Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na taj način možemo da kažemo da su svi stradavali u određeno razdoblje povijesti. Međutim, vi ste svi silom uzvraćali na silu, što nije Kristovo učenje.

1. Petrova 2:12 - Uzorno živite među ljudima iz svijeta ! Iako vas optužuju da zlo činite, kad vide vaša dobra djela, slavit će Boga u dan kad bude došao ispitati kakva su djela što čine.

Pozdrav svima, ja odoh na spavanje, a vama braćo moja ovaj citat za kraj. :bye: :heart: :bye:

pozdrav vorki, i hoću odgovor sutra...:D

Na taj način možemo da kažemo da su svi stradavali u određeno razdoblje povijesti. Međutim, vi ste svi silom uzvraćali na silu, što nije Kristovo učenje.

1. Petrova 2:12 - Uzorno živite među ljudima iz svijeta ! Iako vas optužuju da zlo činite, kad vide vaša dobra djela, slavit će Boga u dan kad bude došao ispitati kakva su djela što čine.

Pozdrav svima, ja odoh na spavanje, a vama braćo moja ovaj citat za kraj. :bye: :heart: :bye:

Ви сте страдање као доказ припадности народу Божијем први изнели, а ја само подсетио да је православље страдало много теже од ЈС.
А и Христос је бранио светиње...зар није батинама разјурио трговце из храма?

треће, пошто сте јудео секта и формирали су вас јевреји,

Nismo judeo sekta i nije nas formiralo židovstvo.
To je samo tvoja subjektivna tvrdnja i to poprilično uvredljiva, tim više što židovi ne priznaju Isusa kao Božjeg sina na čemu Jehovini svijedoci inzistiraju.

зар не схватате у каквој сте заблуди кад обожавате "створеног" Христа, логике нема, укључи разум.

Uključi ti razum, i ne izvodi zaključke iz krivih prepostavki. Pretpostavka je majka svih pogrešaka.

јевреји мрзе на Исуса Христа.

Ništa novo.

To je samo tvoja subjektivna tvrdnja i to poprilično uvredljiva, tim više što židovi ne priznaju Isusa kao Božjeg sina na čemu Jehovini svijedoci inzistiraju.

Uključi ti razum, i ne izvodi zaključke iz krivih prepostavki. Pretpostavka je majka svih pogrešaka.

Ništa novo.

знам ја да ти не знаш ко вас је формирао и не чудим се да тако пишеш, али душу своју загађујеш,
него врати се на ово било каквим одговором
http://forum.krstarica.com/showpost....postcount=1854
имам стрпљења по питању студије, али биће ми довољно и да кажеш да мораш на консултације.

Vas vredja shto Jevreji ne priznaju Isusa , i posle se ljudi chude odakle antisemitizam.

Nishta novo da i vecina hrischanskih crkava mrzi Jevreje , pa oni su ih najvishe i proganjani bili od strane Hrishcana.

P.S: Izem ti vasheg boga kad drugome ni drugachiju veroispovest ne mozhete oprostiti.

Nishta novo da i vecina hrischanskih crkava mrzi Jevreje , pa oni su ih najvishe i proganjani bili od strane Hrishcana.

сети се само другог светског рата, срба и јевреја.
зато молим те не стављај нас у исти кош.

они ако ниси знао Исуса сматрају за првоствореног анђела по имену Михајло и никакве везе немају са хришћанством, него их веће стараца у бруклину убедило да су хришћани.

1) Postoji jedan Bog: Peta Mojsijeva 6:4; 1 Korinćanima 8:4; Galatima 3:20; 1 Timoteju 2:5.

1.)postoji jedan Bog. Evo u ovome se slažemo
Ali Bog ima ime---Jehova;
Ono se u Bibliji pojavljuje
tisuće puta. Naprimjer, u Psalmu 83:18 stoji: ”Ti, kojemu je ime Jehova, jedini [si] najviši nad svom zemljom.“ Nažalost, Božje ime, Jehova, u mnogim je biblijskim prijevodima zamijenjeno izrazima ”Gospodin“ i ”Bog“. No danas je ono u mnogim prijevodima vraćeno na mjesto koje mu pripada.
Istaknuti primjer toga je engleski prijevod Biblije American Standard Version (1901). U predgovoru tog prijevoda stoji: ”Nakon brižljivog ispitivanja revizori ovog prijevoda došli su do jednoglasnog zaključka da židovsko praznovjerje, po kojem je Božje ime presveto da se izgovara, ne treba i dalje važiti u engleskom ili drugim prijevodima Starog zavjeta, što je, nasreću, i slučaj u brojnim novijim prijevodima misionara.“

не копрцај се него прочитај поново и одговори

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9045849&postcount=1854

moj odgovor je bio na tvoju molbu da odem u Pančevo i da izbliza pogledam braću i sestre koji tamo žive u Betelu.

Tvoj post o Isusovom nevidljivom povratku je upravo to - ne vidljiv.
Tvoje uvjerenje je da će Isus biti vidljiv svakom ljudskom oku - doslovno. Moje uvjerenje, kao i uvjerenje većine Jehovinih svijedoka, je da će njegova vidljivost biti prije svega u događajima koje je on najavio u Mateju 24.

I, šta sad? Jehova će presuditi tko je u pravu a tko u krivu. Meni ovaj razgovor više nema smisla. Može jedino otići u bespotrebno prepucavanje i ad hominem.

:hvala:

1) Postoji jedan Bog: Peta Mojsijeva 6:4; 1 Korinćanima 8:4; Galatima 3:20; 1 Timoteju 2:5.

1.)postoji jedan Bog. Evo u ovome se slažemo
Ali Bog ima ime---Jehova;
Ono se u Bibliji pojavljuje
tisuće puta. Naprimjer, u Psalmu 83:18 stoji: ”Ti, kojemu je ime Jehova, jedini [si] najviši nad svom zemljom.“ Nažalost, Božje ime, Jehova, u mnogim je biblijskim prijevodima zamijenjeno izrazima ”Gospodin“ i ”Bog“. No danas je ono u mnogim prijevodima vraćeno na mjesto koje mu pripada.
Istaknuti primjer toga je engleski prijevod Biblije American Standard Version (1901). U predgovoru tog prijevoda stoji: ”Nakon brižljivog ispitivanja revizori ovog prijevoda došli su do jednoglasnog zaključka da židovsko praznovjerje, po kojem je Božje ime presveto da se izgovara, ne treba i dalje važiti u engleskom ili drugim prijevodima Starog zavjeta, što je, nasreću, i slučaj u brojnim novijim prijevodima misionara.“

А колико врста превода Светог писма тренутно имате?

moj odgovor je bio na tvoju molbu da odem u Pančevo i da izbliza pogledam braću i sestre koji tamo žive u Betelu.

Tvoje uvjerenje je da će Isus biti vidljiv svakom ljudskom oku - doslovno. Moje uvjerenje, kao i uvjerenje većine Jehovinih svijedoka, je da će njegova vidljivost biti prije svega u događajima koje je on najavio u Mateju 24.

I, šta sad? Jehova će presuditi tko je u pravu a tko u krivu. Meni ovaj razgovor više nema smisla. Može jedino otići u bespotrebno prepucavanje i ad hominem.

:eek:већини:eek:?
хвала довољно

шта си се уватила за бетел, није ми јасно пошто нигде нисам споменуо?

Vas vredja shto Jevreji ne priznaju Isusa , i posle se ljudi chude odakle antisemitizam.

Od rimokatolika

Nisam izjavila da Jehovini svijedoci mrze židove, neko sam konstatirala sa "ništa novo" da je mržnja prema njima usmjerena od strane kvazikršćana i da ih upravo zbog njihovog stava prema Isusu deklarirani kršćani mrze. Među njima kolo vodi RKC, a za njima PC.

P.S: Izem ti vasheg boga kad drugome ni drugachiju veroispovest ne mozhete oprostiti.

Moj Bog je u Mojsijevoj 20:20 lijepo naveo što se smije i što nesmije. A jedna od tih zapovijedi je "Ne moj imati drugih Bogova osim mene", a Isus je na to dodao " Ne ujarmljujte se sa nevjernicima, jer što ima svijetlo s tamom". :rtfm:

Hoćeš reći da Biblija laže? Da je Isus netrpeljiv? :roll:

знам ја да ти не знаш ко вас је формирао и не чудим се да тако пишеш, али душу своју загађујеш,
него врати се на ово било каквим одговором
имам стрпљења по питању студије, али биће ми довољно и да кажеш да мораш на консултације.

The page cannot be found 404 Error

ponovi post

:eek:већини:eek:?
хвала довољно

шта си се уватила за бетел, није ми јасно пошто нигде нисам споменуо?

Čemu se čudiš riječi većina - nisu Jehovini svijedoci ispravnih mozgova; netko razumije, netko ne, netko prihvaća tumačenja netko istražuje Bibliju i traži druge odgovore???
Vi to ne radite? Samo se kljukate liturgijskim knjigama kao dogmatskom istinom??

link koji si dao se otvorio samo jednom i tamo je bio post u vezi Betela u Pančevu. Ako je to greška na mreži to nije moj problem.

Poslednja izmena:
нема проблема

ви мене убеђивасте да се Христос неће видети оком кад буде други пут силазио, тражили сте од мене да вам нађем у СП, нађох и поставих, а ви ко пувоњак прескочисте даље коментаре.
радо бих се вратио на тај део, ако сте се добро припремили, ако нисте дајем вам да се консултујуте са старешинама, чекаћу вас.

видиш ли сад?

добио сам одговор и хвала

већини?
хвала довољно

а за панчево сам замолио валаама а не тебе.

сети се само другог светског рата, срба и јевреја.
зато молим те не стављај нас у исти кош.

Nisam ni stavljao SPC u isti kosh sa ostalima , rekao sam vecina , a kolko se secam josh za vreme cara Dushana je bio donosen zakon da su Jevreji podjednaki gradjani sa ostalima , A SPC je imala druge brige i nije imala ni vremena , ani politichke moci da zapochne progon ala Vatikan , mada je propaganda zazhivela na svim stranama.

Čemu se čudiš riječi većina - nisu Jehovini svijedoci ispravnih mozgova; netko razumije, netko ne, netko prihvaća tumačenja netko istražuje Bibliju i traži druge odgovore???
Vi to ne radite? Samo se kljukate liturgijskim knjigama kao dogmatskom istinom??

link koji si dao se otvorio samo jednom i tamo je bio post u vezi Betela u Pančevu. Ako je to greška na mreži to nije moj problem.

и шта радите са оном јадном мањином?

кад мисионариш на више форума, нормалне су грешке.
опроштено ти је

Рахела тик так
ево прва помоћ
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9031005&postcount=1251
можеш се слободно позвати на консултације

Pročitala, odgovorila i sada ti lijepo želim da odeš u Grad i da si nađeš neku curu i da se dobro provedeš i zaspiš nasmejan.
malo manje vremena provodi na forumu pa će ti se više svidjati ljudi koji ne razmišljaju kao ti. Ako i neće sviđati, ali ćeš barem podići razinu tolerancije..

:cmok2:

:bye:

2) Trojstvo podrazumeva tri Ososbe: Prva Mojsijeva 1:1; 1:26; 3:22; 11:7; Isaija 6:8; 48:16; 61:1; Matej 3:16-17; Matej 28:19; 2 Korinćanima 13:14. U odlomcima iz Starog zaveta, poznavanje Jevrejskog je od pomoći. U prvoj Mojsijevoj 1:1, imenica "Elohim" je korišćena u množini. U Prvoj Mojsijevoj 1:26; 3:22; 11:7 i Isaiji 6:8, korišćena je zamenica "nas"(mi) u množini. Nema sumnje da "Elohim" i "nas" se odnosi na više od dve osobe. Na Engleskom, postoje samo dve forme, jednina i množina. U Jevrejskom, postoje, jednina, dvojina i množina. Dvojina je SAMO za dva. U jevrejskom ova dvojna forma je kororišćena za stvari koje dolaze u paru kao oči, uši, i ruke. Reč "Elohim" i zamenica "nas" su u množini – definitivno više od dva – i mora se odnositi na tri ili više (Otac, Sin i Sveti Duh).
/QUOTE]
1.Mojsijava 1.1-- U početku stvorio je Bog nebo i zemlju.

U 1. Mojsijevoj 1:1 titula “Bog” prijevod je hebrejskog izraza Elohim, koji je u množini. Zagovornici Trojstva smatraju da to ukazuje na Trojstvo. Osim toga, oni smatraju da riječi iz 5. Mojsijeve 6:4 (JB) ukazuju na jedinstvo osoba koje čine Trojstvo, jer ondje stoji: “Jahve je Bog [Elohim] naš, Jahve je jedan!”

Hebrejski izraz ovdje je u množini kako bi se naglasilo veličanstvo ili moć. (Vidi Praktični biblijski leksikon, Kršćanska sadašnjost, Zagreb, 1997, stranica 79; vidi i Rječnik biblijske kulture, AGM, Zagreb, 1999, stranica 47.) On ne prenosi misao o više osoba koje bi činile jedno božanstvo. Slično tome, u Sucima 16:23 govori se o krivom bogu Dagonu, a koristi se oblik titule elohim. Uz nju se nalazi glagol u jednini, koji pokazuje da se radi o samo jednom bogu. U 1. Mojsijevoj 42:30 za Josipa se kaže da je “gospodar” (adone, množina za naglašavanje veličanstva) Egipta.

U grčkom ne postoji množina kojom se izražava veličanstvo. Stoga su u 1. Mojsijevoj 1:1 prevoditelji u Septuaginti kao prijevod izraza elohim koristili izraz ho Theós (“Bog”, jednina). U Marku 12:29, gdje je zapisan Isusov odgovor u kojem je citirao 5. Mojsijevu 6:4, također se koristi grčki izraz ho Theós u jednini.

и шта радите са оном јадном мањином?

кад мисионариш на више форума, нормалне су грешке.
опроштено ти је

ja jesam manjina i nikada nisam doživjela nikakav progon i pritisak da se promjenim, izmjenim ili odredim. Naprotiv, potiče me se da i dalje intenzivno proučavam Bibliju i da svoju vjeru oblikujem prema Božjoj riječi.

Laku noć.

Nisam ni stavljao SPC u isti kosh sa ostalima , rekao sam vecina , a kolko se secam josh za vreme cara Dushana je bio donosen zakon da su Jevreji podjednaki gradjani sa ostalima , A SPC je imala druge brige i nije imala ni vremena , ani politichke moci da zapochne progon ala Vatikan , mada je propaganda zazhivela na svim stranama.

удаљавамо се од теме, а то некоме би овде одговарало него иди на гугл откуцај изводи из талмуда и прочешљај мало, па ћеш видети одакле антисемитизам.
а и прелистај такође у вези распада бивше југославије ко је све учествовао.

ja jesam manjina i nikada nisam doživjela nikakav progon i pritisak da se promjenim, izmjenim ili odredim. Naprotiv, potiče me se da i dalje intenzivno proučavam Bibliju i da svoju vjeru oblikujem prema Božjoj riječi.

Laku noć.

и ко је паметнији мањина или већина, мислим ко има више знања ко је еуридит у овом случају већи

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back