Ne mi se ne naslađujemo zato i propovijedamo da se što više ljudi makne od "pravih religija"
Matej 13:4-23 ovako je Isus opisao početak kraja;
: 4 “Kaži nam kada će to biti i što će biti znak da je došlo vrijeme da sve to završi?” 5 Tada im je Isus počeo govoriti: “Pazite da vas tko ne zavede! 6 Mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti. 7 A kad čujete metež ratni i vijesti o ratovima, ne plašite se! To se mora dogoditi, ali tada još nije kraj.
8 Jer narod će ustati na narod i kraljevstvo na kraljevstvo, bit će potresa po raznim mjestima i bit će gladi. To je početak bolnih nevolja.
9 A vi pazite na sebe! Predavat će vas sudovima i tući će vas u sinagogama i vodit će vas pred upravitelje i kraljeve zbog mene, njima za svjedočanstvo. 10 I u svim se narodima najprije mora propovijedati dobra vijest. 11 A kad vas budu vodili na sud, nemojte se unaprijed brinuti što ćete govoriti, nego što vam god bude dano u tom času, to govorite, jer nećete govoriti vi, nego sveti duh! 12 Brat će brata predati na smrt i otac dijete i djeca će ustati na roditelje i dati da ih se pogubi. 13 I svi će vas mrziti zbog imena mojega. Ali tko ustraje do kraja, taj će biti spašen.
14 Ali kad vidite da gadost koja pustoši stoji gdje ne smije tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! 15 Tko bude na krovu, neka ne silazi i neka ne ulazi da bi uzeo nešto iz kuće! 16 I tko bude u polju, neka se ne vraća natrag da bi uzeo haljinu svoju! 17 Teško trudnicama i dojiljama u te dane! 18 Molite se da se to ne dogodi zimi! 19 Jer ti će dani biti dani nevolje kakve nije bilo od početka svijeta, što ga je Bog stvorio, pa sve do tada, i kakve više neće biti. 20 I kad Jehova ne bi skratio te dane, nitko se ne bi spasio. Ali zbog izabranih, koje je on izabrao, skratit će te dane.
21 I ako vam tada tko kaže: ‘Evo, ovdje je Krist!’ ili ‘Eno, ondje je!’ ne vjerujte! 22 Jer ustat će lažni Kristi i lažni proroci i činit će znakove i čuda da bi, ako je moguće, zaveli izabrane. 23 Vi se, dakle, čuvajte! Sve sam vam unaprijed rekao.