Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije se odvojio, pošto je crkva sve do dan danas ostala u sklopu države.

Mnoga obilježja kroz povijest od strane crkve nisu bila kršćanska, nego antikršćanska, tumačeći citate sebi na korist, samo da bi mogli da vladaju narodom. :heart:

Citaj poslaniceu gornjempostu one ti sve govore , jer od prave crkve se takvi odvajaju, a crkva bozija ostajedo veka i vrata pakla nece je nadvladati

citaj prvu sabornu poslanicu Jovana Bogoslova glava 2.stih 19, citaj 1. korincanima glava11. 19

Ivan u 1. Ivanovoj 2:19 i Pavao u 1. Korinćanima 11:19, govore u SVOM vremenu SADAŠNJOSTI, i objašnjavaju da se već počinju odvajati neistomišljenici. Upravo zato imaš hrpu gnostičkih evanđelja, jer je prvo nastupio GNOSTICIZAM, koji je bio ugušen spajanjem religije i države. U trenutku postavljanja kršćanstva za službenu rimsku religiju, počelo je doba progona vjerskih neistomišljenika. Doba gnostika i neistomišljenika je trajalo do koncila, i u tome vremenskom perijodu su nastala LAŽNA EVANĐELJA. :heart: :bye:

Ivan u 1. Ivanovoj 2:19 i Pavao u 1. Korinćanima 11:19, govore u SVOM vremenu SADAŠNJOSTI, i objašnjavaju da se već počinju odvajati neistomišljenici. Upravo zato imaš hrpu gnostičkih evanđelja, jer je prvo nastupio GNOSTICIZAM, koji je bio ugušen spajanjem religije i države. U trenutku postavljanja kršćanstva za službenu rimsku religiju, počelo je doba progona vjerskih neistomišljenika. Doba gnostika i neistomišljenika je trajalo do koncila, i u tome vremenskom perijodu su nastala LAŽNA EVANĐELJA. :heart: :bye:

Pa viste naj blizi tim jeresima , jer ste mesavina istih

па харец је то и признао, тако им је и настао нови свет, само што су нешто и од тога додавали и одузимали,

да ли их треба схватити онда озбиљно:think:

Da li si procitao njihove poslednje postove? to je hula na sve sto je Hristos uradio , i sto su apostoli mukom stekli za Hrista,

aha sory, rjeci mi bar koji prjevod?

kažeš: Citaj poslaniceu gornjempostu one ti sve govore , jer od prave crkve se takvi odvajaju, a crkva bozija ostajedo veka i vrata pakla nece je nadvladati
opet da pitam: gdje si to čitao?

pozdrav harec

aha , citaj prvu sabornu poslanicu Jovana Bogoslova glava 2.stih 19, citaj 1. korincanima glava11. 19
svetojevandjelje po mateju glava 15, 18 prevod danicic- karadzic

Ajde dobro, i ti si kao i sale, nemožeš i neželiš prihvatiti logiku i povijesnu istinu, jer bi onda morao priznati da si u pogrešnoj zajednici, a za to treba ponizno i iskreno srce. :heart:

Zašto se ovde stalno govori o "ispravnoj" i "pogrešnoj" zajednici. Zar stvarno mislite da će čovek biti spasen samim članstvom u ovoj ili onoj zajednici?
Zašto se ne govori o ispravnom i pogrešnom karakteru?

Харец

Genesis 1:1-2
In [the] beginning God created the heavens and the earth.
Now the earth proved to be formless and waste and there was darkness upon the surface of [the] watery deep; and God's active force was moving to and fro over the surface of the waters.

1. У почетку створи Бог небо и земљу.
2. А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.

о каквој божији сили, где сте то нашли?

3. Зато вам дајем на знање да нико ко духом Божијим говори неће рећи: Анатемате Исуса; и нико не може Исуса Господом назвати осим Духом Светим.
Мат. 16:17, Мар. 9:39, Лука 9:50

4. Дарови су различни, али је Дух један.
Ефес. 4:4, Јевр. 2:4

5. И различне су службе, али је један Господ.

6. И различне су силе, али је један Бог који чини све у свему.
Јов 33:29, 1 Кор. 15:28, Ефес. 1:23

7. А у свакоме се појављује Дух на корист;
Рим. 12:3, Рим. 12:6

8. Јер једном се даје Духом реч премудрости; а другом реч разума по истом Духу;
1 Мој. 41:38, Мат. 13:11, Дела 6:3, 1 Кор. 2:6, 1 Кор. 14:26, 2 Кор. 8:7, Ефес. 1:17

9. А другом вера, тим истим Духом; а другом дар исцељивања, по том истом Духу;
Мат. 17:19, Мар. 16:18

10. А другом да чини чудеса, а другом пророштво, а другом да разликује духове, а другом различни језици, а другом да казује језике.
Дела 2:4, Рим. 12:6, 1 Кор. 14:13, Гал. 3:5, 1 Јов. 4:1

11. А ово све чини један и тај исти Дух раздељујући по својој власти свакоме како хоће.

e evo kako duh razdeljuje po svojoj vlasti darove , dakle nije obicna bezlicna sila nego ?
Јован 3:8, Рим. 12:6, 1 Кор. 7:7, Ефес. 4:7, Јевр. 2:4

12. Јер као што је тело једно и уде има многе, а сви уди једног тела, премда су многи, једно су тело: тако и Христос.
2 Мој. 26:3, Гал. 3:16

13. Јер једним духом ми се сви крстисмо у једно тело, били Јевреји, или Грци, или робови, или сами своји; и сви се једним Духом напојисмо.

aha , citaj prvu sabornu poslanicu Jovana Bogoslova glava 2.stih 19, citaj 1. korincanima glava11. 19
svetojevandjelje po mateju glava 15, 18 prevod danicic- karadzic
Boky pitao sam te

1. za prjevod Izaje 9:5 i 1.Mojsijeve 17:1
i ovo
2. Citaj poslaniceu gornjempostu one ti sve govore , jer od prave crkve se takvi odvajaju, a crkva bozija ostajedo veka i vrata pakla nece je nadvladati

Gdje si to čitao?

a ti si dao
1.Ivan 2:19
1.korin. 11:19
Matej 15:18

Koje nema veze sa onim što si pisao (podvučeno)

pozdrav harec

Citajte sta kaze apostol;efesima poslanica glava2. 13-22 , i ne lupetajte vise jer u vasim recimanema Duha istine.

A ti pročitaj Efežanima 4:15,16.

Pavao govori da pravi kršćani trebaju biti u jednoj jedinstvenoj zajednici, te da svaki pojedinac treba funkcionirati za dobrobit drugoga. Ta zajednica treba da bude skladna, a njen poglavar sam Krist.

A sada malo razmisli pa sam zaključi: Svako malo svađe unutar SPC, pa ovi iz Crne Gore popovi protiv ovih iz Srbije, pa iz Rusije protiv Grčkih. Svaka priznaje svoje pravo i zastupništvo, a kod drugoga vidi manjkavosti.

Kako to, objasni ??? :heart: :bye:

Boky pitao sam te

1. za prjevod Izaje 9:5 i 1.Mojsijeve 17:1
i ovo
2. Citaj poslaniceu gornjempostu one ti sve govore , jer od prave crkve se takvi odvajaju, a crkva bozija ostajedo veka i vrata pakla nece je nadvladati

Gdje si to čitao?

a ti si dao
1.Ivan 2:19
1.korin. 11:19
Matej 15:18

Koje nema veze sa onim što si pisao (podvučeno)

pozdrav harec

Mislio sam da pitas o tome jer post koji si citirao odnosi se na to sto sam ti dao,

Pa isto taj prevod Danicic Karadzic

A ti pročitaj Efežanima 4:15,16.

Pavao govori da pravi kršćani trebaju biti u jednoj jedinstvenoj zajednici, te da svaki pojedinac treba funkcionirati za dobrobit drugoga. Ta zajednica treba da bude skladna, a njen poglavar sam Krist.

A sada malo razmisli pa sam zaključi: Svako malo svađe unutar SPC, pa ovi iz Crne Gore popovi protiv ovih iz Srbije, pa iz Rusije protiv Grčkih. Svaka priznaje svoje pravo i zastupništvo, a kod drugoga vidi manjkavosti.

Kako to, objasni ??? :heart: :bye:

Crkvi Bozijoj sudice Bog , ako su oni losi i imaju losa dela primice platu svoju , jer sud Boziji pocece od doma njegovog ,

Bog zna dela svakoga od nas, a raspravke su normalne , za njih kaze i apostol Pavle , koji vekli da sporove resavaju izmedju njih samih a ne po sudovima itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back