Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto bi neko išao piti cijanid i testirati Boga? Bog određuje kada će se dogoditi čudo i to je u Njegovoj vlasti. To nije automat gdje ubaciš X tokena vjere i dobiješ Y broj čuda.
Pavla ujela otrovnica posle brodoloma...on je otresao sa ruke u vatru...domoroci čekali da umre...Ali nije...

Da li ti kada te ujede zmija ideš doktoru ili se uzdaš u veru?

Ja ti odgovorih šta mislim.
Ako nisi zadovoljna odgovorom, nemoj mi verovati. Traži odgovor na drugoj strani.

Naravno, veruj samo Hristu i nikom više.
To ti je moj bratski savet.

Ja lično tako verujem...i nikad ne uzimam jedan stih da bih razumeo Hrista, već sve što je rekao pa onda sagledam kontekst.

Neće se spasti niti će izbeći osudu bilo ko; ko ima i jedan smrtni greh. To je Hrist više nego jasan rekao, da za to nije potrebno nikakvo tumačenje...

Kada pogledam ljude u mojoj sredini nepristrasno vidim i po dva tri smrtna greha kod njih... i tako je u 98% slučajeva... i ne žele da se menjaju, oni su sebi normalni....
Ali Bog ne sudi ni po mom ni tvom zakonu i po lepim želja koje imamo, već po pravdi i zakonu koji je Hrist jasno rekao.

To je kontekst... Iz Sodome su izašli pravedni....nepravedni su ostali i osuđeni su.... U arku su ušli pravedni...nepravedni su ostali i osuđeni su..
...u novi svet će ući pravedni...nepravedni će biti osuđeni...
Hrist kaže ne ja.
Па ниси разумео све што је рекао. Ниси ни размишљао шта значе та
два у кревету, нити зашто су дата три примера у којима су само по двоје
истог рода. Тумачиш речено њиме, као да то уопште није ни рекао и
стављаш у већ задати оквир.
А он је управо тим примерима показао и разјаснио значење приче о Лоту
и Ноју. То су приче, а ти кажеш да је оно што Христ каже само прича. Не,
обрнуто је. Христ није само причао, он је дошао да донесе ново светло,
да поправи искривљена веровања и тумачења. Ако ћеш ти веровати исто
ко и они пре његовог доласка, онда за тебе он као да није ни долазио.

Не бих више о томе са тобом расправљала, јер не видим сврху. Твој
избор и твој живот, па ради с њим шта хоћеш. Ни Бог ти се у то не меша.

Da, to se dogodilo ali to ne znači da je to garancija da će se to događati stalno.
Kako nije garancija kada tako piše...''i ako te zmija ujede''...?

Kako nije garancija kada kaže....''ako imate vere ko zrno goruščije možete sve'''...?

Sve je do tebe, jedino ako nemaš dovoljno vere....onda nemaš ni garanciju...onda nemaš ni taj dar dati Svetima duhom....

Kako nije garancija kada tako piše...''i ako te zmija ujede''...?

Kako nije garancija kada kaže....''ako imate vere ko zrno goruščije možete sve'''...?

Sve je do tebe, jedino ako nemaš dovoljno vere....onda nemaš ni garanciju...onda nemaš ni taj dar dati Svetima duhom....
I to je opet u Božijoj vlast. Nećeš ti pomjeriti planinu već će je Bog pomjeriti. Ali to ne znači da će je uvijek pomjeriti za tebe već kad On odluči da treba. Nisu ni apostoli išli okolo i tražili zmije da ih ujedaju. To bi već bilo testiranje Boga.

I to je opet u Božijoj vlast. Nećeš ti pomjeriti planinu već će je Bog pomjeriti. Ali to ne znači da će je uvijek pomjeriti za tebe već kad On odluči da treba. Nisu ni apostoli išli okolo i tražili zmije da ih ujedaju. To bi već bilo testiranje Boga.
Naravno da apostoli nisu išli okolo I tražili zmije...To nećeš ni ti raditi.
Ali sam te pitao ako se to slučajno desi, da li bi išao da primiš serum?
Naravno da bi.

Zato što taj dar niti neki sličan, nemaš....Ni ti niti bilo ko na planeti.. Darovi su sa razlogom ukinuti...

A da si živeo u prvom veku i da su ti apostoli preneli Sveti duh, koji bi ti odmah dao takav dar...ti ne bi otišao kod doktora ako bi te ujela ortovnica, jer si siguran da ti se neće ništa loše desiti...

Prilikom krštenja ti si primio Sveti duh, ali nisi dobio ni jedan dar tim istim duhom...
Da jesi i da si siguran i da celim srcem veruješ, ti ne bi otišao kod doktora.

Naravno da apostoli nisu išli okolo I tražili zmije...To nećeš ni ti raditi.
Ali sam te pitao ako se to slučajno desi, da li bi išao da primiš serum?
Naravno da bi.

Zato što taj dar niti neki sličan, nemaš....Ni ti niti bilo ko na planeti.. Darovi su sa razlogom ukinuti...
Nisu ukinuti ali se ni ne dešavaju stalno svakome. U Božjoj je vlasti.

A da si živeo u prvom veku i da su ti apostoli preneli Sveti duh, koji bi ti odmah dao takav dar...ti ne bi otišao kod doktora ako bi te ujela ortovnica, jer si siguran da ti se neće ništa loše desiti...
Ovo je neistina. Ako su rani hrišćani bili takvi supermeni kako su ih Rimljani poubijali. Sve je u Božjim rukama pa i to kada će nekoga izbaviti od smrti.

Prilikom krštenja ti si primio Sveti duh, ali nisi dobio ni jedan dar tim istim duhom...
Da jesi i da si siguran i da celim srcem veruješ, ti ne bi otišao kod doktora.
I Boga bih uzimao zdravo za gotovo.

Nisu ukinuti ali se ni ne dešavaju stalno svakome. U Božjoj je vlasti.

Ovo je neistina. Ako su rani hrišćani bili takvi supermeni kako su ih Rimljani poubijali. Sve je u Božjim rukama pa i to kada će nekoga izbaviti od smrti.

I Boga bih uzimao zdravo za gotovo.
Ma pusti ti život...nisu darovi to obuhvatala, da neko sam sebi produži život...to je smešno.

Pavle je imao problem sa vidom pa i ako je imao te darove, sebi nije mogao pomoći... Timotej problem sa želucom pa džaba vera...

Pitam za zmije, za otrov, za jezike....
Znaš li nekog ko to može?

Budi realan prema sebi...ne prema meni...

Rekla kazala i sve negde tamo.

Čuo sam ja za te priče i mnoge druge...I JS kažu da su viđali anđele...
Ali ja, niti verujem njima niti verujem tebi...

Nađi mi tog vernika koji toliko veruje da će popiti cijanid i da ostane živ....

Razumem rane Hrišćane na koje je direktno izliven Sveti duh...I imali su moć da taj duh prenose na druge...Ti darovi su s'razlogom ukinuti...
Naravno da vera čini čuda...Ali ne da te ujede poskok pa da ne ideš da primiš serum...
To što vi pričate je đavolova kašnja...kao što je Hrist bio kušan....
Ako si Sin Božiji skoči dole i anđeli će te uhvatiti...
Hajde bre, nismo mi supermen pa da skačem okolo I zadivljujemo ljude i da premeštamo gore i drveću kažemo presadi se u vodu....
Pa jel skocio?
Nisi ti nesto razumeo la

Ne kusaj Gospoda Boga svoga.
Ne trebamo namerno da se dovodimo u opasnost.
Cuda sam licno foziveo.
I ima ih.
Kod vas ne
A da li Ces ti da verujes ili ne to nikoga ne zanima.

Нећеш планину померити, али питање је заправо да ли та планина постоји.
Чудом се сматра излечење неизлечиве болести, али заправо је питање ко
је рекао да је та болест неизлечива. Јел Бог то рекао? Није.
Човек сам дакле направи неку планину и онда је чудо када је неко склони.
А ње заправо није ни било.

Bili otišao kod doktora da te ujede poskok?
Naravno.
Ako ima doktora u blizini a toga imas svuda danas, treba otici kod doktora.
Stvar je u tome ako nemas pomoc.
Ne trebamo kusati Gospoda.

Mene je prepodne ujela zmija i tek sam primetio popodne.
Sta ti je to iza vade.
Ono nateklo plavo i bila dve rupe od zuba.
A celo vreme me svrbi.
Posle nisam vise isao kod dr.

Tri cuda...🙃

Porječkala se trojica Židova čiji je rabin svetiji.
"Moj je najsvetiji", vikne prvi .."evo zašto! Krene on brodom krcatim ljudi na hodočašće u Izrael kad li nasred oceana zadesi ih neviđena oluja s kišom, orkanskim vjetrom i valovima kao neboderima ... ljudi vrište, posada nemoćna. Svi u smrtnom strahu, ali ne i rabi! Smireno izmoli molitvu ... kad ono .... oko broda nekim čudom stvori se oaza mira. Kako brod putuje, s brodom putuje i oaza. I svi stigoše sretno i bezbrižno na odredište!"

"Ma to nije ništa!", reče drugi .. "i moj krene na hodočašće ali avionom! Iznad oceana, baš na pola puta, otkazaše na avionu oba motora! Komande ne rade, smrt je neminovna! Svi prestravljeni, ali ne i moj rabi! Pomoli se i gle čuda: avion stane propadati, stvori se oko njega čudesna aura, neobjašnjivi podtlak, koji ih je nosio sve do Afrike. I tamo sletješe da se nikome ništa nije dogodilo. Čudo, najveće čudo!!!"

"Ma, sve to ipak nije ništa", treći će, "moj rabi uradio je da bude još i veće čudo." "Ma daaaj, kako je moguće nadmašiti prva dva čuda!?", u nevjerici će prva dvojica.

"Pa evo kako! Jednoga dana šetaše rabi prema sinagogi, a biješe subota. Odjednom ugleda novčanik! Debeo, masan, iz njega vire same stotice. Ajoooj! Sline mu na usta, oči samo što nisu iskočile. Uzeti, ne uzeti, uzeti, ne uzeti, uzeti ... pitanje je sad!!?? Zna da to ne smije jer subota je!! Prava agonija!!! Što će, kako će, muči se on i znoji, kad li ... na pamet mu padne da je on ipak svet čovjek i u odličnim odnosima s Onim Gore!

Moj se rabi pomoli i gle čuda!!!! SVUGDJE SUBOTA, A OKO NJEGA ... ČETVRTAK!!"

Poslednja izmena:
Sve se zasniva na nekim pričicama...

Pričala mi baba a njoj njena baba...a toj baba njena baba...
Kaže, čuvali mi čobani ovce....skupe se deca iz celog sela pa poteraju svako svoje stado na livade malo dalje od sela i tako čuvaju do večeri.....jesen je, hladno vreme a mi naložimo vatru i grejemo se oko nje....kad odjednom iz šume izađe div....ogroman čovek....mi se razbežimo a on sede kraj vatre da se ogreje i ćuti....kada se ogrejao ponovo ode u šumu....nas nije dirao i mi se ponovo vratimo do vatre....niko u selu ništa nije slično ni video ni čuo....ali su našli ogromne tragove, koji su se jasno videli....

Možda je Jeti zalutao ili neki njegov rođak.... Ili je neki div nekim slučajem preživeo potop.... Ko će znati....

Priča je istinita....

Sve se zasniva na nekim pričicama...

Pričala mi baba a njoj njena baba...a toj baba njena baba...
Kaže, čuvali mi čobani ovce....skupe se deca iz celog sela pa poteraju svako svoje stado na livade malo dalje od sela i tako čuvaju do večeri.....jesen je, hladno vreme a mi naložimo vatru i grejemo se oko nje....kad odjednom iz šume izađe div....ogroman čovek....mi se razbežimo a on sede kraj vatre da se ogreje i ćuti....kada se ogrejao ponovo ode u šumu....nas nije dirao i mi se ponovo vratimo do vatre....niko u selu ništa nije slično ni video ni čuo....ali su našli ogromne tragove, koji su se jasno videli....

Možda je Jeti zalutao ili neki njegov rođak.... Ili je neki div nekim slučajem preživeo potop.... Ko će znati....

Priča je istinita....
Ne.
Licna iskustva.

https://forum.krstarica.com/threads/moja-licna-iskustva-sa-bogom-u-molitvi.869386/

Sve ti verujem od reči do reči...
Svaka čast i samo tako nastavi.

Moć molitve je velika, kod onih koji veruju.

Žalosno je samo za čoveka što se moli tek onda kada dođe stani-pani...
U molitvi moramo biti neprekidno...iz srca a ne jezikom.
Vidim ja da ti to razumeš i nema šta da ti pričam.

Samo istraj u tome i nedaj ovima... što Boga samo jezikom po nekad pomenu...da te uprljaju...
Ne osvrći se na njih kao da ih nema...

U nebo gledaj...gore je sva lepota...a ovde na zemlji sve manje lepšeg...

Vidi kako se rokaju Pravoslavci...

Sramota me vise.
Pozivam JS da se porokamo i mi medjusobno da ne crvenim vise...
Odobravate genocidne ratove iz Biblije, kao i masovna uništenja ljudi i svega
živoga na planeti. Odobravate ubijanje dece koja su se rugala ćelavcu.
A sve to što odobravate i opravdavate, sposobni ste i sami da činite.
To ste zapravo vi, vaš način razmišljanja. Inače bi drugačije tumačenje
onoga što je u Bibliji rečeno, potražili.

Odobravate genocidne ratove iz Biblije, kao i masovna uništenja ljudi i svega
živoga na planeti. Odobravate ubijanje dece koja su se rugala ćelavcu.
A sve to što odobravate i opravdavate, sposobni ste i sami da činite.
To ste zapravo vi, vaš način razmišljanja. Inače bi drugačije tumačenje
onoga što je u Bibliji rečeno, potražili.
Gde to odobravamo?
Ajde pokazi?
Citiraj...
Pa ne rokamo se mi vec vi u Ukri...

Pa, bar 50% vaših postova na ovom forumu, po mojoj slobodnoj proceni,
ne računajući uništenje koje u budućnosti misleno prizivate.
Pa pokazi.
Citiraj...?
Ne moze biti tesko kada toliko ima?

Ti citas sa predubedjenjem.

Bog ce unistiti bezboznike u samo odbrani vernih.
Ne pre.
Kada ovi krenu da uniste verne.

Prvo ce dozvoliti da sa antohristom vi pobijete jedan deo vernih, da bi pokazao ko ste.
A onda ce onaj deo koji je pobedio antihrista zastititi unistivsi zle koji ce krenuti da pobiju preostale.

Eto pogledaj pod mojom temom na blogu armagedon.

Vidi kako se rokaju Pravoslavci...

Sramota me vise.
Pozivam JS da se porokamo i mi medjusobno da ne crvenim vise...
Tuga i žalost..
Duša da te zaboli...

A kažu Hrišćani.

Tu ni H od Hrišćanstva nema....svi obuzeti satanom...ko da su razum izgubili...spržiše se...
A kada Bog dođe da izbavi potlačene on je tiranin...
Pa ko će rat da prekine?
Ko ima tu moć?

I na Boga su glas digli....tiranin....a oni pakao na zemlji napravili i još prave sebe od Boga boljim...

...pre bih rekao toliiiiiiiiiko slobodnoj proceni da prosto prevazilazi ljudsko poimanje bezkonacnosti ! :D
FB_IMG_1692466978953.jpg

Back