budish iz svojih fantazija.
Ova nakaradna konstrukcija sa tri konstitutivna naroda i obespravljenim ostalima je srochena 95-te da bi se zaustavio rat. Republika BiH je bila gradjanska i odluke su donosili glasachi na glasanju za politichke partije ili ideje a ne "narodi".
Narodi inache nisu nikakve homogene gomile Borgova, vexc se sastoje od pojedinaca koji u mnogome medjusobno imaju razlichita mishljena ili interese po raznim pitanjima.
Ta ideja da su neki "narodi" glasali za a neki protiv ili se suzdrzali moze iole smisleno da zvuchi samo u dobrano fashizmom nachetoj glavi.

Šta je sa tobom danas? Dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji je zbrinjavao žrtve iz Vase Miskina je potvrdio da se radi o podmetnutoj eksploziji.

Trebam li ti crtati???

Gle ga, nejac napacena se ipak odlucila brukati? :lol:

Pa zasto ljudima ne kazes da se taj "dekan" kojeg toliko volis citirati zove Boriša Starović, da je iz Sarajeva prebjegao republikosrbima u prvoj polovini srpnja 1993. godine praveci se da je bolestan, ostavivsi kolege kirurge i ostalo bolnicko osoblje na cjedilu, te da je nakon toga otisao u Beograd i stavio se u sluzbu velikosrpske propagande?

Zar bas moram svaku tvoju laz ja da pojasnjavam, a? :lol:

Nije to dogadjaj vec glupavo shvatanje drzavno-pravne teorije, i to sa namerom da bi se dao razlog za klanje ubijanje. A o mom vidnjenju pojmova kao sto su 'konstitutivna plemena' sam pisao barem 10 puta, tako da me mrzi da se vise glupiram objasnjavajuci tako nesto ;)

A razlog za ubijanje se zna- debilizam, retardiranost, mrznja i sovinizam. Mada, najbolje je to sve uokviriti u jednu rec- 'Balkan' ili 'Bosna'.

I jos se ljudi posle vredjaju kada zapadnjaci imaju negativne predrasude o 'divljim balkanskim narodima'. Ma pokazali smo im 90-ih da smo napredniji od tih ustogljenih zapadnjaka:super::super:
Што мислиш да су се Западњаци цивилизовано опходили према Аргентинским заробљеницима у Фокландском рату или према заробљеницима и цивилима у Ираку и Авганистану, у праву су људи који су преживели страхоте Другог светског рата када кажу да спознамо рат тек када га доживимо лично.

Fantastican argument, hajde sada nesto o Henriju V, ili jos neki primer od pre 15. vekova.

Jos jedan primer da vreme za Balkance stoji, pa mogu da uporedjuju sadasnje dogadjaje sa necim sto se desilo pre 50, 500 ili 5000 godina.
У сваком случају је малађи од твоје родовско-племенске заједнице и негативне пропаганде оних чију су владари жигосани као крадљивци говеда.

Apsolutno nista me ne odusevljava na ovom forumu kao pokusaji istocne nejaci da utvrdi tko sam, sto sam i odakle sam :lol:

Ja sam novi na ovom forumu, ali sam vidjeo da ima dosta prepucavanja, pa ko velim da se i ja ukljucim, hajd Alija nek je vise vojske.
Nije problem sto "istocna nejac" nemoze to da utvrdi, nije problem ni sto mi nemozemo to da utvrdimo, iako bi trebalo da mozemo. Trebalo bi da to moze da utvrdi bar onaj deo nase fukare i basibozuka koje ste 1941 primamili na gibiru i poslai da kolju i ubijaju, pa nas posvadjase sa nasim komsijama sa kojima se prije nismo svadjali i zato u ovom zadnjem ratu nabelajismo.
Problem je u tome sto ni ti sam za sebe nemozes da utvrdis ko si sto si i odaklen si.

Што мислиш да су се Западњаци цивилизовано опходили према Аргентинским заробљеницима у Фокландском рату или према заробљеницима и цивилима у Ираку и Авганистану, у праву су људи који су преживели страхоте Другог светског рата када кажу да спознамо рат тек када га доживимо лично.

Naravno da nisu, sve sto dolazi sa zapada je zlo i prljavo, pa se tako i oni prema PoW ponasaji zlobnije nego ste to radi napredni Balkan i Istok.

..i Vi ..ste ubili Gordana Lederera...novinara...misleći da od kamere..ima zolju..sine..
....ne budalesaj..se... ako ..kroz optiku vids..nogu... ruku....onda vidis..i da li je kamera..ili..klada..:rtfm:

Možda se taj dio kada stranog novinara pogađa snajper nalazi na ovom drugom dijelu, nisam siguran na kojem je ali se jasno vidi kako je ranjen i kako ga spašavaju srpski borci!
Da je taj napad na većinsko srpsko naselje brižljivo planiran govori i činjenica da su vaši snajperisti bili smješteni na Institut za rehabilitaciju na Ilidži par dana ranije kao bolesnici pa su kada je ujutro počeo napad sa snajperima djelovali po našim borcima i ubili neke, kao podrška napadu zelenih beretki. Sa bolnice su pucali.

Poslednja izmena:
У сваком случају је малађи од твоје родовско-племенске заједнице и негативне пропаганде оних чију су владари жигосани као крадљивци говеда.

A to je neka nova logika 'sto starije to je i bolje, i treba vise da se ponosis sa tim' ?

Neka hvala, meni je draza ona 'bitna mi je sustina, i ako je nprednije nesto sto je staro jedan dan od necega sto je staro 1000 godina, onda taj jedan dan zasluzuje vece postovanje od tih 1000 godina'.

Naravno da nisu, sve sto dolazi sa zapada je zlo i prljavo, pa se tako i oni prema PoW ponasaji zlobnije nego ste to radi napredni Balkan i Istok.
Па није баш тако са запада долази један Гете, Ремарк, Иго, Моцарт, Бах али исто тако и Велики брат, Секс и град, Постани милионер и сијасет Холивудских филмова премуних насиља, ништа није црно-бело.

Pa zasto ljudima ne kazes da se taj "dekan" kojeg toliko volis citirati zove Boriša Starović, da je iz Sarajeva prebjegao republikosrbima u prvoj polovini srpnja 1993. godine praveci se da je bolestan, ostavivsi kolege kirurge i ostalo bolnicko osoblje na cjedilu, te da je nakon toga otisao u Beograd i stavio se u sluzbu velikosrpske propagande?

Ti možeš samo da lažeš što i radiš stalno, čovjek je bio zarobljen u muslimanskom logoru, šta ti misliš zašto???

I kada jedan takav stručnjak i cijenjeni prof. dr kao što je Starović napiše ono što je vidio svojim očima i lično doživio ti pišeš da se stavio u službu "velikosrpske" propagande???

Imaš li imalo obraza molim te???? Pa kako te nije sramota???'

Ti možeš samo da lažeš što i radiš stalno, čovjek je bio zarobljen u muslimanskom logoru, šta ti misliš zašto???

I kada jedan takav stručnjak i cijenjeni prof. dr kao što je Starović napiše ono što je vidio svojim očima i lično doživio ti pišeš da se stavio u službu "velikosrpske" propagande???

Imaš li imalo obraza molim te???? Pa kako te nije sramota???'

Bio u logoru? :lol: Radio je u bolnici i izvukao se ko zadnja goozica.

Ali pretpostavljam da vam je i on sad heroj, ybg, takva su vremena... sto se tu moze.

Prodekan Medicinskog fakulteta postaje 1985. godine, Dekan 1988. godine. Na tom mjestu ostao je do januara 1993. godine kada je napustio Sarajevo. Prvog dana rata, 6 aprila 1992. godine, bio je žrtva atentata. Punih 400 dana proveo je u zatočeništvu na Klinici kojoj je on bio jedan od osnivača i koju je vodio 20 godina. Odmah po izlasku iz Sarajeva, postavljen je za dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Republike Srpske, a već od 18. septembra započinje sa nastavom po tipu Univerzitetskog kampusa u prostorima Kliničkog centra Opšta bolnica Srbinje.

Boriša Starović je rođen u Sarajevu 1940.godine. U rodnom gradu završio Klasičnu gimnaziju s odličnim uspjehom 1958 godine i postao student Medicinskog fakulteta. Diplomirao je 1964 kao jedan od najboljih studenata generacije. Specijalistički ispit iz opšte hirurgije položio je 1973.godine na Hirurškoj klinici Medicinskog fakulteta u Sarajevu sa najvišom ocjenom. Subspecijalistički ispit iz plastične i rekonstruktivne hirurgije položio je 1976.god. Kao stipendista British Counicil - tokom 1976. i 1977. godine boravio je u vodećim centrima Velike Britanije za hirurgiju šake, rekonstruktivnu hirurgiju i mikrohirurgiju / Edinburg,Derbi, London / gde započinje rad na doktorskoj disertaciji iz područja rekonstruktivne hirurgije šake. Bila je to prva doktorska disertacija iz ove medicinske oblasti na prostorima tadašnje Jugoslavije. Disertaciju odbranio 1981. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Jedan od osnivača odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Hirurške klinike u UMC Sarajevo. Transformacijom pomenute ustanove 1977. godine postao je njen direktor i na toj dužnosti ostao do 1993. godine. U nastavnom procesu Medicinskog i Stomatološkog fakulteta učestvuje od 1972. godine kada je izabran za asistenta na predmetu hirurgija, a zatim kroz izbor u docenta, vanrednog i redovnog profesora uobličava blistavu univerzitetsku karijeru.

http://www.mf-foca.com/istorijat_in_memoriam_c.html

Lažove.

Nisam ja prespavao nego se ti ni ne budish iz svojih fantazija.
Ova nakaradna konstrukcija sa tri konstitutivna naroda i obespravljenim ostalima je srochena 95-te da bi se zaustavio rat. Republika BiH je bila gradjanska i odluke su donosili glasachi na glasanju za politichke partije ili ideje a ne "narodi".
Narodi inache nisu nikakve homogene gomile Borgova, vexc se sastoje od pojedinaca koji u mnogome medjusobno imaju razlichita mishljena ili interese po raznim pitanjima.
Ta ideja da su neki "narodi" glasali za a neki protiv ili se suzdrzali moze iole smisleno da zvuchi samo u dobrano fashizmom nachetoj glavi.
Jarane, ovo sto napisa mnogo filozofski izgleda, a bogami je drugacije bilo na glasanju.
Ja sam i tada glasao protiv da se Bosna odcijepi, a i danas sam protiv toga i znam da bi svima u Bosni bilo mnogo bolje da onoga i onakvoga glasanja nije bilo.
A da je bilo posteno nije, ja to dobro znam i vidio sam kada se vrecama donose glasacki listici neznam odakle i na svima bilo zaokruzeno da se bosna odcijepi.
Al ***** ga nekome je islo u racun da zakrvi Bosnu i bi sto bi.
***** svo prepucavanje danas to je bilo prije, haman 20 godina. A kako vidim necemo se pomiriti ni za slijedecih stotinu, ma sta stotinu ni za 1000 godina.

Jarane, ovo sto napisa mnogo filozofski izgleda, a bogami je drugacije bilo na glasanju.
Ja sam i tada glasao protiv da se Bosna odcijepi, a i danas sam protiv toga i znam da bi svima u Bosni bilo mnogo bolje da onoga i onakvoga glasanja nije bilo.
A da je bilo posteno nije, ja to dobro znam i vidio sam kada se vrecama donose glasacki listici neznam odakle i na svima bilo zaokruzeno da se bosna odcijepi.
Al ***** ga nekome je islo u racun da zakrvi Bosnu i bi sto bi.
***** svo prepucavanje danas to je bilo prije, haman 20 godina. A kako vidim necemo se pomiriti ni za slijedecih stotinu, ma sta stotinu ni za 1000 godina.

Мало је...куме.... ;) ;) ;)

Ja sam novi na ovom forumu, ali sam vidjeo da ima dosta prepucavanja, pa ko velim da se i ja ukljucim, hajd Alija nek je vise vojske.
Nije problem sto "istocna nejac" nemoze to da utvrdi, nije problem ni sto mi nemozemo to da utvrdimo, iako bi trebalo da mozemo. Trebalo bi da to moze da utvrdi bar onaj deo nase fukare i basibozuka koje ste 1941 primamili na gibiru i poslai da kolju i ubijaju, pa nas posvadjase sa nasim komsijama sa kojima se prije nismo svadjali i zato u ovom zadnjem ratu nabelajismo.
Problem je u tome sto ni ti sam za sebe nemozes da utvrdis ko si sto si i odaklen si.

:ok: :klap: :hvala:

Sreća je vaša što ste slučajno bili do zuba dobro i kvalitetno naoužani....inače...ko zna

Po srpskoj logici napada uvijek slabije naoružana strana u sukobu...

Pa po ranijem iskustvu šta se drugo može očekivati od takvih komšija? Misliš da bi nas potomci ustaških koljača posjetili sa cvijećem i suzama moleći za bratsku ljubav?

:hahaha:

Napali su iz 6 pravaca ali džaba....:per:

Back