Jelena Jankovic

Nikad ne reci nikad. Evo Skjavone 30 godina pa polufinale, a verovatno i finale.

Protiv Sam samo smireno bez padanja u vatru i pokusaja nadjacavanja sa njom. Video sam sta je radila Justin - jeste ona drogirana, ali ova je jos vise. Znaci klasicna JJ taktika - dovesti protivnika do samounistenja. :D

Sem jako dobro servira!!!!!!!!!!!!! tako da JJ nece imati puno prilika za brejk, sto znaci da mora da servira jako dobro(a svi mi znamo nasu JJ :D ) + Sem se jako dobro krece, a forhend je fenomenalan. Znaci jako tezak mec, teze nego da sada sa enan igra.

Sem jako dobro servira!!!!!!!!!!!!! tako da JJ nece imati puno prilika za brejk, sto znaci da mora da servira jako dobro(a svi mi znamo nasu JJ :D ) + Sem se jako dobro krece, a forhend je fenomenalan. Znaci jako tezak mec, teze nego da sada sa enan igra.

Ne slazem se sa ovim.
Iako je odlicna igracica
Samanta je ipak neiskusnija
u odnosu na Jelenu, a dve fantasticne
pobede nad velikim igracicama kao
sto su Serena i Enan su verovatno
iza sebe ostavile malo umora.
Serena i Enan bi imale neku vrstu
psiholoske prednosti nad Jelenom.
Samanta ima odlican forhend i servis,
ali poprilicno jadan bekhend.

Ne sumnjam da se Samanta igrati
jako dobro sutra, ali nadam se
i sasvim je moguce da joj u nekim
kljucnim trenucima zadrhti ruka.
Ipak je rec o plasmanu u finale,
a Jelena je neko ko zna da ceka
i nije u svadji sa strpljenjem.
Optimistican sam.

Nadam se i Eleninoj pobedi.

Dobro, onda taktika Nadal protiv Federera - sve u bekhend. :D JJ-in bekhend je najbolji na svetu tako da tu Sam nema sanse. :D

Moze JJ da igra i sa malo sansi. Nije to problem. A svako ima neku manu. JJ je dovoljno pametna i iskusna, pobedjivala je Sam 3 puta i ima Cip Bruksa za trenera. :ok:

Videlo se danas da je bekend slab, ali se jako dobro krece pa se lako izvuce na forhend. Ali JJ ima fenomenalan borben duh, to je i sama Sem rekla posle meca, i da ce ocekivati 1000 lopti od Jelena nazad. Nema predaje, JJ mora da je umori, i onda da je skrese. Nadamo se najboljem!!!! Ajmo jelena :heart:

Nik daje prednost Jeleni, malo cudno, ali ipak je ona njegova skola :)

Sam Stosur (AUS) vs. Jelena Jankovic (SRB)

You have to give a ton of credit to Stosur for her win over Serena in the quarters. After winning the first set, she was up 5-3 in the second and couldn’t close her out. At that point, I know most people thought Serena would come back and win that match, but Stosur came up with the big shots and pulled it out. This is her second straight appearance in the semis of the French Open and she is looking to reach her first Grand Slam singles final.

Jankovic, who is traveling with IMG Bollettieri coach Chip Brooks, beat Yaroslava Shvedova in straight sets and she has only lost one set in the entire tournament (second round to Kaia Kanepi). This is her third appearance in the semis of the French Open and a win here would put her in the finals of a Grand Slam for the second time in her career.

Match-Up:

Jankovic is 3-1 against Stosur, and they have played twice already this year. Jankovic won the first encounter at Indian Wells and then lost the second one at Miami. This will be their first career meeting on clay. This is going to be one heck of a match between two girls that are both playing fantastic tennis. What makes the difference for Stosur is that she is physically fit. I cannot stress how important this is on the tennis court! Her athleticism is off the wall and this is why she is still playing. Stosur’s serve, especially the kick serve, has been great and Jankovic will have to return really well to stay in this match. I look for Jankovic to try and pin Stosur in the corner and then use the open court to go for winners. Jankovic has to catch the ball early and she cannot get stuck behind the baseline. I give a slight edge to Jankovic because of her experience in these situations, but this could go either way!

Nick’s Pick – Jankovic in 3 sets

JELENA JANKOVIC: I don't know. You know, in this moment it's tough to say all this. But, you know, in this particular match today, I just ‑‑ I don't know what happened, but I just ‑‑ you know, she was the better player.

I mean, she did what she had to do. You know, she played her game. I wasn't even 20% of my ability, so that shows. When we played in Indian Wells and I was, you know, on my game, I was playing aggressively, I returned well. I won in two easy sets.

Today I was just I wasn't like myself. I don't even know who that was on the court.

Dakle i Jelena se slaže da nije dala ni pola svojih mogućnosti. Sad počinjem da razumem ono Serenino "ona nije pobedila, ja sam izgubila"...

Исто сам и ја прокоментарисала првог тренутка када сам је угледала и
не само да је играла као мушкарац, имала је и покрете "мушке",
а и личила ми је на мушкарца у много чему...:think:

Jelena: Stosur je igrala kao muškarac

v171917p0.jpg

"Samanta je igrala gotovo kao muškarac! Tako se osećam posle meča.
Kad uporedite kako igraju muškarci, videćete paralelu. Ima sjajan servis
kakav nemaju druge teniserke, sa dosta spina. I forhend joj je odličan, jak.
Sjajno igra poslednjih meseci i mislim da ima velike šanse da trijumfuje.
Pobedila je sve favorite na turniru i otvorena su joj vrata trijumfa",
rekla je Jelena.

Sličan opis svojevremeno je dala Martina Hingis za igru Ameli Morezmo
na Australijan Openu 1999. godine. Tada je Martina rekla za Morezmo
da je igrala "kao pola muškarca". Taj komentar Martini je potom naneo
dosta problema, ali je Jelena o igri Samante Stosur ipak govorila u
superlativima i uz dosta pohvala.

Samanta Stosur puna je samopouzdanja pred finale sa Frančeskom
Skjavone.

"Osećam se spremnom da osvojim titulu. Subota je idealan dan za
pobedu", rekla je 26- godišnja Australijanka, koja je prošle godine u
polufinalu Rolan Garosa eliminisana od Svetlane Kuznjecove.

(MONDO)

http://www.mondo.rs/s171917/Tenis/Jelena-_Stosur_je_igrala_kao_muskarac.html

.

Moram da priznam da sam razocaran JJ-inim ponasanjem. JJ koja je fajter, koja se nikada ne predaje, koja je toliko puta ostavila srce na terenu - predala je ovaj mec bez borbe. Ne samo sto nije pokazala, kako sama kaze 20% od onoga sto ume, nego nije pokazala nista.

Ovo ni u najcrnjim snovima nisam mogao da zamislim. Igrala je, da prostite, kao Ana. Samo jos da je izjavila kako je srecna i kako je dobro igrala. To se na srecu nije desilo, sto znaci da nisam upao u Zonu sumraka. :sad2:

JELENA JANKOVIC: I don't know. You know, in this moment it's tough to say all this. But, you know, in this particular match today, I just ‑‑ I don't know what happened, but I just ‑‑ you know, she was the better player.

I mean, she did what she had to do. You know, she played her game. I wasn't even 20% of my ability, so that shows. When we played in Indian Wells and I was, you know, on my game, I was playing aggressively, I returned well. I won in two easy sets.

Today I was just I wasn't like myself. I don't even know who that was on the court.

Dakle i Jelena se slaže da nije dala ni pola svojih mogućnosti. Sad počinjem da razumem ono Serenino "ona nije pobedila, ja sam izgubila"...

Tek sada? :mrgreen:
Ne stvarno milion puta se desi da neko pobedi a da nista nije morao da radi u mecu vec da pusti protivnika da sam sebe unisti.:confused:

Back