Jesmo li licemerni kada je razlika u godinama u pitanju?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Siguran sam da ste culi za parove koji imaju neku razliku u godinama, primera radi ona 20 on 35 ili tako nesto.
U tim situacijama cesto se poteze ono "manijak, ne moze da nadje zenu svojih godina nego juri devojke".

E sad, pitam vas, da li takva situacija isto vazi za zene ili su one "kugarke" i sl, ako vole mladje i zasto je to tako?
Ili evo malo "ekstremniji" primer, ako devojka ima 16,17, a decko 22, 23, to se gleda kao iskoriscavanje, a da je situacija drugacija, ona da ima 23 a on 16, 17, mislim da bi mu se "divili" jer je sa starijom devojkom.

Tako da, zar nije nase drustvo malo licemerno po tom pitanju i ako jeste, zasto je licemerno?

Не знам за друге, али код мене није лицемерство кад кажем да ми је ок да девојка од 16,17 има момка од 22,23, док ми је супротно некако гадно, зато што момци од 16,17 још увек имају дечачки изглед, па делује накарадно када имају толико старију девојку, мада такве везе и нису нешто популарне. А не знам ни шта девојку тих година може да привуче на таквом дечаку. Док је код девојака другачије, оне имају већи избор по питању година, ал то не значи да ако је у вези са 15 година старијим да мора свугде да га показује, а и он њу.

Siguran sam da ste culi za parove koji imaju neku razliku u godinama, primera radi ona 20 on 35 ili tako nesto.
U tim situacijama cesto se poteze ono "manijak, ne moze da nadje zenu svojih godina nego juri devojke".

E sad, pitam vas, da li takva situacija isto vazi za zene ili su one "kugarke" i sl, ako vole mladje i zasto je to tako?
Ili evo malo "ekstremniji" primer, ako devojka ima 16,17, a decko 22, 23, to se gleda kao iskoriscavanje, a da je situacija drugacija, ona da ima 23 a on 16, 17, mislim da bi mu se "divili" jer je sa starijom devojkom.

Tako da, zar nije nase drustvo malo licemerno po tom pitanju i ako jeste, zasto je licemerno?

Kad bi slusala sta drugi misle i upravlja se po tome,otisla bih daleko ispod nule:).Nadam se da i drugi ljudi upravljaju sami sobom:).Inace ta razlika u godinama, o kojoj pises, uopste nije za raspravu, za mene skroz zanemarljiva.

Не знам за друге, али код мене није лицемерство кад кажем да ми је ок да девојка од 16,17 има момка од 22,23, док ми је супротно некако гадно, зато што момци од 16,17 још увек имају дечачки изглед, па делује накарадно када имају толико старију девојку, мада такве везе и нису нешто популарне. А не знам ни шта девојку тих година може да привуче на таквом дечаку. Док је код девојака другачије, оне имају већи избор по питању година, ал то не значи да ако је у вези са 15 година старијим да мора свугде да га показује, а и он њу.

Znao sam jedan primer momak 16, 17 a devojka 22, 23, i to je funkcionisalo par godina, mada ubij me ako mogu da shvatim kako je klinac privukao devojku od 23 godine, obicno su takvi zesce nezreli.

hahahahahha, pa zena zaplache kad oce, a ti im vjerovao :sad2:

Kad se zaljubim, a zaljubim se uvek, potpuno se raspametim !

- - - - - - - - - -

Znao sam jedan primer momak 16, 17 a devojka 22, 23, i to je funkcionisalo par godina, mada ubij me ako mogu da shvatim kako je klinac privukao devojku od 23 godine, obicno su takvi zesce nezreli.

Ona zna šta hoće, a njemu pokaže šta on može....
I, ide nekako, ljuljaju....

Ne znam, ko sto neko rece, ako su punoletni...

Znam da je kod nas tzv. "age of consent" 14 godina, ali zapitala bih se sta mi sin/cerka od 15 ili 16 godina traze sa nekim 10 godina starijim. Kada budu punoletni, narocito nakon dvaesete, to je drugo.

Pa i to, mislim 10 godina je previse u tom dobu posebno.
Neko sa 15, 16 godina krece tek u srednju, ne zna ni sta hoce od zivota, a neko sa 25, 26 zavrsava faks, srednju, verovatno razmislja da radi negde ili da se "smiri". Moze i da se ide na onu kartu da su muskarci u tom dobu jos uvek nezreli i neformirani, ali opet prioriteti u tom dobu zivota se verovatno razlikuju.
Drugarcija je situacija da ta osoba ima da zavrsava srednju, jer znam brdo devojaka koje su se posle srednje skole udale i imaju po dvoje, troje dece sada. Takav primer sam imao u srednjoj, devojka od 16, 17 bila je sa starijim momkom tu oko 8-10 godina, i kada je zavrsila skolu udala se za njega i kako cujem imaju troje dece i srecni su.

Stavise, svi primeri koje znam gde je ta razlika 10 i vise godina a devojka 16, 17 su se zavrsili zajednickim zivotom odmah posle srednje.

Kada pročitamo da je učiteljica bila sa učenikom, komentari su uglavnom zašto je ta "veza" prekinuta i "zašto se to i meni nije desilo", kao i "pa šta, sigurno mu nije smetalo".
Kada je učitelj sa učenicom, pa makar ona bila i punoletna, onda bismo učitelja, tukli, zapalili, kastrirali, jednom rečju, linčovali.

Pa to kazem, licemerje, jer polazi se od pretpostavke da su muskarci uvek oni koji seksualno iskoriscavaju, posebno ako je neka razlika u godinama. Opet, situacija jeste nedolicna ako je u pitanju neko nadredjeni tipa profesor, sef jer tu postoji mesta za manipulaciju.
Ne kazem da nema seksualnih prestupa od strane muskaraca, ima, ogromni deo, ali zena 'ladno moze da nekog nadrogira vijagrom ili cime vec i da mu stavi noz pod grlo.

I meni je to neshvatljivo, kada razmisljam iz svog ugla. Ali ne osudjujem. Stvar afiniteta.
Razliciti smo. Mene vise privlace stariji, a jedna od mojih najboljih drugarica je vec 4 god sa momkom 5 god. mladjim. Nije to razlika-razlika, ali on je imao 18, a ona 23 kada su se upoznali, i eto, traje...

Back