Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jenostavno ne osecam da postoji , ti osecash , ja ne , simple as that :mrgreen:
To shto ne verujem u postojanje bozhije ne znachi da sam nemoralan chovek i da ne verujem u druge stvari.

Nemam problema sa vernicima , ali imam sa fanaticima i propagiranjem mrzhnje i netrpeljivosti , bilo po religiji , nacionalnosti ili ideologiji .

U mnogim naredbama na ubistvo u bibliji Jehova svom narodu to naredjuje jer te zhene , deca i drugi civili nisu uradili nishta zlo , njihov jedini greh je bio shto veruju u drugog boga , to je po meni neprihvatljivo , jer chovek nije automatski dobar ako poshtuje neku religiju , ili alutomatski losh ako je neposhtuje , da li je chovek dobar ili ne odredjuje se po njegovim delima i motivima iza tih dela.

Bukvalno tumachenje biblije je nachilo dosta zla , ne kazhem da je cela biblija losha knjiga , ima puno delova koji su razumni i propagiraju mir , ali ima delova gde se otvoreno propagira ubistvo ( a lepo stoji u 10 zapovesti "ne ubij ") .

A nisi mi odgovrio da li bi ubio zhenu ili dete da ti Jehova naredi.

Nije ih on ubio samo zato što oni vjeruju u drugoga Boga, nego zato što je njihov cijeli način života i njihova kultura ponašanja bila negativna i zla. Čitaj malo povjest Kananskih naroda, pa ćeš da vidiš, od prdofilije, homoseksualizma do prinošenja svoje djece bogovima. Povjesne knjige i sama Biblija ti govore da su ti narodi bili iznimno zli i neprijateljski raspoloženi. Nadalje, prije svakog Jehovinog naloga za djelovanje, tima narodima je propovjedana istina prave religije, te ih se pozivalo na pokajanje i pridruživanje Jehovi i njegovom narodu. Naprimjer, takav odaziv su neki narodi i prihvatili, pa i sam kralj Ninive, tadašnjeg trgovačkog i kulturnog središta onoga svijeta. Poslije njihovog pokajanja Jehova Bog ih je poštedio, te se opisuje sa je np. prorok Jona zbog toga bio ljut na Boga, jer nije razumio Božje milosrđe.

Navest ću ti nekoliko primjera:

Imaš pokvareni zub, ali ga nevadiš pošto je pokvaren već nekoliko godina, i neradi ti nikakve trenutno probleme. No, međutim, taj zub će za pola godine da pokvari još tri zuba, a za godinu dana ćeš zbog toga morati ići na operaciju zubne šupljine. Ti neznaš unapred razvoj događaja, dok Svemogući Bog zna. Ti bi bio ljut kada bi ti ja rekao da ćeš umrijeti za godinu i pol dana ako ne izvadiš taj zub. Ista je stvar i kod ljudi koji su uništeni od strane Boga. Ti nevidiš problem, dok ga Bog vidi. Naprimjer, i danas mnoga djeca rade zle stvari, a ljudi sa strane samo prolaze i ništa ne reagiraju. Postali su potpuno ravnodušni na njihove loše i zle postupke. No, ja ti sada postavljam pitanje: Da li bi reagirao u vezi np. susjedovog djeteta, kada bi unapred znao da će ono za godinu dana ubiti tvoje djete, ili ženu ???

Odgovor, dali bi ubio ženu ili djete, a da mi Jehova naredi, glasi NEZNAM. Najvjerojatnije nikada nebi tako nešto naredio, no kao kod Abrahama, kojemu je rekao da prinese svojega sina kao žrtvu njemu, ako bi bio na visokom stupnju vjere u postojanje Boga, onda bi ga poslušao, a ako bi bio na manjem stupnju vjere, tada ga možda i nebih poslušao. Odgovor je POSLUŠNOST ili NEPOSLUŠNOST, koja igra ulogu još od naših praroditelja. Zapamti, Jehova Bog je prihvatio Abrahama za prijatelja tek nakon što je postušao Božju zapovjed, no da nije poslušao, ništa nebi bilo od Božje milosti.

Ponavljam: Sve je u vjeri, dali vjeruješ u Boga, ili ne.

Nije ih on ubio samo zato što oni vjeruju u drugoga Boga, nego zato što je njihov cijeli način života i njihova kultura ponašanja bila negativna i zla. Čitaj malo povjest Kananskih naroda, pa ćeš da vidiš, od prdofilije, homoseksualizma do prinošenja svoje djece bogovima. Povjesne knjige i sama Biblija ti govore da su ti narodi bili iznimno zli i neprijateljski raspoloženi. Nadalje, prije svakog Jehovinog naloga za djelovanje, tima narodima je propovjedana istina prave religije, te ih se pozivalo na pokajanje i pridruživanje Jehovi i njegovom narodu. Naprimjer, takav odaziv su neki narodi i prihvatili, pa i sam kralj Ninive, tadašnjeg trgovačkog i kulturnog središta onoga svijeta. Poslije njihovog pokajanja Jehova Bog ih je poštedio, te se opisuje sa je np. prorok Jona zbog toga bio ljut na Boga, jer nije razumio Božje milosrđe.

Navest ću ti nekoliko primjera:

Imaš pokvareni zub, ali ga nevadiš pošto je pokvaren već nekoliko godina, i neradi ti nikakve trenutno probleme. No, međutim, taj zub će za pola godine da pokvari još tri zuba, a za godinu dana ćeš zbog toga morati ići na operaciju zubne šupljine. Ti neznaš unapred razvoj događaja, dok Svemogući Bog zna. Ti bi bio ljut kada bi ti ja rekao da ćeš umrijeti za godinu i pol dana ako ne izvadiš taj zub. Ista je stvar i kod ljudi koji su uništeni od strane Boga. Ti nevidiš problem, dok ga Bog vidi. Naprimjer, i danas mnoga djeca rade zle stvari, a ljudi sa strane samo prolaze i ništa ne reagiraju. Postali su potpuno ravnodušni na njihove loše i zle postupke. No, ja ti sada postavljam pitanje: Da li bi reagirao u vezi np. susjedovog djeteta, kada bi unapred znao da će ono za godinu dana ubiti tvoje djete, ili ženu ???

Odgovor, dali bi ubio ženu ili djete, a da mi Jehova naredi, glasi NEZNAM. Najvjerojatnije nikada nebi tako nešto naredio, no kao kod Abrahama, kojemu je rekao da prinese svojega sina kao žrtvu njemu, ako bi bio na visokom stupnju vjere u postojanje Boga, onda bi ga poslušao, a ako bi bio na manjem stupnju vjere, tada ga možda i nebih poslušao. Odgovor je POSLUŠNOST ili NEPOSLUŠNOST, koja igra ulogu još od naših praroditelja. Zapamti, Jehova Bog je prihvatio Abrahama za prijatelja tek nakon što je postušao Božju zapovjed, no da nije poslušao, ništa nebi bilo od Božje milosti.

Ponavljam: Sve je u vjeri, dali vjeruješ u Boga, ili ne.

Oko zubara , svi zubari ce ti reci , ovaj zub nije u redu , vadi ga , nece neki reci , da je to uredu , drugi da nije , i nece ti izvaditi zub samo si bio na njega stavio plombu kod drugog zubara.
Ali mi nije jasno zashto je naredio da se pobiju deca , mogli su da ih prevspitaju .
Danas se tolko mnogo , a u stvari toliko malo pridaje deci.
Ja dete ne bih ubio , ali da radi neshto zlo dobilo bi jedan udarac po turu ili neku grublju rech , navacno u tome se ne treba preterivati.

Oko zubara , svi zubari ce ti reci , ovaj zub nije u redu , vadi ga , nece neki reci , da je to uredu , drugi da nije , i nece ti izvaditi zub samo si bio na njega stavio plombu kod drugog zubara.
Ali mi nije jasno zashto je naredio da se pobiju deca , mogli su da ih prevspitaju .
Danas se tolko mnogo , a u stvari toliko malo pridaje deci.
Ja dete ne bih ubio , ali da radi neshto zlo dobilo bi jedan udarac po turu ili neku grublju rech , navacno u tome se ne treba preterivati.

E vidiš prijatelju, upravo je u tome poanta, što Bog zna da se oni ne mogu popraviti. Biblija kaže da Jehova čita ljudska srca, nagone i namjere. To znači, da Bog unapred može da prosudi, dali kod njih ima izgleda za popravljanje ili nema. Objasnio sam ti da je Bog uništio svu djecu u potopu. Normalno, da je znao da će neki od njih kasnije biti pravednik i vršitelj Jehovine volje, on bi isto bio pošteđen. Evo ti jedan primjer iz Biblije u 1. Mojsijevoj knjizi u 18. poglavlju. Tu Abraham ispituje Boga prije uništenja gradova Sodome i Gomore , dali će uništiti i pravednika sa zlim čovjekom.

1. Mojsijeva 18:23 -26 - Nato mu je Abraham pristupio bliže i rekao: Hoćeš li zaista pogubiti pravednika zajedno sa zlim ? Možda u gradu ima pedeset pravednika. Zar ćeš ih zaista pogubiti, ne oprostivši tom mjestu zbog pedeset pravednika koji su u njemu ? Ti ne bi nikada tako postupio i pogubio pravednika zajedno sa zlim, tako da pravedniku bude jednako kao i zlomu ! Ti to nikada nebi učinio ! Neće li sudac cijele zemlje činiti ono što je pravo ? Tada je Jehova rekao: Ako nađem u gradu Sodomi pedeset pravednika, zbog njih ću oprostiti cijelome mjestu.

Kasnije je Abraham ispitivao Boga, dali će uništiti ako ih bude četrdeset, pa trideset, pa dvadeset i tako sve manje. Na kraju je pitao i za deset.

1. Mojsijeva 18:32,33 - Na koncu je rekao: Molim te, Jehova, nemoj se razgnjeviti, nego mi dopusti da progovorim samo još jednom: Možda ih se ondje nađe deset. A Bog je odgovorio: Neću ga uništiti zbog tih deset. Završivši razgovor s Abrahamom, Jehova je otišao, a Abraham se vratio kući svojoj.

Poslije u stavcima vidimo da je pravedna u Sodomi bila jedino obitelj od Abrahamovog brata Lota, te je Bog spasio samo nju. Poslao je anđele da ih izvedu iz grada, a onda je krenulo uništavanje.

Ovo su ti primjeri da Jehova Bog neće nikada i u nijednoj situaciji da uništi pravednika sa zlim. Tako da se svi ljudi, pa i žene i djeca, koji su bili uništeni od strane Boga, bili oni truli zubi koje se nije moglo popravljati, nego samo izvaditi. Stvar je vjere da prihvatiš, da je Bog znao njihovu namjeru srca od rođenja do smrti. Svi mi volimo djecu, no kada bi znao, kao što sam ti postavio pitanje, da će susjedovo djete da u budućnosti napravi zlo na tvoju štetu, i na štetu drugih, nevjerujem da bi ga samo opsovao i lupio ga po guzici. No, za to nešto, kao što je vjerovanje u Boga, treba vjera.

:bye:

Poslednja izmena:
Grupa ljudi koja se odvojila od veće grupe ljudi. Šta je tu uvredljivo?

SEKTA je izvađenica od riječi SLJEDBA, koja ima značenje sljeđenja određene osobe i njegovih učenja. Kao što je danas 1914 ta godina samo za Jehovine Svjedoke uspostava Božjeg kraljevstva na nebu, tako je i u prvome stoljeću bilo za kršćane koji su jedini vjerovali da je Isus Krist Sin Božji. Za večinu ljudi on je bio običan čovjek, iscjelitelj, ili prorok, dok je samo za njegove pristaše, bio Sin Božji, Mesija. Prema tome, njegovu skupinu sljedbenika su prozvali Sljedbom, ili kasniji naziv, Sektom. Neki su nazivali određenu zajednicu ljudi, koja ima svoga vođu, PUT. Tako u Djelima apostolskim se govori o Feliksu, koji je bio dobro upoznat sa kršćanskim Putem.

Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu SLJEDBU ( sektu ) poznato da se posvuda protiv nje govori. :rtfm:

Poslednja izmena:
Jenostavno ne osecam da postoji , ti osecash , ja ne , simple as that :mrgreen:
To shto ne verujem u postojanje bozhije ne znachi da sam nemoralan chovek i da ne verujem u druge stvari.

Nemam problema sa vernicima , ali imam sa fanaticima i propagiranjem mrzhnje i netrpeljivosti , bilo po religiji , nacionalnosti ili ideologiji .

U mnogim naredbama na ubistvo u bibliji Jehova svom narodu to naredjuje jer te zhene , deca i drugi civili nisu uradili nishta zlo , njihov jedini greh je bio shto veruju u drugog boga , to je po meni neprihvatljivo , jer chovek nije automatski dobar ako poshtuje neku religiju , ili alutomatski losh ako je neposhtuje , da li je chovek dobar ili ne odredjuje se po njegovim delima i motivima iza tih dela.

Bukvalno tumachenje biblije je nachilo dosta zla , ne kazhem da je cela biblija losha knjiga , ima puno delova koji su razumni i propagiraju mir , ali ima delova gde se otvoreno propagira ubistvo ( a lepo stoji u 10 zapovesti "ne ubij ") .

A nisi mi odgovrio da li bi ubio zhenu ili dete da ti Jehova naredi.

Za objašnjenj ubijanje nevinih i civila možeš priupitati i SPC.
Oni su mogu reći jasno zauzeli stav u ratovima na ovim prostorima i nisu se bunili kada su njihovin vjernici ubijali civile i nevine(ovo se odnosi i na RKC i ISLAM).
A nisam upoznat ni sa jednim JS koji je odgovoran za neki ratni zločin a, vaše crkve jesu.
Ne samo da, ne poštuju zapovijed da se ne obožavaju idoli već i najsvetiju zapovijed krše.
NE UBIJ
Pa dali se vaše crkve drže Biblije ili ......................

Da mi naredi da ubijem ženu ili dijete.
Kad budem u toj situaciji odgovor ćeš znati.
Ali svoju ženu i dijete nebih ubio.
A,ako se odnosi na tuđe ............................da razmislim.Ako Bog naredi............:mrgreen:

SEKTA je izvađenica od riječi SLJEDBA, koja ima značenje sljeđenja određene osobe i njegovih učenja. Kao što je danas 1914 ta godina samo za Jehovine Svjedoke uspostava Božjeg kraljevstva na nebu, tako je i u prvome stoljeću bilo za kršćane koji su jedini vjerovali da je Isus Krist Sin Božji. Za večinu ljudi on je bio običan čovjek, iscjelitelj, ili prorok, dok je samo za njegove pristaše, bio Sin Božji, Mesija. Prema tome, njegovu skupinu sljedbenika su prozvali Sljedbom, ili kasniji naziv, Sektom. Neki su nazivali određenu zajednicu ljudi, koja ima svoga vođu, PUT. Tako u Djelima apostolskim se govori o Feliksu, koji je bio dobro upoznat sa kršćanskim Putem.

Djela apostolska 28:22 - Ali htjeli bismo od tebe čuti što misliš, jer nam je za ovu SLJEDBU ( sektu ) poznato da se posvuda protiv nje govori. :rtfm:

не искривљуј
сљедба је јерес
још једна ваша манипулација.

ако је ваш ствар, шта се петљате по туђим кућама да убеђујете људе да се ближи крај света:eek:

A,šta je Isus Krist radio.
Govorio ljudima da trebaju se međusobno poubijati..........
ilI je propovijedao...............
Na Maslinskoj gori o čemo je pričao................
Daj podsijeti me................

Objašnjavamo ljudima u kolikoj zabludi ih drže njihovi crkvenodostojnici i da ih ti isti vode u uništenje.

па ви сте рекли да је ваша ствар.

п.с. кад одговараш на нечије постове прво их добро прочитај, протумачи твојом логиком ил уколико не желиш да је користиш питај старешину па онда одговарај, овако само правиш будалу од себе.
п.п.с. то ти је од мене добронамеран савет

A,šta je Isus Krist radio.
Govorio ljudima da trebaju se međusobno poubijati..........
ilI je propovijedao...............
Na Maslinskoj gori o čemo je pričao................
Daj podsijeti me................

а колико сам упознат са СП писмом Христос није ишао "врата од врата" :roll:, нити је писао брошурице.

п.с. ипак послушај мој савет

Стајићу, теби је испран мозак и ја сам тога свестан, а ево како доказујеш.

да ли ти немудар тј глуп мене да учиш и спасаваш од "ништавила"?

Priče Salamunove 3:5,6 - Uzdaj se u Jehovu svim srcem svojim I NE OSLANJAJ SE NA VLASTITI RAZUM. Na svim putevima svojim imaj ga na umu i on će ispraviti staze tvoje. :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back