JELENA DOKIC

• Začetnik teme Začetnik teme JOVANA RADIC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da stvarno sam baksuz. z:)

Rekao sam da ce JJ da izadje na teren i da pokida Bartoli da joj se osveti za one poraze. A kad ono izasla ko da je krenula u setnju ili na korzo. Boze sacuvaj.

Zavrsi se lepa prica Jelene Dokic na ovogodisnjem AO.Sad me zanima kako ce ostatak sezone odigrati.Ne verujem da ce joj ovo nesto mnogo pomoci u nastavku sezone

Гледала сам је јуче ујутро у игри са Сафином, први пут, од како је
"нестала" из јавности.

Не тако давно,..... Јелена је изгледала овако...
253257~Jelena-Dokic-Posters.jpg

.
а после тога,..пре две и по године је била 9999 на WTA листи,
тешка 83 кг и без динара у џепу,
а што је најстрашније без породице.
Родитељи се развели,..
а брат живи са мајком.
Ипак, руку на срце, без обзира шта се са њом десило,
кад се породица распадне у тренутку кад јој је била највише потребна,

добро је што је Јелене постигла све ово до јуче и овако изгледала...
j.jpg

Данас је Јелена напустила Мелбурн са осмехом на лицу, чеком са 92.000 евра и
са довољно бодова за повратак међу 70 најбољих тенисерки света.
(тако кажу новине,..али ја тај осмех нисам видела....)

.......................................................................................................................

Искрена да будем, после елиминације наше Ане, а онда и Јелене Јанковић,
свим срцем сам навијала за Јелену Докић и потајно желела да буде прва
на Аустралија опену. Међутим,
сваки пут кад су приказали ложу, где обично
седи породица и пријатељи,...........на сам поглед на двојицу браће Бикић,
мени се желудац превртао.

Навијам за љубав, да се разумемо и никад се никоме не бих умешала у
избор,..али
нека ми неко замери,..морам да ово напишем,
поред искреног напора да схватим ту Јеленину љубав,..заиста НЕ МОГУ.

Пре свега мислим да је она кренула са овим Бикићем и оставила породицу
управо да би се оцу осветила.
Ми не можемо и не треба да се мешамо у њихове (породичне односе) али
због неког објашњења тог њеног поступка, по мени заиста НЕРАЗУМНОГ,
мислим да је она имала велики сукоб у вези нечега са оцем. Вероватно отац
није знао како треба у том тренутку да поступи, па је направио нешто што је
Јелену повредило, али ипак је она била веома млада да би могла рационалније да
размишља од свог оца.
Мени је мало чудна улога Јеленине мајке, њу баш медији и не спомињу??
Она је та која је МОРАЛА да направи
баланс између оца и ћерке,..она се морала чак и жрвовати, а не да
дозволи да Јелена буде жртва неких њихових несугласица.

А, пошто Јелена зна колико њен отац "воли" Хрвате,..на крају крајева има
и разлог,..па и она није баш мала да не памти одлазак из Хрватске,
управо је зато изабрала ту врсту казне за оца. Ово НЕ МОРА уопште да буде
тачно, али мени се тако некако чини.(ја сад као психијатар, али
покушавам да одгонетнем,..зашто баш да оде у Хрватску, са Хрватом,...
па знамо сви колико нас они воле....ух)

Све време док сам је јуче проматрала, док је играла покушавала сам да
одгонетнем шта "пише" на њеном лицу, нарочито у тренутцима кад добија
поене......(играла је ФЕНОМЕНАЛНО)

Видело се и "из хеликоптера", да је она НЕСРЕЋНА.
Не бих даље да пишем о овоме, али ми се не допада што уоште комуницирају
преко штампе, ако уопште и комуницирају (мислим на оца и ћерку).
Ружно је да се о томе чита и пише!.
Углавном она двојица браће Бикића стоје сад иза ње,. сигурна сам 100% да их само
њена лова интересује,..то се могло видети на њиховим фацама,...
нека јој Бог помогне.
Отац најављује да ће да иде у Лондон да гледа како ће да игра, а
како ће то на њу деловати,..а како ће он ПРИХВАТИТИ ону двојицу
хрвата на месту где он треба да седи,.....ђаво ће га знати.
Он наставља и даље да прича да је они сигурно дрогирају,..
што не би било немогуће,......

Желим Јелени да што пре нађе излаз из ове,
за њу, баш тешке ситуације!

(Извињавам се што сам била преопширна,..али пошто сам видела тему о њој,
нисам могла да одолим)

.

Poslednja izmena:
Pa Safina jedva dobi meč sa Jelenom. Neuporedivo bolje je igrala Jelena, ja sam do samog kraja bila ubeđena da će Safina da izgubi. Ova Dokićka kao da ju je pustila, shou..Kisela bombono verovatno si u pravu što se tiče nje i oca, ali ko zna šta tu sve još ima..Ali kakav je onaj njen dečko pa ružnije stvorenje ne videh u životu, šta je ona našla u njemu?

Poslednja izmena:
Ej....Ko bi znao sta se tu radi kad se kamere ugase i spuste reketi! Da se ne lazemo,mozda je i drogirjaju,mozda je Jelena i suvise glupa sama pa joj trebaju ova dvojica,mozda se sveti ocu...Ko to zna?

Menis e kao igracica svidja i bas bi bilo lepo da udje u prvih 10,sto u ovoj smesnoj konkurenciji i nece biti tesko..Pod uslovom da do Vimbldona odrzi ovaj nivo igre.

Drugi život Jelene Dokić

Australijska bajka o Jeleni Dokić završila se porazom u četvrtfinalu od Dinare Safine - 6:4, 4:6, 6:4. Srpkinja rođena u Osijeku je pre dve i po godine bila 9999. na WTA listi, teška 83. kilograma i bez dinara u džepu. Danas je Melburn napustila sa osmehom na licu, čekom na 92.000 evra i sa dovoljno bodova za povratak među 70 najboljih teniserki sveta.

Bajka - Osećam se kao posle vožnje toboganom. Pre mesec dana nisam ni znala da ću igrati na Australijan Openu, a evo me u četvrt finalu. Normalno je da sam razočarana i ne volim da gubim. Međutim, znam šta sam sve preživela i jedva čekam novi turnir. Pokušaću da razdvojim dobro od lošeg jer je sezona tek počela – izjavila je 25-godišnja Dokićeva.

Jelena je ponovo zahvalila braći Bukić, dečku Tinu i treneru Borni, za koje je otac Damir Dokić rekao da su «kidnapovali njeovu ćerku».
-Dosta mi je tih glupih priča koje je moj otac plasirao. Naravno da nisam oteta. Tin i ja smo zajedno već 6 godina i sjajno se slažemo - dodala je Jelena koja kaže da se raduje igranju na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Majka Ljiljana je za Australijske medije ispričala da je njna ćerka najveću grešku napravila 2001. kada se preselila u Srbiju.
-Kada bih mogla da promenim nešto u našim životima, to bi bio povratak u Srbiju. Bila je to greška, možda i najveća koju smo napravili. S Jelenom s eredovno čujem i znam kada je tužna. Uvek sam verovala da će se vratiti u vrh svetskog tenisa i želim da joj nešto poručim: «Srećno i sve najbolje u životu i tenisu. Voli te i ljubi tvoja majka» - rekla je Ljiljana koja živi skromno u Australiji.

Otac Damir nije čestitao Jeleni na dobrim rezultatima, već je nastavio po starom:
-I dalje sam siguran da je ona braća ucenjuju ili drogiraju. Pokupili su sav novac koji je zaradila od tenisa. Takođe, Jelena laže da se nismo čuli. Nazvala me je u Oktobru prošle godine kada je htela da se vrati u Srbiju – kaže Damir Dokić koji je odustao od puta za Melburn.
Jelena je za 10 dana u Melburnu privukla brojne potencijalne sponzore, a zanimljivo je da pred prvo kolo nije praktično imala u čemu da igra. Srećom, kompanija Fila poklonila joj je nekoliko kompleta.

Biografija

1983. rođena u Osijeku
Otac Damir, kamiondžija, majka Ljiljana, domaćica.

1991. seli se u Sombor
Damir je vodi na trenunge da postane nova Monika Seleš.

1994. odlazi u Australiju
Živela u Firfildu, predgrađu Sidneja.

1999. na Vimbldonu pobedila Hingisovu 6:2, 6:0.
Ušla u istoriju kao najslabije rangirana teniserka koja je dobila prvog nosioca na Gren slem turniru.

2001. povratak u Srbiju
Damir optužio organizatore Australijan opena da su namestili žreb.

2002. četvrto mesto na WTA listi
U karijeri je osvojila 4 WTA turnira.

2003. upoznaje braću Bikić i odlazi u Zagreb
Pre Tina zabavljala se s vozačem Formule 1 Enrikeom Bernoldijem.

2004. ponovo u Srbiji
Pokušala da se pomiri s ocem

2005. Australija, drugi put
Izjavila je: «Želim da igram samo za Australiju»

2006. Tina i Jelenu napali huligani u Zagrebu
Na prvom meču u 2006. napravila 51 neiznuđenu grešku i 28 duplih servis grešaka.

2006. dolazi na akademiju Nikole Pilića
Odlazi posle 3 meseca s braćom Bikić.

2007. 9999. na WTA listi
Bežala s turnira zbog navodne povrede zgloba.

2008. Australija, treći put
Počela da sakuplja poene po ITF turnirima

2009. Četvrtfinale Australijan opena
Poraz od Dinare Safine.

Juce procitah da je Jelenina majka izjavila da im je dolazak u Srbiju bio najveca greska u zivotu.

image.jpg

Dokići nikada više sa zajedno... Damir Dokić i njegova bivša supruga Ljiljana Podnar

"Majka Jelene Dokić, Ljiljana Podnar, rekla je da je veoma ponosna na sve ono što je postigla njena ćerka na putu povratka u svetsku tenisku elitu. Jelenina majka, koja živi u Sidneju, kaže da održava kontakt sa ćerkom i da i dalje u njenom glasu oseća tugu. Kako kaže, posle razvoda od supruga Damira stalo joj je jedino do toga da se Jelena ponovo ujedini sa bratom Savom, koji trenutno živi sam u Beogradu.

- Veoma sam ponosna na moju ćerku, veoma sam ponosna i srećna što je uspela da se vrati i da pobedi! Nikada nisam sumnjala da će uspeti. Jelena je oduvek bila neverovatna, najbolja! U školi je bila odlična, u tenisu je bila odlična. Ona je zaista neverovatna - rekla je sa ushićenjem majka nekada četvrte teniserke sveta.
Poput medijskih vampira u poteri za što većim tiražima, „šerovima" i „rejtinzima", australijska sedma sila je odlučila da u potpunosti svojoj i svetskoj javnosti razotkrije „slučaj Dokić". Pošto im nije pošlo za rukom da iz Srbije u Melburn dovuku bivšu glavu familije, Damira, u Sidneju su našli Ljiljanu Podnar, nekadašnju Dokić. Majka Jelene i Save se posle razvoda odselila iz Vrdnika i otišla u Australiju, gde živi u takozvanom bedsitu, to jest sobi za iznajmljivanje sa zajedničkim toaletom, nešto slično samačkim hotelima kod nas. Ona i Jelena se čuju, ali se retko sastaju.

- Ako bih nešto mogla da promenim, to bi bio odlazak iz Australije. To je bila greška, možda najveća koju smo ikada napravili! Drago mi je što je cela država sada stala uz nju - jasna je Podnarova, inače Hrvatica iz Slavonije.
Porodična tragedije Dokićevih i dalje traje i pored svetlih trenutaka koje im Jelena ovih dana priređuje. Damir živi sam na ogromnom imanju u Vrdniku, Savo samuje u Beogradu, Ljiljana u Sidneju. Majku posebno boli to što njena deca nikako ne uspevaju da povrate odnos.
- Nije važno šta će se dogoditi sa mnom i Damirom. Sada to stvarno nije važno. Važna su naša deca, Jelena i Savo. Nadam se da će se njih dvoje jednog dana ponovo zbližiti, ponovo biti pravi brat i sestra. Da li ću ja, njihova majka, biti tu da to vidim, nije važno. Ako su oni srećni, i ja ću biti srećna - zaključila je Ljiljana Podnar.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=57100&sectionId=44&seriesId=0

Back