Jeremija strikes again

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Od svih ministara, Jeremić otpušta najviše
Autor: T. S. | Foto: AP | 17.10.2009. - 05:00

Iz republičke javne administracije trebalo bi da do kraja godine bude otpušteno 2.615 stalno zaposlenih, i to najviše iz Republičkog geodetskog zavoda (510), zatim iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (441), iz Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (310). U dokumentu koji je pripremio Generalni sekretarijat Vlade Srbije i u koji je „Blic“ imao uvid, predlaže se prosečno smanjenje od 12 odsto.


Prema Nacrtu zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji, od 1. januara sledeće godine iz budžeta biće isplaćivane plate samo za maksimalni broj zaposlenih kojih, po ovom zakonu, ne može biti više od 28.400. Trenutno ih je, po podacima Generalnog sekretarijata, 30.730 (samo stalno zaposleni). Da bi se došlo do maksimalnog broja, Generalni sekretarijat je predložio da se najveći broj zaposlenih, čak 18 odsto, otpusti iz agencija, a najmanje iz posebnih organizacija - četiri odsto. U ministarstvima i organima uprave broj zaposlenih biće smanjen za devet odsto, što znači da će 678 ljudi dobiti otkaze.
Kada se pogledaju ministarstva, najviše otkaza (130) biće podeljeno u Ministarstvu inostranih poslova (Vuk Jeremić, DS), gde je sada zaposleno 1.100 ljudi. U Ministarstvu trgovine i usluga (Slobodan Milosavljević, DS) biće podeljeno 68 otkaza, u Ministarstvu zdravlja (Tomica Milosavlje­vić, G17 plus) 42, a samo jedan otkaz manje u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja (Oliver Dulić, DS). Prema predlogu Generalnog sekretarijata, u Ministarstvu prosvete (Žarko Obradović, SPS) treba podeliti 35 otkaza, a u Ministarstvu infrastrukture (Milutin Mrkonjić, SPS) 20.
Kad su u pitanju uprave pri ministarstvima, najviše otpuštanja biće u Ministarstvu finansija jer Uprava za trezor treba da podeli 154 otkaza. Od Vladinih agencija, gde je predviđeno i najveće procentualno smanjenje, iz Agencije za privatizaciju biće otpušteno 110 stalno zaposlenih, iz Agencije za privredne registre 45, a iz Agencije za lekove i medicinska sredstva 44.
Generalni sekretarijat je projekciju otkaza napravio tako što je predvideo rezervu od 385 radnih mesta koja će, po njihovoj proceni, biti potrebna za popunjavanje novih organa, službi i agencija.
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je juče da je obaveza organa vlasti da na internetu objavljuju podatke o broju zaposlenih kao „doprinos ostvarivanju slobode pristupa informacijama“. Međutim, Šabić je naglasio da tu obavezu treba proširiti obaveznim objavljivanjem podataka o utrošku budžetskih sredstava za plate, ali i honorare zaposlenih. Šabić je apelovao na Vladu i poslaničke grupe da amandmanom na zakonski predlog o maksimalnom broju zaposlenih u republičkoj administraciji obezbede i ovu obavezu.
http://www.blic.rs/politika.php?id=116038

Pocinjem da verujem da je Jeremija najsposobniji i najsavesniji "predstavnik" ovih vlasti.:think:
 
Jedini koji nesto radi u ovoj nesposobnoj vladi..:mrgreen:

Ма не причај тако о Власти изабраној на слободним демократским изборима ...
(Јој што волим ове Жуте кад се братски иЖљубе са Црвенима :hahaha::hahaha::hahaha:)
Сви се они затиру од посла радећи за себе и своје интересе ...


:dash::dash::dash:
 

Back
Top