Jel veruje neko u Srbiji u ljubav?

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.033
Kaze covek, neki ljudi dolaze na vencanje zato sto zele da veruju da postoji prava i iskrena ljubav.
Ne zele da gledaju na vencanje kao na ugovor iako pravo, drustvo i vecina na to gledaju tako.

Mlada vise gleda da joj dozivljaj i dogadjaj budu nezaboravni i prestizni.Mladozenja gleda da se sto pre zavrsi.Mladini gledaju sta ce sa poklonima, Mladozenjini gledaju hoce li se isplatiti.

Gosti sa raznim motivima.

Ali da li iko veruje u pravu ljubav u Srbiji?
Ne ljubav u nevolji, nego pravu ljubav, ljubav u moci, u nemoci, u tisini, u dosadi.

Sto sam stariji, sve manje.

Tesko mi je da zamislim da ce neko da me trpi ako mi se recimo sedi kuci non-stop, ne druzi sa ljudima, ili ako mi treba prostora za moje misli i aktivnosti.
Nisam upoznao takvu osobu, mozda i ima od 2 000 000 zena u Srbiji.

Mislim da je svaka veza kako god okrenes uslovljena, jer svako gleda da dobije sto vise iz te veze, psihicki, emotivno, fizicki, materijalno kako god, tako da je bitno da se ljudi psihicki poklope, zelje, ambicije i sl. i onda mozemo da pricamo o ljubavi, ovako se sve svodi na kompromis, eventualno foliranje, i dokle zadovoljavamo te potrebe koje foliramo dobro je, kada nas zamrzi ili nesto, dovidjenja.

Iskren da budem neverujem u ljubav. Verujem da ću ipak jednoga dana upoznati devojku koja je kao i ja sama, s kojom imam neke zajedničke interese koji nas spajaju. Npr da i ona kao i ja ima vrlo malo ljudi s kojima je u kontaktu, da u meni (kao i ja u njoj) gleda jednu od retkih osoba s kojom može da bude i kasnije zasnuje porodicu, kao npr neke zajednička interesovanja u vidu izlazaka (npr da voli da ide ina utakmice, bazen, u šopinge)

Nekako vjerujem da su sve prave ljubavi tužne. Ostanu samo kao lijepo sjećanje negdje duboko u nama.
Rijetke završavaju brakom. Za brak ljudi biraju osobe koje im ispunjavaju određene kriterije.
Zato mislim da brak nije mjerilo ljubavi. Papir i potpis na njemu ne garantiraju da je brak sklopljen pod blagoslovom ljubavi.
U ljubav vjerujem, potrebna nam je svima, bez obzira šta tko od nas smatrao pod tim pojmom. Čovjek bez ljubavi je kao mrtvac na dopustu.

Poslednja izmena:
Sto sam stariji, sve manje.

Tesko mi je da zamislim da ce neko da me trpi ako mi se recimo sedi kuci non-stop, ne druzi sa ljudima, ili ako mi treba prostora za moje misli i aktivnosti.
Nisam upoznao takvu osobu, mozda i ima od 2 000 000 zena u Srbiji.

Mislim da je svaka veza kako god okrenes uslovljena, jer svako gleda da dobije sto vise iz te veze, psihicki, emotivno, fizicki, materijalno kako god, tako da je bitno da se ljudi psihicki poklope, zelje, ambicije i sl. i onda mozemo da pricamo o ljubavi, ovako se sve svodi na kompromis, eventualno foliranje, i dokle zadovoljavamo te potrebe koje foliramo dobro je, kada nas zamrzi ili nesto, dovidjenja.

malo se sta moze dodati na ovome jer je istina i bas tako funkcionisu veze, poklope se, ili sto kazemo kompartibilni su moze i da funkcionise dobro, cim nema kompartibilnosti ide sve uz k.

- - - - - - - - - -

ne... ima ljubavi ali takva bezuslovna i u dobru i u zlu - ne postoji
svi su postali sebični

ne radi se smao o sebicnosti covek da nije sebican i egoista ne bi mogi da opstane
ljudi tj. jedan koji voli bezuslovno osudjen je na propast

Kaze covek, neki ljudi dolaze na vencanje zato sto zele da veruju da postoji prava i iskrena ljubav.
Ne zele da gledaju na vencanje kao na ugovor iako pravo, drustvo i vecina na to gledaju tako.

Mlada vise gleda da joj dozivljaj i dogadjaj budu nezaboravni i prestizni.Mladozenja gleda da se sto pre zavrsi.Mladini gledaju sta ce sa poklonima, Mladozenjini gledaju hoce li se isplatiti.

Ne ljubav u nevolji, nego pravu ljubav, ljubav u moci, u nemoci, u tisini, u dosadi.

Verujem u privrzenost, verujem u to sve, samo mislim da je jako retka, da je neki nikad ne nadju, zato i ima ovoliko nesrecnih.

Brak se mahom desava sada jer je "red" da se i to obavi, kad napune odredjene godine, pitaju roditelji, familija, gde su deca, kad ce unuce, neki to urade zato sto su neplanirano napravili dete, neki to urade ne znaju ni sami zasto, ali verujem da dvoje mogu da se nadju, da mogu da udju u brak zato sto su tako hteli i niko to nije zahtevao itd itd, vidjao sam dva para koji sada imaju oko 60-70 godina, jos se na njima vidi ta privrzenost, ta lepota prosto kad ih gledas zajedno.

Ja verujem ... :heart:

Sa toliko suvogenijalnih naucnika na temi, da li je cudno sto smo u deficitu ljubavi.. Zivo me zanima da li koristite eksperimentalne ili neeksperimentalne metode istrazivanja u potrazi za ljubavlju kao znanjem.. ili oboje? Sve po ps-u, I guess.

Eksperimentalno, sa gomilom belih miševa i mišica. A nekad, kao pravi naučnici, žrtvujemo vlastiu sigurnost i sami se uključujemo u eksperimente sa pripadnicama naše vrste.

Back