Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Onaj ko je narodski rečeno poludeo nije svestan toga, naprotiv..uvek će tvrditi da kod drugih nešta nije u redu...:rotf:
On može da shvati u trenutku smrti da je bolestan ili da se izleči od bolesti tik pre smrti. Prvi primer je Isus na raspeću, kad u momentu smrti shvata da nije “božji sin” pa viče: “Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?!” Drugi primer je lik koga tumači Nikola Kojo u filmu “Točkovi”, koji kroz ceo film kotrrrlja slovo R, a pred samu smrt lepo izgovara: “Drvo javorovo… drvo javorovo…”

Bozja rec je najstarija, a mitovi su nastali u odnosu na nju...

Božja reč kao princip. Da. Neka ljudska knjiga kao “nabeđena božja reč” ne.

Hrabar čovek, ne plaši se ajkula. ;)
Valjda nema i pirata. :roll:

Ne plaši se ni crnih đavola. :rotf:

Kakvih pirata? Što bežiš od teme?

A po tebi je biblija božija reč. Kako je onda moguće da su druge knjige, koje pričaju o stvaranju i potopu, dokazano starije od biblije?

:rida: Ijao, kako se može više brukati? Besmrtna, ajd zakuni se da 1994/95. nisi statirala u Kusturičinom filmu “Podzemlje”? :eek:

A po tebi je biblija božija reč. Kako je onda moguće da su druge knjige, koje pričaju o stvaranju i potopu, dokazano starije od biblije?
Druge knjige mogu da postoje kad god one nisu nadahnute od Boga...

Biblija jeste Bozja rec ali je Bozja rec postojala i pre Biblije, razmisli malo...

i Ona je najstarija...

Prvo je Bog oduvek i zauvek pa je sve ostalo nastalo...

tebe boli glava jer ne razumes Bibliju :aha:

hvala na reklami :)))

Možeš li da zamisliš da bibliju sa aspekta bruklinskog tumačenja poznajem mnogo ali mnogo studioznije od tebe ili bilo kog drugog JS. Možeš li to da zamisliš...

Razlika izmedju tebe i mene je u tome što ti slpeo veruješ u ta bruklinska tumačenja a koja ti nisu ni poznata do detalja a ja ...ne samo da ne verujem već nalalzim mnogo ali mnogo nebuloznih stvari.

A kada sam Hungi savetovao da se ne upušta u JS učenje, to ne znači da mene boli glava zbog ne razumevanja biblije već zbog onoga šta i kakopo bruklinskim ekspertima biva tumačeno.

Back