Jesmo li na spisku

Nije to dogadjaj vec glupavo shvatanje drzavno-pravne teorije, i to sa namerom da bi se dao razlog za klanje ubijanje. A o mom vidnjenju pojmova kao sto su 'konstitutivna plemena' sam pisao barem 10 puta, tako da me mrzi da se vise glupiram objasnjavajuci tako nesto ;)

A razlog za ubijanje se zna- debilizam, retardiranost, mrznja i sovinizam. Mada, najbolje je to sve uokviriti u jednu rec- 'Balkan' ili 'Bosna'.

I jos se ljudi posle vredjaju kada zapadnjaci imaju negativne predrasude o 'divljim balkanskim narodima'. Ma pokazali smo im 90-ih da smo napredniji od tih ustogljenih zapadnjaka:super::super:

Tvoja i moja BiH nisu isto. Moja je republika u Jugoslaviji, a tvoja je džamahirija koja trećinu svog stanovništva tretira kao okupatore i faktor smetnje.
To vi što ste proglasili, bez mog dopuštenja, mene boli kićo. Pogledaj koliko procenata je RS, pa tome još dodaj nas koji smo živeli na teritoriji današnje federacije, pa reci da li je taj vaš referendum bio demokratska odluka.

.....

Ne šalim se.
Nisam najobučeniji borac VRS i VRSK, ali sam sasvim dobro obučeni snajperista u JNA.

Slažem se.

Znam da su i naši snajperi pucali po civilima. Nikada nisam ni tvrdio da nisu. Razlika između naših i njihovih snajperista je u tome što smo mi imali budale koje su dužile snajper i koristile ga za iživljavanje i snajperiste koji su u potpunosti obučeni za tu dužnost, a oni su imali samo budale, jer nisi snajperista samo ako znaš da retifikuješ nišan i namestiš končanicu. To zna svaka budala. Snajperista mora da zna mnogo toga, kako bi bio efikasan u neutralisanju neprijateljskih snaga, i kako bi preživeo na frontu, a pogotovo u dubini neprijateljske teritorije.
Nije mi namera da se ikome ovde hvalim (ionako me ne znate), ali odgovorno tvrdim da sam bio jedan od samo nekoliko "kompletnih" snajperista u srpskoj vojsci. Zato me i vređa kada me neko upoređuje sa ludacima koji su ubijali civile. Oni su bili ludaci sa snajperom u rukama, a ja sam bio snajperista, a to nije isto.

Naravno da nije isto ali hajde ti to objasni onima koji svoje jedino iskustvo u vezi toga temelje na filmovima....:D

Poslednja izmena:
Punih 400 dana proveo je u zatočeništvu na Klinici kojoj je on bio jedan od osnivača i koju je vodio 20 godina.

Na ovo se samo mogu dobro nasmijati :lol: "zatocenistvo na klinici" u prijevodu je radna obaveza.

Odmah po izlasku iz Sarajeva, postavljen je za dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Republike Srpske, a već od 18. septembra započinje sa nastavom po tipu Univerzitetskog kampusa u prostorima Kliničkog centra Opšta bolnica Srbinje.

Nisam ni sumnjao da ga je pozicija cekala... a nakon ovoga je otisao u Beograd, kako vec rekoh ranije. I nije Srbinje, nego Foca.

Boriša Starović...blabla.... Diplomirao je 1964 kao jedan od najboljih studenata generacije...itd, itd...Lažove.

Bio je i Seki najmladji doktor nauka, pa sto onda? :lol: Ne benavi... uzalud Borisi sve to kad je lazac, bas kao i ti. ;)

ajde malo logike!!rat je svak na svojoj strani.primirje!!!Srbin vidi čovjeka kako ide prema zgradi.nije na mojoj strani znači da je suprotna, Hrvat ili Bošnjak.Ispuca minu ubije ga!!radi čega??pa zato što nije Srbin,odnosno zato što je Hrvat ili Bošnjak!!:cool:

Kakva ti je to šuplja priča. Pa, **** te, da li si ti svestan koliko je Srba ostalo sa turske strane? Pa, jel' misliš da je taj minobacačlija toliko veš da (po hodu valjda) prepozna Hrvata i turčina.

I da te još nešto priupitam... A, da ti nisi slučajno od onih turaka ispod tvrđave? Nešto mi čudno za Ljubušaka da turke naziva Bošnjaci.

U da ti samo znaš kako kamera snimi ono što neko želi, a ne šta se stvarno zbiva.

Don ne zahebavaj,ti bar

ova napaljena deca mogu da pricaju sta hoce,ali ti znas sta uradi mix dobre sljive i praga u rukama...ili minobacac, svejedno u kombinaci sa seljacinama

ili kako ti kazes,uzmu snajper da se malo zezaju

svi znamo,a i ceo svet,da smo se zajebali,da smo preterali,da smo porusili gomilu gradova u bivsoj jugi i to je to
da smo se zaigrali staljingrada sa artiljerijom,da se tako ne obracunava sa gerilcima,i to je to
ni ja tada nisam znao da gresimo
trebalo je mnogo da prodje ***........trebala je da dodje 1999 i rat sa Amerikom,da shvatim u trenutku sta radimo i dokle idemo

Na ovo se samo mogu dobro nasmijati :lol: "zatocenistvo na klinici" u prijevodu je radna obaveza.

Nisam ni sumnjao da ga je pozicija cekala... a nakon ovoga je otisao u Beograd, kako vec rekoh ranije. I nije Srbinje, nego Foca.

Bio je i Seki najmladji doktor nauka, pa sto onda? :lol: Ne benavi... uzalud Borisi sve to kad je lazac, bas kao i ti. ;)

Eto... tebi ćemo vjerovati a ne njemu....

:rotf::rotf::rotf:

Tvoja i moja BiH nisu isto. Moja je republika u Jugoslaviji, a tvoja je džamahirija koja trećinu svog stanovništva tretira kao okupatore i faktor smetnje.
To vi što ste proglasili, bez mog dopuštenja, mene boli kićo. Pogledaj koliko procenata je RS, pa tome još dodaj nas koji smo živeli na teritoriji današnje federacije, pa reci da li je taj vaš referendum bio demokratska odluka.

To sto ti mislish da je tvoje mishljenje toliko bitno da ti daje pravo na oruzanu pobunu protiv volje vecine te je i dovelo u situaciju da otvarash teme tipa "jesmo li na spisku".

A za nestanak nam zajednichke domovine SFRJ se obrati Kanarincu i njemu se pozali. Te drzave nije bilo u martu 92 i ni o kakvom otcjepljenju ne moze biti govora.
Jedino sto ima umova koji su zivili u nekom svijetu u kojem je Bosna bila dio Srbije pa onda gledaju na deshavanja iz 92-ge kao na odcjepljenje Bosne od Srbije.
A to je moj dobri zemljo spinovanje mozdanih chelija koje lako vodi do simptoma SCH.

Don ne zahebavaj,ti bar

ova napaljena deca mogu da pricaju sta hoce,ali ti znas sta uradi mix dobre sljive i praga u rukama...ili minobacac, svejedno u kombinaci sa seljacinama

svi znamo,a i ceo svet,da smo se zajebali,da smo preterali,da smo porusili gomilu gradova u bivsoj jugi i to je to
da smo se zaigrali staljingrada sa artiljerijom,da se tako ne obracunava sa gerilcima,i to je to
trebalo je mnogo da prodje ***........trebala je da dodje 1999 i rat sa Amerikom,da shvatim u trenutku sta radimo i dokle idemo

znamo iste ljude :D

Don ne zahebavaj,ti bar

Šta ćemo sa srpskim naseljima koja su bila pod stalnom vatrom muslimanske vojske sa brda kod Sarajeva?

Eto... tebi ćemo vjerovati a ne njemu....

:rotf::rotf::rotf:

Ma ne, nego tebi i likovima poput Gojovica koji je svjedocio na sudjenju Slobi kako je "cuo od ocevica da ce muslimani u ulicu Vase Miskina postaviti kamere i jos kaze da su poslije udarali cekicima u beton da izgleda kao udar granate", a kad ga je sud upitao tko mu je to rekao, on je naveo covjeka koji je bio mrtav vec 11 godina :hahaha:

Pali, nejaci, rekao sam ti odmah na pocetku da me ne smaras bzvz svojim krkanlucima. :lol:

Ma ne, nego tebi i likovima poput Gojovica koji je svjedocio na sudjenju Slobi kako je "cuo od ocevica da ce muslimani u ulicu Vase Miskina postaviti kamere i jos kaze da su poslije udarali cekicima u beton da izgleda kao udar granate", a kad ga je sud upitao tko mu je to rekao, on je naveo covjeka koji je bio mrtav vec 11 godina :hahaha:

Pali, nejaci, rekao sam ti odmah na pocetku da me ne smaras bzvz svojim krkanlucima. :lol:

Gluposti. Pobijaš tvrdnje stručnjaka sa lica mjesta tvrdeći da se radi o "velikosrpskoj" propagandi. Palamudiš i o tome kako je i Lord Oven širio "velikosrpsku propagandu".

:lol:

Pali, nejaci....
Šta da palim, pa nije rat još počeo? :dontunderstand:

:mrgreen:

Nisam ja prespavao nego se ti ni ne budish iz svojih fantazija.
Ova nakaradna konstrukcija sa tri konstitutivna naroda i obespravljenim ostalima je srochena 95-te da bi se zaustavio rat. Republika BiH je bila gradjanska i odluke su donosili glasachi na glasanju za politichke partije ili ideje a ne "narodi".
Narodi inache nisu nikakve homogene gomile Borgova, vexc se sastoje od pojedinaca koji u mnogome medjusobno imaju razlichita mishljena ili interese po raznim pitanjima.
Ta ideja da su neki "narodi" glasali za a neki protiv ili se suzdrzali moze iole smisleno da zvuchi samo u dobrano fashizmom nachetoj glavi.

E, moj druže, pa nisu ljudi brojke, a demokratija nije matematika. Malo je to komplikovanije, odnosno nije onome ko hoće da razume.

Jarane, ovo sto napisa mnogo filozofski izgleda, a bogami je drugacije bilo na glasanju.
Ja sam i tada glasao protiv da se Bosna odcijepi, a i danas sam protiv toga i znam da bi svima u Bosni bilo mnogo bolje da onoga i onakvoga glasanja nije bilo.
A da je bilo posteno nije, ja to dobro znam i vidio sam kada se vrecama donose glasacki listici neznam odakle i na svima bilo zaokruzeno da se bosna odcijepi.
Al ***** ga nekome je islo u racun da zakrvi Bosnu i bi sto bi.
***** svo prepucavanje danas to je bilo prije, haman 20 godina. A kako vidim necemo se pomiriti ni za slijedecih stotinu, ma sta stotinu ni za 1000 godina.

Naravno da se kralo na referendumu. Nemoguće je da su svi Muslimani i Hrvati glasali za otcepljenje. Ajd' Hrvati i nekako, ali Muslimani...nema šanse. Bar pola, ako ne i više, Muslimana, naročito onih iz urbanih sredina, su bili za Jugoslaviju.
Sada više nisu. Rat i propaganda su učinili svoje.

Back