Jesmo li licemerni kada je razlika u godinama u pitanju?

Čitao sam temu, od starosne razlike dođoste do odbijanja.
A. lakše alternativu pronalaze žene, razume se :lol:

Vele u mom selu "Majku mu, večita je dilema da l je lakše pitati, il je lakše dati" :lol:

Па једино ако се водиш форумском логиком да просечну жену на сваком кораку опседају мушкарци какви се само пожелети могу, па је на њој само да одабере. Наравно да ће мушкарац лакше наћи јер ако тражи секс и наћи ће га, а наћи ће и жена под условом да она тражи а не да чека да јој се понуди неки пастув.

Па једино ако се водиш форумском логиком да просечну жену на сваком кораку опседају мушкарци какви се само пожелети могу, па је на њој само да одабере. Наравно да ће мушкарац лакше наћи јер ако тражи секс и наћи ће га, а наћи ће и жена под условом да она тражи а не да чека да јој се понуди неки пастув.

Ih, ti bi samo te poželjene...šta misliš, crna jado, da mi samo poželjne spodamo? :lol:

Iskreno, mislim da oba slucaja nose osudu okoline. Stariji momak ako se zabavlja sa maloletnicom deluje kao da je iskoriscava (na zapadu se to cak gleda kao silovanje, sve i da je ona pristala), ali kao odrasli ljudi, veza starijeg muskarca sa mladjom zenom je normalnizovana. Sa druge strane "kuguarke" vise osudjuju ako vole "piletinu".

zato treba da se radi na tome da se piletina cesce konzumira u istrazivacke i hedonisticke svrhe...naravno i da se pomeraju granice kulture i opsteprimerenog..ko kaze da je gerijatriji dosadnoXD?XD:)
a i plus dobro je za zdravlje i cirkulaciju..XD

Ne znam, ko sto neko rece, ako su punoletni...

Znam da je kod nas tzv. "age of consent" 14 godina, ali zapitala bih se sta mi sin/cerka od 15 ili 16 godina traze sa nekim 10 godina starijim. Kada budu punoletni, narocito nakon dvaesete, to je drugo.

A šta znam. S jedne strane jeste malo i čudno da neko od 15-17 bude sa nekim 10 godina starijim. Opet ako je to iskrena ljubav a što da ne.

Мислим да је мушкарцима ипак мало лакше него жени када су одбијени.
Veruj mi da je meni bilo mnooogo teze kada sam ja odbio moju bivsu nego kada je ona raskinula sa mnom.:roll:
Naredne 3 godine je cinila sve kako bi me navukla pa odbila, postala je prava "mala od skandala".:roll:

Nisam ni ja mislila na poslovne odnose.

To sto ti uocavas je posledica cinjenice da se zene vide ne kao vrednije nego muskarci, vec, naprotiv, dobre za samo jednu stvar. I tu ne mislim samo seks (mada i to ima veze). Nazalost, i dalje postoji to neko uverenje da je glavni i osnovni smisao zenskog zivota da pronadje muskarca. (= to znaci da vredi). Sve, apsolutno sve drugo je nekako manje bitno: obrazovanje, karijera, uspeh u zivotu, dzabe ti sve to, ako nemas muskarca (+ udaja), nista nisi uradila i niko ne racuna ono sto si uradila u zivotu, svi ce da te ili zale ili gledaju kao nenormalnu ako nemas muskarca.

Dok se muskarcima dozvoljava da imaju jos neki cilj i smisao u zivotu. Ako si uspesan, obrazovan, imas karijeru, itd., pa sve i da nemas zenu/stalnu partnerku, nece niko da smatra da ti je zivot propao, i nece te niko smarati sa tim kad ces da se zenis i zasto nisi, itd, itd, a sigurno nece da smatraju da ti je zivot promasen.

Pa uporedi sada ti ta dva odnosa. Prosto se stavlja pritisak na zensku osobu da MORA da nadje nekoga, da je to smisao njenog zivota, itd, itd. Da ne pominjemo da zbog dvostrukih arsina i dalje se smatra da je normalno da samo muskarci prilaze, pa stoga i bivaju cesce odbijeni, sto nekako postaje normalno (probas, ne uspe ti uvek, tako to ide).

Zato dolazi do toga sto vidis kao "zene vrede vise". Naravno da ne - upravo iz svega navedenog, dvostrukih arsina, pritiska da zena ne vredi kao osoba ako nema muskarca pored sebe, itd, zbog toga se zene izjednacavaju sa tim ljubavno/seksualnim odnosima. Cesto se govori da "muskarci samo hoce jedno" (seks), ali i zene cesto svu svoju energiju i samopostovanje fokusiraju na ljubavno/romanticne odnose, kao da one same ne vrede nista ako nemaju muskarca.

Istina, lakse je zeni da nadje kres kombinaciju nego muskarcu, ali to je isto posledica ovoga nabrojanog. Ne bih rekla da to pokazuje da zene "vise vrede", stavise, zene koje su u fazonu kres kombinacija su cesto anatemisane i odbacene od svih, svi ih zovu qurvama, i muskarci i zene.
Nije zenama samo lakse da nadju kres kombinaciju vec i partnera samo je opet pitanje na koliki period.
Cini mi se da ima dosta zena koje su solo i u 40-50, a da ne odaju utisak da im nesto nedostaje dok su solo muskarci i u periodu 30-40 vise iskompleksirani nego
zene u 40-50 i odaju dosta jadnijij utisak.

Veruj mi da je meni bilo mnooogo teze kada sam ja odbio moju bivsu nego kada je ona raskinula sa mnom.:roll:
Naredne 3 godine je cinila sve kako bi me navukla pa odbila, postala je prava "mala od skandala".:roll:

То је сад већ нешто друго, појансила сам пре неколико постова на шта сам мислила.

Па наравно, какав је успех ако су ти на располагању само непривлачни мушкарци :lol: Спопадате ви све, знам ја :p
Ne spopadamo, bar ne na duze staze...:lol:
То је сад већ нешто друго, појансила сам пре неколико постова на шта сам мислила.
Pa moje misljenje je da je ljudima tesko zbog odbijanja samo ako im je bas stalo do te osobe i to nema veze da li je neko musko ili zensko..
A oko toga sa egom me stvarno nije briga.

Siguran sam da ste culi za parove koji imaju neku razliku u godinama, primera radi ona 20 on 35 ili tako nesto.
U tim situacijama cesto se poteze ono "manijak, ne moze da nadje zenu svojih godina nego juri devojke".

E sad, pitam vas, da li takva situacija isto vazi za zene ili su one "kugarke" i sl, ako vole mladje i zasto je to tako?
Ili evo malo "ekstremniji" primer, ako devojka ima 16,17, a decko 22, 23, to se gleda kao iskoriscavanje, a da je situacija drugacija, ona da ima 23 a on 16, 17, mislim da bi mu se "divili" jer je sa starijom devojkom.

Tako da, zar nije nase drustvo malo licemerno po tom pitanju i ako jeste, zasto je licemerno?

Ta priča me uvek podseti na onaj vic kad tip ponudi curi prvo 100, pa 1000, pa 1.000.000 evra za seks, kad ga ona odbija pa se posle cenjkaju kao...
Znači, relativna stvar...

Back