Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve što si tamo pisao nažalost ti pada u vodu, Jer jasno u 1.Mojsijevoj stoji : El šadaj (Bog Svjemogući)((ovdje plus da je JAHVE reko abrahamau....)). dok u Izaji stoji:El Gibor(Bog Silini). toliko o tome.
svje se to može provjeriti na ovom sajtu: http://cro.scripturetext.com/genesis/17.htm

srdačni pozdrav i mir i blagoslov harec

ἐγένετο δὲ αβραμ ἐτῶν ἐνενήκοντα ἐννέα καὶ ὤφθη κύριος τῷ αβραμ καὶ εἶπεν αὐτῷ ἐγώ εἰμι ὁ θεός σου εὐαρέστει ἐναντίον ἐμοῦ καὶ γίνου ἄμεμπτος

Now when Abram was ninety-nine years old, the LORD appeared to Abram and said to him,
“I am God Almighty;
Walk before Me, and be blameless.

And when Abram was ninety years old and nine, the LORD appeared to Abram, and said unto him, I am the Almighty God; walk before me, and be thou perfect.

Cuando Abram tenía noventa y nueve años, el SEÑOR se le apareció, y le dijo:
Yo soy el Dios Todopoderoso;
anda delante de mí, y sé perfecto.

Když pak Abram byl v devadesáti devíti letech, ukázal se mu Hospodin, a řekl jemu: Já jsem Bůh silný všemohoucí; chodiž ustavičně přede mnou a budiž dokonalým.

Аврам был девяноста девяти лет, и Господь явился Авраму и сказал ему: Я Бог Всемогущий; ходи предо Мною и будь непорочен;

θεός - (genitive θεοῦ) m, second declension; (theos)

1. a deity, a god, God - Бог
2. Sometimes feminine, (ἡ θεός): a goddess

ипак теби све пада у воду

Evo kako popovi propovijedaju:nedjelja 3.02.2008

U CRKVI Svetog Nikole u rudničkom selu Šilopaj, pravoslavni svećenik Vlastimir Zlatić (50) potegao je sjekiru na vjernike poslije tuče u kojoj je i sam sudjelovao, piše Mondo.
Kako pričaju mještani čitave parohije, sve se odigralo na proslavi blagdana Svetog Save, u parohijskom domu, o čemu postoje prijave u policiji u Gornjem Milanovcu. Svećenik tvrdi da je na njega "iz čista mira" nasrnuo Dragan Bojović (45) iz sela Mutanj, gurnuo ga i krenuo udarati nogama, a o tome, kaže, svjedoče liječničke potvrde.

"Ljudi su se veselili i bilo je nekoliko razbijenih čaša, a pop je nešto gunđao i iz čista mira mi se unio u lice i polio me crnim vinom. Tada sam ga gurnuo i udario nogom u njegovu nogu, poslije čega je on mene raspalio pesnicom iznad lijevog oka, tvrdi Bojović, pokazujući posjekotinu.

"Pop kauboj"

Tada su se umiješali ostali gosti, a svećenik je izašao i nakon nekoliko trenutaka vratio se sa sjekirom, ali su ga vjernici svladali i spriječili veći incident. U selima Šilopaj, Davidovica, Kriva Reka, Cerova i Mutanj pokrenuta peticija kojom se traži premještanje svećenika, a priprema se i posebna delegacija koja će o svemu obavijestiti i Žičkog vladiku Hrizostoma, navodi Mondo.

Rajo Jakovljević iz Mutnja, rekao je da je "pop kauboj" i nabraja desetak mještana sa kojima se sve tukao, "od poštara do izbjeglica, a sa pola parohije ne govori".

Očito nema Bibliju pod hitno mu treba jedna od JS jer u svojoj ako je ima nema baš sve napisano.

а какве везе ово има са СП?

Realno gledano, to je odlika svake sekte, odbacuju sve sto bih ih i u najmanje prikazalo u losem svetlu, pa bilo istina ili ne.

са једне теме која је заборављена

Сви ми се навикавамо да живимо у новим, тржишним условима. Тржиште је са својим законима завладало у многим областима нашег живота, па тако, нажалост, и у области вере. Запљуснути смо снажном бујицом информација о религији, неретко и чисто рекламног карактера. Непрестано доспевамо у ситуације у којима се налазимо пред избором.

Рекли бисмо да је данас тешко наћи човека који није имао контакта са мисионарима, учитељима, проповедницима нових религија, учења, философских система. У градовима се појавило мноштво верских група и организација. О некима смо понешто и знали по чувењу, о многима нисмо никада ништа раније чули. Свака од њих себе проглашава за носиоца истине у крајњој инстанци, тврди да ће вас привести спасењу, да ће вам помоћи да превазиђете све проблеме и постигнете невиђене успехе.

Pred vašim vratima stoje njih dvoje. Lepo su odeveni, i na prvi pogled vrlo su prijatni. Ne, oni nisu pogrešili. Došli su upravo k vama, iako ne znaju ni kako se zovete. Razgovor započinju laskavim rečima, ulagujući vam se, sa namerom da otkriju vaše raspoloženje. No, bez obzira na vaš odgovor, oni će nastojati da pređu prag i da razgovor nastave u vašem stanu. Ako niste bili dovoljno odlučni da nezvane goste zaustavite na vratima, sada vas oni neće pustiti sve dok ne postignu željeni cilj.

Njihova omiljena tema je – priča o poslednjim vremenima. Vi se saglašavate sa njihovim mišljenjem da je i u Rusiji, i u celom svetu, stanje danas teško, da ima mnogo rđavih vesti. Ne verujete da u neko skorije vreme može biti bolje. Dok vas ubeđuju u to da živimo u poslednjim vremenima, oni vas zasipaju citatima iz Biblije. Zadivljeni ste njihovim poznavanjem Svetog Pisma, premda vam nisu simpatični ljudi koji imaju tako jednostavne odgovore na tako složena pitanja. Saglasni ste sa time da svako treba da izučava Bibliju, kao i sa time da se izučavanje mora obavljati pod nečijim rukovodstvom, pošto je u Bibliji mnogo toga nerazumljivo. Neprijatno vam je što su se gosti namrštili kada su ugledali malu ikonu u vašem domu. Zbunjeni ste time što svoju mržnju prikrivaju autoritetom Biblije. Hteli bi ste da im se suprostavite, ali, avaj, ne znate kako. I sada vaši nezvani gosti prelaze na ono glavno. Oni tvrde da je Bog jedan, i da ima samo jedno ime – Jehova. Ko ne misli tako, u zabludi je. Pojedinosti ćete saznati iz krasnih časopisa “Kula stražara” i “Probudi se!”, kao iz brošura i knjiga koje će Vam predložiti da kupite. Još uvek ste podozrivi, ali ste već spremni da posetite njihov kružok na kojem se izučava Biblija.

STAJIC;9132590]
Nije to netrpeljivost , to je samo odgovor na hule na zdrav razum itd

Ja ti lepo kazem da otpad znaci otpasti , a ne ostati u crkvi Bozijoj, evo pa citaj poslanice1.Ivan 2:19
1.korin. 11:19

Ovo je apsurd , jer onda nisu ni bili potrebni apostoli ako se vremena nisu ispunila , ali jesu i Isusje osnovao svoju Crkvu koja traje i dan danas. Matej 15:18. evo ja sam sa vama u sve dane do svrsetka veka , a ne samo za vreme apostola. A jerusalem je pao to je normalno i ispunilo se Hristovo prorokovanje nad njim.

Pozdrav

E moj Boki, Boki! Ne vredi. Ajde bolje da razgovaramo o receptima za kolace.

P.S.

Ja sam pre 3 nedelje zapoceo biblijski studij s jednim mladicem studentom fizicke kulture od 22 godine koji je Grk i pravoslavac je. Cim je video koji su zahtevi za pravo obozavanje kaze:"Ja zelim da udovoljavam Jehovi i da radujem Jehovu tako sto cu da primenjujem savete iz Biblije", jednostavno i bez uvijanja, kratko i jasno. Kad osoba vidi istinu nema filozofiranja i zanovetanja, istina je jasna, svetla, prepoznatljiva i podstice na zelju za spoznanjem, zelju za ucenjem o Jehovi.

Tako je to sa jednostavnim ljudima koji su duhovno gladni, ponizni i iskreni.

:kpozdrav:

E moj Boki, Boki! Ne vredi. Ajde bolje da razgovaramo o receptima za kolace.

P.S.

Ja sam pre 3 nedelje zapoceo biblijski studij s jednim mladicem studentom fizicke kulture od 22 godine koji je Grk i pravoslavac je. Cim je video koji su zahtevi za pravo obozavanje kaze:"Ja zelim da udovoljavam Jehovi i da radujem Jehovu tako sto cu da primenjujem savete iz Biblije", jednostavno i bez uvijanja, kratko i jasno. Kad osoba vidi istinu nema filozofiranja i zanovetanja, istina je jasna, svetla, prepoznatljiva i podstice na zelju za spoznanjem, zelju za ucenjem o Jehovi.

Tako je to sa jednostavnim ljudima koji su duhovno gladni, ponizni i iskreni.

:kpozdrav:

E moj ti ,naci lake zrtve i to nekoga koga smatras za jednostavnim:lol: svaka cast super si ga ubedio i dao kartu za pakao , svaka cast.

na koji nacin ...

stvarno ti je glupo pitanje :roll: boky :roll: znas koju sam religiju izabrala i zasto bi isla u crkvu:roll: arhitektura me ne zanima specijalno nesto :roll:

a smes li ti boky da ides kod JS na predavanja :D ili ne smes :lol:

ja smem da idem u crkvu ... :manikir:

:hahaha: pa naravno da ne smes u crkvu , odmah bi te izbacili kada bi saznali:hahaha:

P a naravno da smem , bio sam u Austriji 3.puta zato i poznajem vasa ucenja, A koliko puta su mi dolazili u stan tamo , imao sam cak i knjigu kako se zvase bice da je neko tumacenje otkrivenja koju sam spalio , mada mi je zao jer ne mogu da imam uvid u nju, imala je crvene korice i bila je slikovita.:lol: kako je lepo gorela:hahaha:

:hahaha: pa naravno da ne smes u crkvu , odmah bi te izbacili kada bi saznali:hahaha:

P a naravno da smem , bio sam u Austriji 3.puta zato i poznajem vasa ucenja, A koliko puta su mi dolazili u stan tamo , imao sam cak i knjigu kako se zvase bice da jenekotumacenjeotkrivenja koju sam spalio , madami je zao jer nemogu da imam uvid u nju, imala jecrvene korice i bila je slikovita.:lol: kako je lepo gorela:hahaha:

sto bi me izbacili :roll:

mi tebe ne bi izbacili :roll:

nema veze nek se vidi ko je ko :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back