Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 12.143
On je oženjeni metodistički arhiepiskopСвети Сава је бесмртник и светитељ, а не небитноћа ко ти несрећни...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
On je oženjeni metodistički arhiepiskopСвети Сава је бесмртник и светитељ, а не небитноћа ко ти несрећни...
A šta je uradio besmrtno kad ga niko ne pamti i nema nijedna kuća na svetu da slavi njegovu slavu? Znači Sveti Nikola je mnogo važniji i poštovaniji od Svetog Save za koga većina Srba jedva da su čuli.Свети Сава је бесмртник и светитељ, а не небитноћа ко ти несрећни...
Ne razumem. Ko je metodistički arhiepiskop?On je oženjeni metodistički arhiepiskopNe sveti Sava, već bratko B'lgarin.
Светог Саву слави цела Србија Бугарине...A šta je uradio besmrtno kad ga niko ne pamti i nema nijedna kuća na svetu da slavi njegovu slavu? Znači Sveti Nikola je mnogo važniji i poštovaniji od Svetog Save za koga većina Srba jedva da su čuli.
Nisam sreo nikoga ko slavi Svetog Savu, ali dobro. Verovatno nisi Pravoslavac nego Svetosavac pa ti imponuje da izmišljaš.Светог Саву слави цела Србија Бугарине...
То је заједничка слава свим Србима, а свако има и своју породичну...
Ma da, prevodio je Pravoslavce u Pravoslavlje ili je pokrštavao prisilno Bogumile? Biće da je ovo drugo.Урадио је толико, као ни један светитељ пре и после њега, да цео народ у потпуности преведе у Православље...
То је народа слава... Ти ко да си пао са Марса,па не знаш да је народ скупина, а не појединачниостNisam sreo nikoga ko slavi Svetog Savu, ali dobro.
У Србији се Православац каже Светосавац, јер је Православље зацементирао Сава на народном нивоу...Verovatno nisi Pravoslavac nego Svetosavac pa ti imponuje da izmišljaš.
Богумиле није покрштавао, него терао из Србије... Мешаш нас и католике јеврејчићу...Ma da, prevodio je Pravoslavce u Pravoslavlje ili je pokrštavao prisilno Bogumile? Biće da je ovo drugo.
Pa kakva je to narodna slava ako je narod ne slavi? Uz to još i ne postoji nijedna crkva Svetog Save sagrađena pre 20. vekaТо је народа слава... Ти ко да си пао са Марса,па не знаш да је народ скупина, а не појединачниост
Sad mi je jasno zašto te ostali pravoslavci na forumu nazivaju jeretik i kažu da si otpao od crkve.У Србији се Православац каже Саветодавац, јер је Православље зацементирао Сава...
Богумиле није покрштавао, него терао из Србије... Мешаш нас и католике јеврејчићу...
Не славе само изроди...Pa kakva je to narodna slava ako je narod ne slavi?
Лупеташ... Цркава њему посвећених имаш не само у СрбијиUz to još i ne postoji nijedna crkva Svetog Save sagrađena pre 20. veka
Теби није јасно колико си јадан и бедан духовно... Кад то схватиш, тек ћеш бити почетникSad mi je jasno zašto te ostali pravoslavci na forumu nazivaju jeretik i kažu da si otpao od crkve.
![]()
Znači 99% Srba su izrodi jer ne slave Svetog Savu?Не славе само изроди...
Pa ima ali nijedna nije izgrađena pre 20. veka jer je bio nepoznat svetac u narodu. Većina Srba nisu ni znali da je postojao.Лупеташ... Цркава њему посвећених имаш не само у Србији
E tad ću da se učlanim u tvoju versku grupuТеби није јасно колико си јадан и бедан духовно... Кад то схватиш, тек ћеш бити почетник
Тако је. За врећу брашна и картон уља. Мења веру за вечеру. Па ће сутра код баптиста, каризматика, зависи од помоћи.Бугарин, Ромске националности...
Гледо је где примају сиротињу из Србије, да се обеси о Америчке фондове...
Клошарски ум...
Свети Сава је увек био познат у српском народу.Znači 99% Srba su izrodi jer ne slave Svetog Savu?
Pa ima ali nijedna nije izgrađena pre 20. veka jer je bio nepoznat svetac u narodu. Većina Srba nisu ni znali da je postojao.
E tad ću da se učlanim u tvoju versku grupu
ИПХ Зилот није јеретик, већ православни хришћанин. Налази се у јурисдикцији која не општи са званичном црквом, али има исправну веру и несумњиво апостолско прејемство епископата. Има неке своје мушице, али је православне вере.Pa kakva je to narodna slava ako je narod ne slavi? Uz to još i ne postoji nijedna crkva Svetog Save sagrađena pre 20. veka
Sad mi je jasno zašto te ostali pravoslavci na forumu nazivaju jeretik i kažu da si otpao od crkve.
![]()
vecina tih tvojih "svetaca" su prekopirani iz predhriscanskog doba. malo prekrstili, tu i tamo zasili neku mucenicku pricu i evo ti holi manСамо тоталној будали свеци могу бити хоштаплери...
Ne znam gde to. Moji nisu bili nešto religiozni, baba je bila nepismena ali je znala svaki praznik kad je Petrovdan, Ognjena Marija, Ilija, Nikola letnji i zimski, Jovan, pričala mi je stare priče o Svetom Petru i Svetom Nikoli ali se nešto ne sećam da je ikad spominjala Svetog Savu. Znači lik je bio marginalan u svesti naroda.Свети Сава је увек био познат у српском народу.
У народном предању има море прича о светом Сави.Ne znam gde to. Moji nisu bili nešto religiozni, baba je bila nepismena ali je znala svaki praznik kad je Petrovdan, Ognjena Marija, Ilija, Nikola letnji i zimski, Jovan, pričala mi je stare priče o Svetom Petru i Svetom Nikoli ali se nešto ne sećam da je ikad spominjala Svetog Savu. Znači lik je bio marginalan u svesti naroda.
Gde, jel to u neka dva sela u Hercegovini i onda kao treba da se odnosi na celi Balkan? Lepo sam pitao ako je bio poznat kako to da nema nijedna crkva u Srbiji posvećena Svetom Savi a da je izgrađena pre 1900?У народном предању има море прича о светом Сави.
Србине, једеш што се не једе...vecina tih tvojih "svetaca" su prekopirani iz predhriscanskog doba. malo prekrstili, tu i tamo zasili neku mucenicku pricu i evo ti holi man![]()
Ти су тотално полупан лик у мозак...Ne znam gde to. Moji nisu bili nešto religiozni, baba je bila nepismena ali je znala svaki praznik kad je Petrovdan, Ognjena Marija, Ilija, Nikola letnji i zimski, Jovan, pričala mi je stare priče o Svetom Petru i Svetom Nikoli ali se nešto ne sećam da je ikad spominjala Svetog Savu. Znači lik je bio marginalan u svesti naroda.
Odgovori zašto ne postoji nijedna crkva Svetog Save u Srbiji starija od 20. veka?Ти су тотално полупан лик у мозак...
Све вас је више мантраша идијотизама, као епидемија глупости...
Постоји...Odgovori zašto ne postoji nijedna crkva Svetog Save u Srbiji starija od 20. veka?
Evo guglam na Googleto i nema ništa. Uz to Ohrid nije u Srbiji, a ja sam pitao da li ima u Srbiji, iako očigledno nema ni u Ohridu. Takva crkva ne postoji ni u Srbiji a još manje u drugim zemljama.Постоји...
Иди у Охрид па се увери
Правиш се блесав, намерно ко фуњара... Храмова мали милион Савиних...Evo guglam na Googleto i nema ništa. Takva crkva ne postoji ni u Srbiji a još manje u drugim zemljama.
Pa daj taj mali milion. Zašto je teško da navedeš jednu crkvu u Srbiji posvećenu svetom Savi a da je starija od 1900. nego odma ripaš u Ohrid. Valjda bi prvo pogledao svoju okolinu gde živiš.Правиш се блесав, намерно ко фуњара... Храмова мали милион Савиних...
Савиндан је у Предању увек био Други Божић, седам дана после Богојављања...
То што ти на Гуглу тражиш Предање, може код сатова и аутомобила само...
Манастирских и парохијских цркава је било мали милион...Pa daj taj mali milion. Zašto je teško da navedeš jednu crkvu u Srbiji posvećenu svetom Savi a da je starija od 1900. nego odma ripaš u Ohrid. Valjda bi prvo pogledao svoju okolinu gde živiš.
Pa navedi lokaciju neke, ajde zapalili ali postoje valjda iskopine. Turci nisu mogli da zapale nematerijalnu baštinu kao što su slava i litije. Zašto nijedna kuća ne slavi Svetog Savu kao krsnu slavu i zašto nijedno selo ne slavi litije na Savindan? Sva sela u mojoj okolini slave litije na Petrovdan, Markovdan, Nikoldan, Marijindan, Krstovdan, Ilijindan itd. ali nema nijedno da slavi litije 14. januara na svetog Savu.Манастирских и парохијских цркава је било мали милион...
То што су Турци скоро све запалили, друга је прича...