Jel ima neki nacin oslobadjanja od dugotrajnog stresa?

Stalno sam pod stresom, lupa mi srce, ubrzano disanje, ne mogu da se smirim i stalno mi se place od stresa. Tako vec 5-6 godina a i ranije sam non stop plakala. Jel ima neki nacin da smanjim stres i strahove i opet budem stara ja.
Ovo sto navodis upucuje na psihosomatska oboljenja koja mogu biti jako opasna ako ne pocnes da se lecis. Stres ne mozes smanjiti jer si osoba koja emotivno reaguje ali mozes nauciti kako da reagujes u takvim situacijama, bilo terapijom ili nekim drugim pristupom.

Ovo sto navodis upucuje na psihosomatska oboljenja koja mogu biti jako opasna ako ne pocnes da se lecis. Stres ne mozes smanjiti jer si osoba koja emotivno reaguje ali mozes nauciti kako da reagujes u takvim situacijama, bilo terapijom ili nekim drugim pristupom.
Stres je "okidač" mnogih bolesti,...znači, po hitno "resetovanje" i drugačiji pogled na stvari.
Ako zna šta joj predstavlja stres , trebalo bi nešto prvo promeniti u svom životu (eliminisati uzročnike stresa), koliko je to moguće.

Stalno sam pod stresom, lupa mi srce, ubrzano disanje, ne mogu da se smirim i stalno mi se place od stresa. Tako vec 5-6 godina a i ranije sam non stop plakala. Jel ima neki nacin da smanjim stres i strahove i opet budem stara ja.

Ако нема неког очигледног узрока твоме стресу,
да те неко плаши, прети, ради ствари из ината итд итд,
онда остаје дисање.

Не ваља.

Потражи литературу за Таи-чи,
ту је добро објашњено како се дише - мени су свакако помогли.

Дисање је прва ствар коју си у животу научила,
али ето, човек се збуни и почне да лута.

Verovatno si preosetljiva ili dozivela nesto neprijatno ....setanje ,priroda ,prijatni ljudi ,nova poznanstva ..izbegavaj te lekove to nista ne resava vec zombira coveka .

Када имаш лошег лекара, онда лекови зомбирају, иначе не !

Лекар који само препише лек,
а не каже ти чему служи и како се користи, је лош лекар.

Сврха сваког лека је да те погура, да ти помогне да превазиђеш неко болесно стање.
Али пази - лек је ту да ти помогне, али не може да те скроз излечи.

До тоталног излечења долази када и ти од себе даш нешто.

Рецимо пијеш лек за смирење,
али лекар мора да ти објасни да обавезно мењаш животне навике,
па више не идеш у друштво које те нервира,
не једеш храну која ти шкоди,
или почнеш рецимо да се бавиш спортом.

Значи лек те смири,
али увођење нових, за тебе бољих навика је ствар твоје одлуке, твог напора.

Тако ти и лек синергијски превазилазите проблем.

Имам два своја велика искуства,
оба пута сам помоћу неког медикамента победио велики проблем !

Meni je bio prelazna faza dok antidepresivi nisu proradili kako treba, tj. omogucili mi spavanje bez napadaja panike.
Cim su antidepresivi proradili, prestao sam ih uzimati, sada imam zalihu toga.

IMG_20220531_054131.jpg

Dok sam ih uzimao, ujutro na poslu bi doslovno bio poluziv, sreca sam bio homeoffice, nema sanse da bi mogao voziti auto takav.
Zao mi vratiti u apoteku, volio bi prodati nekome zato sto znam da ih dosta ljudi voli zlorabiti s alkoholom, ali ne poznajem nikoga, tako da ce na kraju stvarno biti vracanje medicine.
Zao mi je da propadne.

:(

Da sam mladji slistio bi ih s vinom, ali glupo mi se u ovim godinama droksati diazepamima, cak mi se postalo glupo droksati uopce.
Postao sam starkelja.

Mozda nije toliko strasno ....
Mozda moze da pomogne pilulica bensedina dnevno....mozda dve..

I onda nadjes snagu da se postavis drugacije u svom zivotu....prihvatis neke stvari , odbacis druge...

Ne mora da bude stres odmah i poremecaj nervnog funkcionisanja..

Ako dugo traje, nastetice ti telu i organima, ali opet ne mora da udari na psiholoske probleme...

Tako da ne bih ja odmah uputio tebe na ludaru....
Znaci prvo smanjis pritisak koji osecas, npr tim bensedinima, ali ne uzivas u laganici , jer onda ces sigurno ka psihobolesnicima, nego odmah koristis dobijeni prostor za opustanje za promene u okruzenju.

Strahove, ups, postoje tri razlicite vrste sto obican Srbin zove strahovima...
Briga, strepnja i strah...nije isto...

A da, ja ti nisam od onih koji su pod terapijama, tako da....ne dajem ti savet i misljenje iz tog ugla...

Meni samo alkohol moze da pomogne. Fizicka aktivnost, meditacija, antidepresivi koje dzaba pijem, sve to nista. Ali alkohol mi tako izvrti mozak da je to nenormalno, narocito onaj pocetak kada pocinje da hvata, ludilo od zadovoljstva iako na sve ostalo uopste ne reagujem. I jos moze, ali samo donekle, da mi pomogne duboko i brzo disanje, tj. hiperventilacija, dok ono sporo i duboko disanje koje svi preporucuju, to mi nista ne deluje, samo imam neku odbojnost prema tom dubokom i brzom disanju jer mislim da je jako stetno za zdravlje. A meditacija, to mi je kao da hodam po zici, koncetrisan, miran ali pod napetoscu.

ja mislim da imam jako slican problem tebi... da li je to vezano za tvoje okruzenje u kojem zivis koje nema saosecanja, zajedno sa materijalnom surovoscu koja te ne postuje?

Back