Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
inače jw po istraživanju u americu su najneobrazovanija konfesija

Compared with other U.S. religious groups, Jehovah’s Witnesses tend to be less educated. A solid majority of adult Jehovah’s Witnesses (63%) have no more than a high school diploma, compared with, for example, 43% of evangelical Protestants and 37% of mainline Protestants.

https://www.pewresearch.org/fact-ta...look-at-jehovahs-witnesses-living-in-the-u-s/
to su lazi
JS imaju najbolje obrazovanje

inače jw po istraživanju u americu su najneobrazovanija konfesija

Compared with other U.S. religious groups, Jehovah’s Witnesses tend to be less educated. A solid majority of adult Jehovah’s Witnesses (63%) have no more than a high school diploma, compared with, for example, 43% of evangelical Protestants and 37% of mainline Protestants.

https://www.pewresearch.org/fact-ta...look-at-jehovahs-witnesses-living-in-the-u-s/
interesantno
od svih vrsta hrišćana pravoslavni u americi najobrazovaniji.

U.S. Muslims, Buddhists and Orthodox Christians also have relatively high levels of educational attainment

to su lazi
JS imaju najbolje obrazovanje
Документовани подаци говоре супротно и то је чињеница. Чак и друштво куле стражара обесхрабрује чланове верске организације да се образују, о чему је већ писано на теми:

И студије говоре у корист тих резултата, нпр. ова објављена у међународном рецензираном истраживачком журналу Religion & Education, Volume 49, Issue 3 (2022):
Кроз детаљну анализу литературе објављене од стране Јеховиних сведока и интервјуа са појединцима који су учествовали у овој студији, резултати показују да, формирањем сопствених ставова о образовању и преношењем тих ставова као вредности на чланове, посебно на родитеље, организација очекује да чланови поштују њене тврдње о опасностима повезаним са стицањем високог образовања, чак и ако то значи, на крају, да таква жртва чланове кошта њихове интелектуалне слободе. Можда је најважнији аспект успостављања себе као крајњег извора знања импликација за чланове конгрегације и свакога ко је заинтересован за религију. Елиминишући академски ангажман, чланови и заинтересовани појединци окрећу се публикацијама деноминације као свом примарном извору знања. Елиминишући приступ спољашњем знању, конгрегација као целина предаје аутономију и вољно подвргава себе и своју децу спољној регулативи религије. Позивајући се само на један извор за одговоре, појединци рањавају своје вештине критичког мишљења, вештине које су веома цењене у образовању. Не успевајући да извуче идеје и мисли својих чланова, иронично, организација настоји да индоктринира оне за које тврди да образује.

Синтетизујући гледишта истраживача, ова студија је настојала да понуди перспективу о томе како јединствено образовно гледиште може потиснути интелектуални раст, зауставити унутрашњу мотивацију и конструисати негативан друштвени идентитет за и од стране ученика који инхибира будућу академску тежњу. Постоји недостатак истраживања о томе како окружења контролисана споља и отворене стратегије принуде, које користе организације попут Јеховиних сведока, могу утицати на развој образовног идентитета код појединца. Верујем да су даља истраживања оправдана како би се попунила ова празнина, заједно са празнином у истраживању о формирању образовног идентитета у нетрадиционалним окружењима за учење.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15507394.2022.2102875

Чак и сама организација у својим онлајн публикацијама обесхрабрује чланове да стичу високо образовање и подстиче похађање стручних школа као алтернативу:
https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/2005726

Стицање вишег образовања сматра се „духовно опасним“. Ентони Морис, члан управног тела Јеховиних сведока, каже:
Најинтелигентнији и најелоквентнији професори ће покушати да преобликују размишљање вашег детета, а њихов утицај може бити огроман.
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/видеотека/#en/home

Poslednja izmena:
Колегиница је поново изволила избећи одговоре али се латила приватне преписке да ме подсети да са мном не разговара јер пишем лажи, што је својеврсни дебилизам. Такође је изволила упутити ми приватно нове увреде, на које јој је одговорено истом мером. Видим да је и ову поруку прочитала, пошто је пријавила због увредљивог садржаја, Бог зна шта је то увредљиво било, али шта год било, уклоњено је.

Пошто је прочитала, хоћемо ли добити одговоре на питања? Почев одавде.

@aeternum

Ne negiraju da je Isus Bog.
Ali je kao manji Bog.

Kao kazu Isus je mocni Bog a Otac svemocni.
I kao mocni je manje?

Medjutim to nije tacno da je Isus manji Bog.
Biblija ne poznaje dva boga.

Otac i Sin i DS su zajedno jedan Bog.

Ko vide mene vide i Oca kaze Isus.
Da je i malo manji bilo bi to huljenje na Oca.

Jovan 14,7Ka biste mene znali onda biste znali i oca mojega; i otsele poznajete ga, i vidjeste ga.
Jovan 14,8Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca i biće nam dosta.
Jovan 14,9Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca?

Poslednja izmena od moderatora:
Poslednja izmena od moderatora:
Evo pise u Bibliji da je Isus Bozji Sin

dokazi iz Biblije da je Isus Bozj i Sin https://forum.krstarica.com/threads/da-li-je-isus-hristos-bog.510469/page-119#post-38551177

dakle ti lazes

Nauci vec jednom da Js zastupaju
BIBLIJSKO UCENJE
Нисам рекао да не пише да је Исус Божји син, него да не пише да Исус није Бог као што ти тврдиш да пише. То је твоја лаж, а ова објава је неуспели покушај спиновања.

Evo pise u Bibliji da je Isus Bozji Sin

dokazi iz Biblije da je Isus Bozj i Sin https://forum.krstarica.com/threads/da-li-je-isus-hristos-bog.510469/page-119#post-38551177

Nauci vec jednom da Js zastupaju
BIBLIJSKO UCENJE
Isa.40,9.10:
"......Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.
Evo, Gospod Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim..."

Ps.62,12:
"...I u tebe je, Gospode, milost; jer ti plaćaš svakome po djelima njegovijem..."

Otkr.22,12:
"...I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem..."
_________________________________________________________________________________________________________________

Prva dva SZ-na teksta nam jasno daju do znanja da je plata kod Gospoda Boga,On je taj koji je ima i koji ce dati platu svakom coveku po delima njegovim dok se u zadnju Biblijsku knigu jasno i precizno navodi KO JE TAJ koji ima tu placu i koji ce je isporuciti svakom ljudskom bicu po delima njegovim - to je dakle onaj koji je obecao da ce doci skoro a to je Isus Hristos,Sin Bozji,koji je ujedno i PRVI I POSLEDNJI !!!

Aeternum , jesu li stvari sada bar malo jasnije ?

Pa dobro, Jehovini svedoci nisu Isusovi svedoci, pa mogu Isusa
da smatraju za šta god hoće. Imaju pravo na svoja tumačenja.
samo ne znam zašto se pozivaju na isusa jer po njihovom tumačenju isus huli na boga

"Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom"

Ali oni ne veruju u svetu Trojicu.
Ja mogu da kažem i da hule na prvo lice, jer Tvorac nije Jehova.
Ali se zapravo samo naša verovanja razlikuju.
Zasto se onda bave tumacenjem Biblije kad vec ne mogu da spoznaju njenu sustinu. Krstalno cista hula na Boga. Npr. ja, koji nisam lekar, preuzimam na sebe obavezu obolele da lecim i... Moram li snositi odgovornost?

Pa dobro, Jehovini svedoci nisu Isusovi svedoci, pa mogu Isusa
da smatraju za šta god hoće. Imaju pravo na svoja tumačenja.
Наравно да имају право на своја тумачења, као што и сви имају право да им кажу да нису у праву кад изјаве нешто погрешно. У овом случају је изјава гласила ,,у Библији пише да Исус није Бог", што је апсолутна лаж јер нигде у Библији не пише да Исус није Бог. Штавише, у Библији налазимо потврду управо супротног стања, када га Тома назива својим Богом.

Back