vorki
Iskusan
- Poruka
- 5.032
Jenostavno ne osecam da postoji , ti osecash , ja ne , simple as that![]()
To shto ne verujem u postojanje bozhije ne znachi da sam nemoralan chovek i da ne verujem u druge stvari.
Nemam problema sa vernicima , ali imam sa fanaticima i propagiranjem mrzhnje i netrpeljivosti , bilo po religiji , nacionalnosti ili ideologiji .
U mnogim naredbama na ubistvo u bibliji Jehova svom narodu to naredjuje jer te zhene , deca i drugi civili nisu uradili nishta zlo , njihov jedini greh je bio shto veruju u drugog boga , to je po meni neprihvatljivo , jer chovek nije automatski dobar ako poshtuje neku religiju , ili alutomatski losh ako je neposhtuje , da li je chovek dobar ili ne odredjuje se po njegovim delima i motivima iza tih dela.
Bukvalno tumachenje biblije je nachilo dosta zla , ne kazhem da je cela biblija losha knjiga , ima puno delova koji su razumni i propagiraju mir , ali ima delova gde se otvoreno propagira ubistvo ( a lepo stoji u 10 zapovesti "ne ubij ") .
A nisi mi odgovrio da li bi ubio zhenu ili dete da ti Jehova naredi.
Nije ih on ubio samo zato što oni vjeruju u drugoga Boga, nego zato što je njihov cijeli način života i njihova kultura ponašanja bila negativna i zla. Čitaj malo povjest Kananskih naroda, pa ćeš da vidiš, od prdofilije, homoseksualizma do prinošenja svoje djece bogovima. Povjesne knjige i sama Biblija ti govore da su ti narodi bili iznimno zli i neprijateljski raspoloženi. Nadalje, prije svakog Jehovinog naloga za djelovanje, tima narodima je propovjedana istina prave religije, te ih se pozivalo na pokajanje i pridruživanje Jehovi i njegovom narodu. Naprimjer, takav odaziv su neki narodi i prihvatili, pa i sam kralj Ninive, tadašnjeg trgovačkog i kulturnog središta onoga svijeta. Poslije njihovog pokajanja Jehova Bog ih je poštedio, te se opisuje sa je np. prorok Jona zbog toga bio ljut na Boga, jer nije razumio Božje milosrđe.
Navest ću ti nekoliko primjera:
Imaš pokvareni zub, ali ga nevadiš pošto je pokvaren već nekoliko godina, i neradi ti nikakve trenutno probleme. No, međutim, taj zub će za pola godine da pokvari još tri zuba, a za godinu dana ćeš zbog toga morati ići na operaciju zubne šupljine. Ti neznaš unapred razvoj događaja, dok Svemogući Bog zna. Ti bi bio ljut kada bi ti ja rekao da ćeš umrijeti za godinu i pol dana ako ne izvadiš taj zub. Ista je stvar i kod ljudi koji su uništeni od strane Boga. Ti nevidiš problem, dok ga Bog vidi. Naprimjer, i danas mnoga djeca rade zle stvari, a ljudi sa strane samo prolaze i ništa ne reagiraju. Postali su potpuno ravnodušni na njihove loše i zle postupke. No, ja ti sada postavljam pitanje: Da li bi reagirao u vezi np. susjedovog djeteta, kada bi unapred znao da će ono za godinu dana ubiti tvoje djete, ili ženu ???
Odgovor, dali bi ubio ženu ili djete, a da mi Jehova naredi, glasi NEZNAM. Najvjerojatnije nikada nebi tako nešto naredio, no kao kod Abrahama, kojemu je rekao da prinese svojega sina kao žrtvu njemu, ako bi bio na visokom stupnju vjere u postojanje Boga, onda bi ga poslušao, a ako bi bio na manjem stupnju vjere, tada ga možda i nebih poslušao. Odgovor je POSLUŠNOST ili NEPOSLUŠNOST, koja igra ulogu još od naših praroditelja. Zapamti, Jehova Bog je prihvatio Abrahama za prijatelja tek nakon što je postušao Božju zapovjed, no da nije poslušao, ništa nebi bilo od Božje milosti.
Ponavljam: Sve je u vjeri, dali vjeruješ u Boga, ili ne.