Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrati se ti i pogledaj koliko si zanemario odgovoriti samo na moja pitanja i postavljao druge citate, a gde su sale, analiticar, i ostali, smatram te kao da nisi kompetentan za diskusiju jer ne odgovaras na pitanja jasno, znaci da neznas ili ne smes da kazes istinu.

Dakle, jos jednom, da li Isus negde obracao Bogu sa Jehova ili Jahve?

DA ili NE?

ја их често саветујем да се посаветују са својим старешинам пре него што дођу да држе проповед овде.
баш бих волео да ми кажу зашто немају на нету превод новог света и своје публикације на српском, него само један сајт који ми делује као да је осмишљен нешто као телетабисi.
http://www.watchtower.org/sb/index.html

Psalmi 90:2 - Prije nego su se gore rodile, prije nego si zemlju i plodno tlo sazdao, ODVJEKA I DOVJEKA ti si Bog.

U Otkrivenju 19:11-16 se govori o Isusu koji dolazi na zemlju kazniti neposlušne ljude, i kaže se da će gaziti tjesak gnjevne srdžbe Boga Svemogućega. Jasno se kaže da Krist, kao riječ, dolazi na zemlju da izvrši osvetu za Boga. :heart: Znači, NEMA POČETAK !

ODVJEKA = ОД ПОЧЕТКА

A kasnije cu rezimirati gde ste sve pali i porazeni u diskusiji,
Pocevsi od posta , ispovesti, crkvi, pricescu,jedenju mesa , i imenom Boga,

a tek ima jos da se disutuje, dakle ovo nije forum u hrvatskoj , nego Srbija , gde ima jos ljudi koji brane pravosklavlje i znaju sve o sektama i njihovim laznim ucenjima

Što si se uzbudio ? Smiri se malo. Što bi rekao, da za np. godinu dana postaneš Jehovin Svjedok ??? :bye:

jel ti to odgovor DA ili NE ??

OPET nista od SVEMOGUCI U izaja 9:6 ne pise SVEMOGUCI Shadaj.

Ako zelis konkretan odgovor ,onda moras reci sta smatras pod svemogucim,

stvaranje, lecenje , svudaprisutnost, duhovnost, ljubav, dizanje iz mrtvih , vecnost,

kazi sta? i ja cu ti odgovoriti, jer na onako prosto pitanje kojemozepostavitisamo nepoznavalac pisma , ja sam odgovorio prosto, a sada recista podrazumevas?

ево ти генезис одговор: ИСУС је алфа и омега, први и пошљедњи,
"да начинимо човекао по нашем лику", а сад реци браћи јс-овцима, шта јевреји мисле о њиховом Михајлу.

Što si se uzbudio ? Smiri se malo. Što bi rekao, da za np. godinu dana postaneš Jehovin Svjedok ??? :bye:

Svaka cast ako si uspeo da postanes za godinu dana , znaci da si marljivo radio, nego ajde da se manem svoga pitanja, jer ionako znam odgovor koji nikada neces napisati, reci ti meni sada; da li spasenje moze doci coveku samo ako postane Jehovin svedok, ?

Poslednja izmena:

Zahvalan sam ti što si pomenuo Isaiju.

Isaija 9:6...

Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Pa treba li u ovom opisu išta više da bi se shvatilo KO je Isus...Ako lepo piše i da je BOG SILNI onda je logično da ima i sve one atribute koje ima bog .
Može li biti BOGA SILNOG a da nije i ...savemoguć...Teško,veoma teško to nekako može da se nategne.
felix.gif

Zahvalan sam ti što si pomenuo Isaiju.

Isaija 9:6...

Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Pa treba li u ovom opisu išta više da bi se shvatilo KO je Isus...Ako lepo piše i da je BOG SILNI onda je logično da ima i sve one atribute koje ima bog .
Može li biti BOGA SILNOG a da nije i ...savemoguć...Teško,veoma teško to nekako može da se nategne.
felix.gif

Ja mu vec predoci Isaiju i nista, ali postavih mu pitanje sta podrazumeva pod Bog svemoguci.
Zivo me interesuje odgovor

Svaka cast ako si uspeo da postanes za godinu dana , znaci da si marljivo radio, nego ajde da se manem svoga pitanja, jer ionako znam odgovor koji nikada neces napisati, reci ti meni sada; da li spasenje moze doci coveku samo ako postane Jehovin svedok, ?

Pridružujući se ovom pitanju napomenuo bih da bi odgovor trebao da bude tipa:
1.- DA
2.- NE
u smislu onoga zaokružiti tačan odgoor.
felix.gif

Neznam dali će spasenje dobiti samo Jehovin Svjedok, ili možda i netko drugi, no znam samo da sam u zajednici koja ima sve kršćanske atribute koji se navode u Božjoj riječi. :bye:

Neznam dali će spasenje dobiti samo Jehovin Svjedok, ili možda i netko drugi, no znam samo da sam u zajednici koja ima sve kršćanske atribute koji se navode u Božjoj riječi. :bye:

Zao mi je sto tako mislis ,jer do pre nekog vremena iznosio si postove sa sigurnoscu, o vasoj veri , idt tako da sam pomislio da je to tako, ali sada vidim kolebanje , zasto?

Zao mi je sto tako mislis ,jer do pre nekog vremena iznosio si postove sa sigurnoscu, o vasoj veri , idt tako da sam pomislio da je to tako, ali sada vidim kolebanje , zasto?

Malo toga ti vidiš, to ti se inače zove DUHOVNO SLJEPILO. :klap:

Bog će spasiti svoj narod, to je sigurno, ja mislim da smo mi taj narod, no ako će još nekoga da spaasi, to je njegova volja i on najbolje zna zašto ga spašava. :heart:

Ako se smatraš poznavaocem biblije onda bi treao da znaš da ono SHADAJ ne znači ništa bez onog EL ispred. To EL šadaj je samo jedno od imena boga.Možda ne znaš pa imaš priliku da saznaš da se ime boga ELOHIM u bibliji naznačuje oko 2.600 puta a da to ime označava moć i silu.A kako imena božijih ima stvarno mnogo ne bih nepotrebno detaljisao o tome.
felix.gif

Bog će spasiti svoj narod, to je sigurno, ja mislim da smo mi taj narod, no ako će još nekoga da spaasi, to je njegova volja i on najbolje zna zašto ga spašava. :heart:

Samo se nadajte da nece biti kao u South Parku ...

E sad jedno ozbiljno pitanje , da li bi ( ako bude mogucnosti ) JS drzhala chasove u shkolama , tipa pravoslavnog katihizisa ? Da li bi se JS ukljuchila u shkolkstvo ?

Poslednja izmena:
Па о томе ти и говорим, да реч ОД ПОЧЕТКА има значење вечности...

Pa nemože ti OD POČETKA nešto imati značenje VJEČNOSTI, pošto to onda nije vječno jer postoji početak. Shvati da nesmije postojati početak za riječ vječan. Svemogući Bog nema ni početak ni kraj, za njega ne postoji vrijeme i mjerenje kako mi pojmimo.

Vidim ja dobro,nego reci mi da li spasenje dolazi samo ako postanes Jehovin svedok?

DA ili NE

Ako nisi siguran cemu onda pripadnost toj veri , ajde budi hrabar i reci glasno i jasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back