Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da malo manje filozofiraš ? Ajde molim te shvati za sva vremena: Riječ Svemoguć se pojavljuje samo uz ime Jehova, a nikada uz ime Isus. Riječ Bog, pošto je titula pojavljuje se i uz Sotonu 2. Korinćanima 4:4, i uz Ekrona 2. Kraljevima 1:2, i uz Bala, i uz mnoge druge ljudske vladare i faraone.

:heart: :bye:

A ti nemoj da izbegavas odgovor, ajde reci sada ispred svih , i kazi da li Isus naziva negde Boga sa imenom Jehova?

"Пазите на себе и на све стадо, у ком вас је Дух Свети поставио за епископе, да напасате цркву Божију коју је стекао својом крвљу"(Дел.Ап. 20,18) Очигледно да апостол Лука Христа овде назива Богом, јер Христос је крвљу стекао своју цркву.

Ne tumačim JA bukvalno Bibliju samo treba čitati sa razumijevanjem.

Ali je ne tumačim ni kao ti onako kako meni paše.(ikone,slike,bogorodica itd)

Zar nemate u Bibliji stavke u kojima se osuđuje bilo kakav obilk idolopoklonstva ili je pop to sakrio.

зар те старешниа није учио понизности (ЈА)?
дакле, Исус може бити тај Отац јер не тумачимо Библију буквално?

A ti nemoj da izbegavas odgovor, ajde reci sada ispred svih , i kazi da li Isus naziva negde Boga sa imenom Jehova?

Logično je da ljudski sin ne naziva svoga oca imenom, nego OČE ili TATA.

Isto je i kod Isusa, zašto bi ga nazivao imenom ??? Pa nije mu on prijatelj, nego otac.

Druga i najbitnija stvar, u to vrijeme je bilo zabranjeno koristiti Božje ime u izgovoru, pošto se to smatralo nedoličnim. Međutim, Isus ga je koristio kada ga je objavljivao ljudima.

Nisi mi odgovorio na pitanje: Zašto je Isus objavljivao Božje ime Izraelcima, koji su ga morali znati ? :heart: :bye:

Ma i sto puta ako treba evo OPET:
jel Isus Svemoguci ili nije ?Jel zaboravio datum ili ne?
tesko pitanje a?

Znas li ti sta je u stvari Bog, znas li njegovu sustinu , ili si ostao jos pod starom skinijom koja je zatvrena zavesom?

prvo moras znati to, sta je otkriveno Jevrejima u starom a sta u novom zavetu.

Isaija Ga naziva
„Divni, Savjetnik, Bog Silni, Otac vječni, Knez mirni” (Isaija 9:6). Jevreji su optuživali Isusa da
se gradi jednak Bogu (Jovan 5:18). On nije demantovao tu tvrdnju, već je prihvatio i potvrdio: „Jer
kao što Otac podiže mrtve i oživljava, tako i Sin koje hoće oživljava... da svi poštuju Sina kao Oca
što poštuju. Ko ne poštuje Sina, ne poštuje Oca koji Ga je poslao” (Jovan 5:21, 23).
U Jevrejima poslanici apostol Pavle daje tumačenje Psalma 45:6,7 gdje sam Bog potvrđuje
Hristovo Božanstvo: „A Sinu: presto je tvoj Bože, vavijek vijeka, palica je pravde palica carstva
tvojega... Toga radi pomaza Te Bože Bog Tvoj” (Jevrejima 1:8, 9).
Toma je, pošto se uvjerio u Isusovo vaskrsenje, izjavio: „Gospod moj i Bog moj” (Jovan
20:28). Da je pogriješio Spasitelj bi ga sigurno ispravio.
Govoreći o svom odnosu prema Ocu Isus je rekao: „Ja i Otac jedno smo” (Jovan 10:30).
Prema Planu spasenja Isus, Drugo Lice Božanstva, postaje Božji Sin. „Ti si Sin moj, Ja Te
danas rodih” (Psalam 2:7)

i jos nesto ali kada mi odgovoris na pitanje , znas li sta su svojstva Boga u trojici?

Logično je da ljudski sin ne naziva svoga oca imenom, nego OČE ili TATA.

Isto je i kod Isusa, zašto bi ga nazivao imenom ??? Pa nije mu on prijatelj, nego otac.

Druga i najbitnija stvar, u to vrijeme je bilo zabranjeno koristiti Božje ime u izgovoru, pošto se to smatralo nedoličnim. Međutim, Isus ga je koristio kada ga je objavljivao ljudima.

Nisi mi odgovorio na pitanje: Zašto je Isus objavljivao Božje ime Izraelcima, koji su ga morali znati ? :heart: :bye:

Opet izbegavanje odgovora, i kontra pitanje, ja tebi odgovorim jasno, ti postavljas nesto drugo? nema veze kazi lepo ;ne znam ili kazi nigde se ne pominje.

Znas li ti sta je u stvari Bog, znas li njegovu sustinu , ili si ostao jos pod starom skinijom koja je zatvrena zavesom?

prvo moras znati to, sta je otkriveno Jevrejima u starom a sta u novom zavetu.

Isaija Ga naziva
„Divni, Savjetnik, Bog Silni, Otac vječni, Knez mirni” (Isaija 9:6). Jevreji su optuživali Isusa da
se gradi jednak Bogu (Jovan 5:18). On nije demantovao tu tvrdnju, već je prihvatio i potvrdio: „Jer
kao što Otac podiže mrtve i oživljava, tako i Sin koje hoće oživljava... da svi poštuju Sina kao Oca
što poštuju. Ko ne poštuje Sina, ne poštuje Oca koji Ga je poslao” (Jovan 5:21, 23).
U Jevrejima poslanici apostol Pavle daje tumačenje Psalma 45:6,7 gdje sam Bog potvrđuje
Hristovo Božanstvo: „A Sinu: presto je tvoj Bože, vavijek vijeka, palica je pravde palica carstva
tvojega... Toga radi pomaza Te Bože Bog Tvoj” (Jevrejima 1:8, 9).
Toma je, pošto se uvjerio u Isusovo vaskrsenje, izjavio: „Gospod moj i Bog moj” (Jovan
20:28). Da je pogriješio Spasitelj bi ga sigurno ispravio.
Govoreći o svom odnosu prema Ocu Isus je rekao: „Ja i Otac jedno smo” (Jovan 10:30).
Prema Planu spasenja Isus, Drugo Lice Božanstva, postaje Božji Sin. „Ti si Sin moj, Ja Te
danas rodih” (Psalam 2:7)

i jos nesto ali kada mi odgovoris na pitanje , znas li sta su svojstva Boga u trojici?

Trojica su jedno tijelo daj molim te malo logike................:hahaha::mrgreen:

Trojica su jedno tijelo daj molim te malo logike................:hahaha::mrgreen:

"Пазите на себе и на све стадо, у ком вас је Дух Свети поставио за епископе, да напасате цркву Божију коју је стекао својом крвљу"(Дел.Ап. 20,18) Очигледно да апостол Лука Христа овде назива Богом, јер Христос је крвљу стекао своју цркву

"Пазите на себе и на све стадо, у ком вас је Дух Свети поставио за епископе, да напасате цркву Божију коју је стекао својом крвљу"(Дел.Ап. 20,18) Очигледно да апостол Лука Христа овде назива Богом, јер Христос је крвљу стекао своју цркву

нема то у кули стражара, а и ти све "буквално" схваташ.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back