Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ELOHIM je upotrijebljena 2500 puta u Bibliji i označava
Božanstvo u množini: „U početku stvori ELOHIM nebo i zemlju” (1 Mojsijeva 1:1). Kad se Bog
javio Avramu, On kaže: Ja sam EL-ŠADAJ” što znači Bog Silni (1 Mojsijeva 17:1). Jevreji iz
poštovanja (treća Zapovijest iz Dekaloga) nikad ne izgovaraju riječ YHWH, već umjesto nje
izgovaraju riječ ADONAI, koja ima potpuno isto značenje. Kad se Gospod javio Mojsiju kod
ovaca, da bi ga poslao u Egipat da izvede izraelski narod iz ropstva, Mojsije Ga pita: „Kako Ti je
ime?” Bog ne odgovara: „Ja sam YHWH” već: „Ja sam onaj što JEST...” (2 Mojsijeva 3:14).

Pa nemože ti OD POČETKA nešto imati značenje VJEČNOSTI, pošto to onda nije vječno jer postoji početak. Shvati da nesmije postojati početak za riječ vječan. Svemogući Bog nema ni početak ni kraj, za njega ne postoji vrijeme i mjerenje kako mi pojmimo.

воркисане
размисли добро

Otk. 1:8. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

воркисане
размисли добро

Otk. 1:8. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Rekao sam da neću sa tobom razgovarati zato što provociraš i omalovažavaš nas i našu religiju, no za kraj, pošto idem na spavanje, sada poveži to što si napisao sa ZNAČENJEM Božjeg imena, iz 2. Mojsijeve 3:13-15.

Pozdrav svima ! :heart: :bye: :heart:

S tobom ne vrijedi razgovarati, ja jedno a ti drugo. Odgovorio sam ti, Božji narod sigurno, a ostali, neznam, Božja volja. :bye:

Ama covece vi ste ste se od juce nazvali sami Bozijim narodom, a ocekujes spasenje, a pre vas su ljudi ziveli skoro 2. milenijuma

Ne bezi od pitanja , jer vasa vera kaze da ce svi ostali stradati a samo vi cete biti spaseni , sta sada izmisljas?

Sada Bozija volja, a u vasim knjigama smrt ostalima , koga farbas?

воркисане
размисли добро

Ovde će morati da padnu konsultacije.Pitanje je malo ...nezgodno.
felix.gif

Rekao sam da neću sa tobom razgovarati zato što provociraš i omalovažavaš nas i našu religiju, no za kraj, pošto idem na spavanje, sada poveži to što si napisao sa ZNAČENJEM Božjeg imena, iz 2. Mojsijeve 3:13-15.

Pozdrav svima ! :heart: :bye: :heart:

ајд схвати ти човече да немам намеру да те провоцирам јер уопште немам никакве користи од тога.

схваташ ли ти колико сте контрадикторни да се питања сама намећу.

искрено ти желим да се дозовеш памети и почнеш размишљати својом главом.

Ako se smatraš poznavaocem biblije onda bi treao da znaš da ono SHADAJ ne znači ništa bez onog EL ispred. To EL šadaj je samo jedno od imena boga.Možda ne znaš pa imaš priliku da saznaš da se ime boga ELOHIM u bibliji naznačuje oko 2.600 puta a da to ime označava moć i silu.A kako imena božijih ima stvarno mnogo ne bih nepotrebno detaljisao o tome.
felix.gif
harec ce ti pise za Shadaj i El
hShem nije Elohim nije niti Shadaj ........

harec ce ti pise za Shadaj i El
hShem nije Elohim nije niti Shadaj ........

Naravno da ime El Šadaj nije ono što je ime Elohim.I jedno i drugo su samo jedna od velikog broja imena boga koja se nalaze u bibliji.Suština je u tome da je ono tvoje El Šadaj jedno od imena boga pa nema potrebe da harec piše romane o tome.Nepotrebno je.Nema nikakvu svrhu.
felix.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back