Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Не мораш вриштати. Мораш се ставити у контекст тог времена. Христос је то рекао Јеврејима који су итекако били упознати са Божијом изјавом Мојсију да је Он Који Јесте и одмах би препознали шта је Христос хтио рећи и заиста се тако и догодило.ja jesam sta
dakle izmisljate cega nema u Bibliji
Jeste Isus je rekao"Ja sam Bozji Sin "
Jehova Bog je za Isusa rekao Ovo je moj SIN
То је јерес маркионизма.ne impliciram već jhvh se izgovara kao gospodar
a postoji i gospodar muva.
sz bog je ljubomorni egoista koji je slao sinove na zemlju te ovi spopadoše žene i napraviše im silne ljude pa se razjari te potopi svet. a posle im delio narod
zar ti taj liči na Isusa?
"15. И што из дјетињства знаш *Свештене списе који те могу умудрити за спасење кроз вјеру у Христа Исуса. [*Јн 5, 39.]
16. Све је Писмо богонадахнуто, и корисно за учење, за *к арање, за исправљање, за васпитање у праведности, [*2 Пет 1, 19-21.]" (2 Тимотеју 3:15-17).
Апостол Павле овдје говори о Старом Завјету пошто у вријеме писања ове посланице Нови још увијек није био сасвим написан а свакако није постојао у вријеме Тимотејевог дјетињства. И апостол Павле каже да су списи Старог Завјета богонадахнути. А тамо јасно пише да је Јахве/Господ/Адонаи једини Бог и нема другог.
"Ја сам Господ, и нема другога, осим мене нема бога; опасах те, премда ме не знаш" (Исаија 45:5).
Дакле јасно је да старозавјетни Бог исти као и новозавјетни Бог. Исти јуче данас сутра и довијека.