Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih to malo drugačije formulisao.

U zajednici ste (recimo) ti i suprug. Nisu roditelji u zajednici.
I u tu zajednicu te ni puškom ne može niko naterati ako ti nećeš. Pa kada srcem uđeš u zajednicu - ti je neguješ, čuvaš i tu se niko ne pita osim Vas dvoje... I takvu zajednicu gde ste jedno a ne dva tela, čuva zdrava ljubomora.
I šta ako se pojavi neko/neka druga?! I dođe do onog najgoreg.
Ma neće ti ni hvalospevi celog sveta pomoći da mu oprostiš...on je za tebe gad.
Za njega si ti i samo ti i nema druge, niti sme biti...

Bukvalno isti slučaj je i u zajednici nas sa Bogom.

Bog je ljubomoran i On svoje SLAVE neće dati kipovima i likovima rezanim.
I svaki predmet ljudskom rukom načinjen, ma kako se on zvao - a koji stoji između tebe i Boga je u Božijim očima gadan...

U celom univerzumu postoji samo jedan put između nas i Boga i taj put je Isus Hrist... DRUGOG NEMA...
I svako ko hoće Bogu da dođe preko nekog drugog-trećeg puta, Huli na Hristov put...
Nema prečica, nema drugog puta...NEMA
Svaki drugi put je slepa ulica...

Ne možeš tvorčevu tvar uzeti i preko nje Bogu ići. Bogu se ide duhom, istinom i čistim srcem...

''Ja sam put istina i život i niko neće doći Ocu do kroz mene''...
Znači ono Bog je ljubav i hrišćanski je oprostiti nema ništa a?
Udri i ne opraštaj a ovamo kao miroljubivi ste ono pacifisti i tako to 😁
Šta ljubomora radi 🙄
Šta kažu svedoci jel dozvoljen razvod ako vlada nasilje u porodici?

Ko tu kaže ''da mu se poklone svi anđeli''..?

Zamisli kaže Bog Jehova Hristov Poglavar..
I zamisli jasno piše čiji mu se andjeli klanjaju,...Božiji, Jehovini.

"SVE OČEVO MOJE JE"

Zamisli, tu Otac kaže da nije jedini pravac klanjanja već je drugi pravac Krist.

Pismo je prepuno takvih primera i niko nikog nije ukoravao za to.

Što kaza. Što ono piše u Otkrivenju 19:9, 22:10 ?

Poslednja izmena:
Nije to moj rukopis da ti pokazem :zcepanje:
da li uopste znas gde se nalaze stari spisi ko ih poseduje ko se time bavi
informisi se malo
sta mislis kako prevodioci dolaze do njih
izmisljam nesto sto dokazano postoji stvarno si biser
Значи измислила си да у Новом завјету имамо име Јехова. Мислим ја сам то знао али драго ми је да си признала да је тако.

Da. I onda ste saznali nešto što ni duhom vođenih Apostola nisu znali..

Kad dođe Duh Istine uvest će vas u svu istinu. Naravno da apostoli uz Isusa nisu sve znali i da im Isus nije sve objašnjavao.

Naprimjer doznajemo iz povjesti tog vremena da je brat Jakov bio striktni vegetarijanac i da čak nije htio nositi vunenu odjeću ili cipele od kože.

Je li zastranio ako je Isus rekao da grijeh ne ulazi na usta?

Znači ono Bog je ljubav i hrišćanski je oprostiti nema ništa a?
Udri i ne opraštaj a ovamo kao miroljubivi ste ono pacifisti i tako to 😁
Šta ljubomora radi 🙄
Šta kažu svedoci jel dozvoljen razvod ako vlada nasilje u porodici?
Da li bi ti oprostila a da si tom čoveku bila verna celim srcem? Mislim da ne bi.
A i da bi. Ostalo bi to negde u dubini duše da tišti celog života.
Al' ne bitno.

Ja ne gledam stvari iz svog ugla, već Bozijeg. Samo tada nećeš nikada pogrešiti. Preljuba je jedini opravdan razlog za razvod braka.

A što se tiče nasilja, taj koji je nasilan u njemu ni ljubavi ni čiste savesti nema, tako da je sklon svemu pa i preljubi...

Malo smo pobegli od tvari i tvorca.

Da li se i jednim predmetom načinjen ljudskom rukom od Tvorčevog materijala može Tvorcu doći?!

Dug je evolutivni put od Božijeg Sina do Boga Sina...

Nisi se ni nasmijao da bi shvatio da se šališ.

Nemoj tako ...pa po tebi tu nema nikakve mogućnosti i evolucijskog puta, Sin ne može postati Bog. Jedino ako nisi promjenio mišljenje...Po meni se Bog ne može postati - Bog se samo može biti. Bog je nemoćan da sa sebe skine bog svojstvo ili da drugog učini Bogom. Nit može iz svoje kože nit drugog može obući u odjeću svojstvenu svojoj.

Ali može nešto treće; može sebe replicirati - od Boga Bog.

Da li bi ti oprostila a da si tom čoveku bila verna celim srcem? Mislim da ne bi.
A i da bi. Ostalo bi to negde u dubini duše da tišti celog života.
Al' ne bitno.

Ja ne gledam stvari iz svog ugla, već Bozijeg. Samo tada nećeš nikada pogrešiti. Preljuba je jedini opravdan razlog za razvod braka.

A što se tiče nasilja, taj koji je nasilan u njemu ni ljubavi ni čiste savesti nema, tako da je sklon svemu pa i preljubi...

Malo smo pobegli od tvari i tvorca.

Da li se i jednim predmetom načinjen ljudskom rukom od Tvorčevog materijala može Tvorcu doći?!
ne beži od odgovora
da li je kod svedoka dozvoljen razvod braka ako je pristno nasilje u porodici?
batali preljubu i da je kod nasilnika odmah i to prisutno
ako nema prevare da li je dozvoljen razvod zbog nasilja u porodici?
baš sam konkretno postavila pitanje

Kad dođe Duh Istine uvest će vas u svu istinu. Naravno da apostoli uz Isusa nisu sve znali i da im Isus nije sve objašnjavao.

Naprimjer doznajemo iz povjesti tog vremena da je brat Jakov bio striktni vegetarijanac i da čak nije htio nositi vunenu odjeću ili cipele od kože.

Je li zastranio ako je Isus rekao da grijeh ne ulazi na usta?
Ma to su nebitne stvari. Ne smemo se udaljiti od suštine obožavanja Boga na način a koji nas je Isus učio...
Kome je usmerena prva zapovest, njemu ili Ocu?

Kome se klanjati, moliti...njemu ili Ocu?

A ovo ostalo su sporedne i za veru ne bitne stvari.

Истини за вољу Кула стражарска заиста јесте писала да жене које су жртве насиља не морају остати са својим супрузима.

Kome se klanjati, moliti...njemu ili Ocu?

Apostoli su shvatili da je on namjerno umanjivao sebe a uzdizao Oca. I Otac je radio suprotno; dao mu je svu vlast i sva klanjanja. Vođeni Duhom snašli su se u toj zbrci.

Kada je to Stjepan shvatio bez problema je u zadnjim sekundama svog života pozvao Krista da mu uzme dušu. Nije poslušao Isusa koji je na križu svoju dušu ponudio Ocu.

Nisi upućen u dublje tajne vjere i pobožnosti. A ni katolici ni pravoslavci. Donekle im je džaba što vjeruju u Isusovo boštvo kada isto ne znaju dublje objasniti i neko površan kao ti može ih smuvati.

Meni se Isus objavio i objasnio da je Bog sveprožimajući. Tad mi je spasio život i ujedno objasnio kako je to izveo. Puno desetljeća nisam razumio što mi je tim događajem u tri čina sve poručio. Sad znam da mi je ujedno predskazao da ću biti izvrstan teolog njegovog boštva.

Kvalitetnija znanja o tome neću ovdje temeljito iznositi, ona čekaju knjišku objavu.

Nisi se ni nasmijao da bi shvatio da se šališ.

Nemoj tako ...pa po tebi tu nema nikakve mogućnosti i evolucijskog puta, Sin ne može postati Bog. Jedino ako nisi promjenio mišljenje...Po meni se Bog ne može postati - Bog se samo može biti. Bog je nemoćan da sa sebe skine bog svojstvo ili da drugog učini Bogom. Nit može iz svoje kože nit drugog može obući u odjeću svojstvenu svojoj.

Ali može nešto treće; može sebe replicirati - od Boga Bog.
Postao je samo u dogmi.
U pismu koje nam je ostavio, ni traga od Boga Sina.
Nit nam On nešto tako reče niti njegovi najbliži učenici...
Ali evolucija je čudna. Mogu ti reći da ima dosta sličnosti sa Darvinizmom, bar u izvoru porekla...Isti su to koreni. Udica sa dva mamca, a lovac isti...

Apostoli su shvatili da je on namjerno umanjivao sebe a uzdizao Oca. I Otac je radio suprotno; dao mu je svu vlast i sva klanjanja. Vođeni Duhom snašli su se u toj zbrci.

Kada je to Stjepan shvatio bez problema je u zadnjim sekundama svog života pozvao Krista da mu uzme dušu. Nije poslušao Isusa koji je na križu svoju dušu ponudio Ocu.

Nisi upućen u dublje tajne vjere i pobožnosti. A ni katolici ni pravoslavci. Donekle im je džaba što vjeruju u Isusovo boštvo kada isto ne znaju dublje objasniti i neko površan kao ti može ih smuvati.

Meni se Isus objavio i objasnio da je Bog sveprožimajući. Tad mi je spasio život i ujedno objasnio kako je to izveo. Puno desetljeća nisam razumio što mi je tim događajem u tri čina sve poručio. Sad znam da mi je ujedno predskazao da ću biti izvrstan teolog njegovog boštva.

Kvalitetnija znanja o tome neću ovdje temeljito iznositi, ona čekaju knjišku objavu.
Jesi li ti kršten?

Hrist predaje svoj duh Ocu, zato što zna da ga Otac vaskrsava...
Stefan predaje duh Isusu, zato što zna da je On primio svu vlast i na nebu i na zemlji i da će ga on vaskrsnuti.

https://www.telegraf.rs/vesti/27457...-svedocima-ovo-je-njegova-dramaticna-ispovest

Ubrzo su me Jehove krstile, pošto nisam bio kršten u pravoslavnoj crkvi, a i da jesam to ne bi predstavljalo problem. Zaronili su me u vodu i tako sam osvedočio pripadnost.

Nisam više bio onaj stari, da tako kažem. Više se nisam smejao, šalio kao nekada. Nešto je puklo u meni. Ličnost se pocepala na dva dela i ja sam završio u bolnici.

Napisao sam pismo da ne želim više da budem član zajednice Jehovinih svedoka i da ne želim o razlozima da se izjašnjavam. U naredna tri dana telefon se usijao. Mobilni je bio pun poruka. Govorili mi da me je nečastivi uzeo pod svoje, da grešim, zvali da se probudim. Bio sam odlučan da se ne vratim.

Žalim što sam tolike godine bio obmanut, zabludelo jagnje, jer svi ti ljudi su obmanuti. Ponovo imam društvo, prijatelje, odlazim na slave, rođendane, žurke. Ne bojim se da će me opet pozvati. Sada sam slobodan. Jedino mogu da savetujem onima koji bi hteli da idu putem kojim sam ja išao da dobro razmisle, da se raspitaju i opet razmisle – zaključio je momak.

To su samo neki delovi koji pišu u ovom novinskom članku

Kao što rekoh "nisi se ni nasmijao" niti stavio navodnike da umanjiš izjavu.

Dakle zabrljao si u mojim očima jer ja volim preciznost i koncentraciju a ne naknadno muvanje "šalio sam se".
Ništa nisam zabrljao.

Boga Sina u pismu nemaš.
Ako grešim, citiraj.

Dok ga u dogmi imaš.

Nema šta tu da se smejem, to ja žalosno.
Staviti dogmu iznad pisma.

https://www.telegraf.rs/vesti/27457...-svedocima-ovo-je-njegova-dramaticna-ispovest

Ubrzo su me Jehove krstile, pošto nisam bio kršten u pravoslavnoj crkvi, a i da jesam to ne bi predstavljalo problem. Zaronili su me u vodu i tako sam osvedočio pripadnost.

Nisam više bio onaj stari, da tako kažem. Više se nisam smejao, šalio kao nekada. Nešto je puklo u meni. Ličnost se pocepala na dva dela i ja sam završio u bolnici.

Napisao sam pismo da ne želim više da budem član zajednice Jehovinih svedoka i da ne želim o razlozima da se izjašnjavam. U naredna tri dana telefon se usijao. Mobilni je bio pun poruka. Govorili mi da me je nečastivi uzeo pod svoje, da grešim, zvali da se probudim. Bio sam odlučan da se ne vratim.

Žalim što sam tolike godine bio obmanut, zabludelo jagnje, jer svi ti ljudi su obmanuti. Ponovo imam društvo, prijatelje, odlazim na slave, rođendane, žurke. Ne bojim se da će me opet pozvati. Sada sam slobodan. Jedino mogu da savetujem onima koji bi hteli da idu putem kojim sam ja išao da dobro razmisle, da se raspitaju i opet razmisle – zaključio je momak.

To su samo neki delovi koji pišu u ovom novinskom članku
Čim vidim da piše Jehove....

Ne čitam dalje jer je pisala neka lažovčina koja baca ljagu na JS.

Ni jedan ni bivši ni sadašnji JS neće upotrebiti takav izraz ''Jehove''... NIKAD

Back