Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
сад сам и безобразан:sad2:

Ipak si napravio pozitivan pomak i nisi me nazvao Raheljom. I to je nešto. :ok:

ајд да цитирамо твог песника
Ne moram se slagati s onim što tvrdiš, ali ću braniti tvoje pravo da to kažeš".

од кога ћеш ме ти то бранити?

Mislim da se ti sasvim dobro braniš sam, ali ima onih koji nisu tako rječiti kao ti i kojima treba puno više vremena da sroče svoje misli.
Poanta tog mudroslova je da se u razmjeni mišljenja prije svega treba biti tolerantan. Ato je, moraš priznati, Božanska osobina. Pogotovo kad pročitam tvoju rečenicu koju si napisao ispod. :cmok2:

какве везе има култура са вашим изопаченим учењем?

Izopačena učenja nemaju kulture .... to si lijepo primjetio. Izopačena učenja tvrde da je Domovina ispred Boga, da je kuća vrednija od čovjeka, da je novac najbitnija stvar na svijetu, i da postoje dva ili tri Boga (ovisno o učenju)...pravo si pitao. Nemaju ama baš nikakve veze - izopačena učenja nemaju niti elementarnu kulturu da poštuju Suverena Svemira, pa što možemo očekivati u odnosu prema ljudima.

одоли то је и поента, суздржавај се буди као јагње а не као вук.

U ovom slučaju ja sam koza, umjesto da sam ovčica.

:hvala:

rahela70;9033781]

Apostoli kažu da oni koji nemaju Svetog duha nisu dio 144.000 koji će kraljevati sa Isusom na nebu. Ostatak iliti "veliko mnoštvo" će biti vođeno Svetim duhom, ali ga nemaju na sebi...

o kada bi znala sta je simbolika ti nebi ni govorila o ovoj brojci znas li sta je 12x12x1000?

Tako je. A to znači da prvo moraš napraviti duhovno predanje Bogu, a zatim to i obećati Bogu tako da se krstiš.

Isus Hristos lepo objasni Nikodimu
Lude djevojke su one koje su se "krstile i mislile da su time završile priču pa su zabrljale"...
mi znamo sta dalje sledi posle krstenja , odrzavanje vere u Hrista, dobra dela itd
kakve to veze ima sa cjeloživotnim predanjem Bogu u kojem se svakodnevno dokazujemo da smo Bogu ugodni i marljivo radimo na plodovima duha :think
vi radite ali na pogresnoj strani , jer sotoni i masonima sluzite , djaba vam rad i sve kada ljude uvlacite u jeres.

Poslednja izmena:
Samo prisustvovanje liturgiji te neće ubiti, ali će ti otežati otvaranje srca prema Bogu, jer Bog traži od nas da mu vjerujemo srcem, dušom, tijelom i umom, a ne kako se nama sviđa.
Najbolji "argument" mi je kada u razgovoru netko kaže da u liturgijskim obredima nema ničeg lošeg, da su tak lijepi. Uopće ne razmišljaju o onom bitnom, a to je da li Bog to odobrava ili ne.
Porijeklo liturgije je pagansko i samim tim Bogu nije ugodno.

Ono što učenje iz katekizma radi je da uči dogme, a ne Biblijske istine i to je ono što je užasno (teška riječ, ali i primjerena).

Znam dosta pravoslavaca koji liturgiju doživljavaju svim svojim unutrašnjim bićem. Možda nisam stručnjak za to, ali liturgija mi deluje prilično hristocentrično. Smetaju mi jedino molitve Mariji i svecima.

A, što se tiče učenja iz katehizama ili kule stražare, veruj mi da svaka verska zajednica ima svoje dogme, bez obzira da li ih naziva tako, ili "biblijskim istinama".

Ipak si napravio pozitivan pomak i nisi me nazvao Raheljom. I to je nešto. :ok:

Mislim da se ti sasvim dobro braniš sam, ali ima onih koji nisu tako rječiti kao ti i kojima treba puno više vremena da sroče svoje misli.
Poanta tog mudroslova je da se u razmjeni mišljenja prije svega treba biti tolerantan. Ato je, moraš priznati, Božanska osobina. Pogotovo kad pročitam tvoju rečenicu koju si napisao ispod. :cmok2:

Izopačena učenja nemaju kulture .... to si lijepo primjetio. Izopačena učenja tvrde da je Domovina ispred Boga, da je kuća vrednija od čovjeka, da je novac najbitnija stvar na svijetu, i da postoje dva ili tri Boga (ovisno o učenju)...pravo si pitao. Nemaju ama baš nikakve veze - izopačena učenja nemaju niti elementarnu kulturu da poštuju Suverena Svemira, pa što možemo očekivati u odnosu prema ljudima.

U ovom slučaju ja sam koza, umjesto da sam ovčica.

код нас Срба Рахела се изговара РАХИЉА ако то ниси знала сада знаш.

толерантан сам до бола, какве све епитете сам добио, и још дискутујем са вамо, то ти је доказ толеранције.

јел теби смета ако се изјасним као ПРАВОСЛАВНИ СРБИН?

ако се осећаш козом, радо бих ти помогао, али шта вреди кад си забраздила већ дубоко..

Znam dosta pravoslavaca koji liturgiju doživljavaju svim svojim unutrašnjim bićem. Možda nisam stručnjak za to, ali liturgija mi deluje prilično hristocentrično. Smetaju mi jedino molitve Mariji i svecima.

Ključna riječ je - djeluje.

A, što se tiče učenja iz katehizama ili kule stražare, veruj mi da svaka verska zajednica ima svoje dogme, bez obzira da li ih naziva tako, ili "biblijskim istinama".

Bilo bih od mene krajnje licemjerno da tvrdim da nema "dogmi" i kod Jehovinih svijedoka. No te "dogme" su Biblijski utemeljene.
Evo nekoliko "dogmi" kod JS:
1. Bog je jedan i svemogući i nema pravih Bogova osim njega
2. Isus je njegov prvostvoreni, ali nije Bog
3. Marija je bila Božji pomazanik, ali nije Majka Božja
4. Ne postoje sveci kojima se trebamo moliti
5. Molitva se upućuje jedino preko Isusa Krista
6. Bog će ostvariti svoj naum sa Zemljom.
7. Bog je stvorio Zemlju, svemir i čovjeka

E sad, da li ti možeš ovo nazvati "dogmama" ili biblijskim istinama je stvar osobnog ukusa i vjerovanja.

STAJIC
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?
Da bi bio Hristov vojnik trebas prvo dobro da ga upoznas! Ti niti tvoji suvernici niste u stanju da prepoznate ulogu Isusa Hrista a jos manje poznajete Jehovu Jedinog i Istinitog Boga i Stvoritelja. Sto je prvo i osnovno.

Skromno mislim da prvo treba znati šta biblija kaže po pitanju toga ...ko je Isus.A Isus je po bibliji Tomin bog stajiću.Jovan 20:28...

I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.

Luka 2:11...Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.
Zato sto je za vas bog troglava spodoba koja u isto vreme moze da bude individua a takodje i trojedna osoba istovremeno i sve te osobe su iste po moci, zvanju i tituli, sva tri boga su svemoguci tvorci i istovremeno individue. Isus bog se sam stvorio, sam sebe prebacio u utrobu Marije, sam sebe zrtvovao sebi i sam sebe uskrsnuo i sam svoju zrtvu predstavio samom sebi. Dobro je da ti i tvoji suvernici razumete ovu relaciju. U vrzinom ste kolu i ne znate izlaz.

Ne iznenadjuje me što nisi u stanju da shvatiš suštinu trojstva jer si naučen da Isus nije bog a da je sveti dih samo...sila.Pa ako je sveti duh samo sila de mi majke ti pojasni kako je moguće da ta sila ...recimo podučava...Jovan 14:26...

A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.

I kako li je moguće da se...sila...može ožalostiti...

Efežanima 4:30...
I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.

I nemoj tako olako tvrditi da je neko u vrzinom kolu samo zbog toga što te je bruklinska doktrina naučila onako ''bukvalno'' da je bog samo Jehova.Ima u bibliji mnogo stihova koje vam Stražarska kula ne predočava da ih naučite napamet a koji nisu mogli da se grubo falsifikuju a koji jasno ukazuju na trojstvo koje tebi nikada neće biti shvatljivo.
felix.gif

код нас Срба Рахела се изговара РАХИЉА ако то ниси знала сада знаш.

Moj nadimak na ovom forumu je Rahela, kao što je tvoj @sale@. Srpski znam još uvijek, iz osnovne i srednje škole. I kao što si mogao već primjetiti, komentiram tvoje postove, prema tome čitam i ćirilicu. :D

толерантан сам до бола, какве све епитете сам добио, и још дискутујем са вамо, то ти је доказ толеранције.

Ne.
To je dokaz mazohizma. :cmok2:

јел теби смета ако се изјасним као ПРАВОСЛАВНИ СРБИН?

Ne.

ако се осећаш козом, радо бих ти помогао, али шта вреди кад си забраздила већ дубоко..

Hvala, ali ne hvala. "Pomagali" su mi i u RKC i u SPC i kod baptista i tome slično. Ja sam samo željela da mi Bog pomogne i u tome polako napredujem. :super:

Bilo bih od mene krajnje licemjerno da tvrdim da nema "dogmi" i kod Jehovinih svijedoka. No te "dogme" su Biblijski utemeljene.
Evo nekoliko "dogmi" kod JS:
1. Bog je jedan i svemogući i nema pravih Bogova osim njega
2. Isus je njegov prvostvoreni, ali nije Bog
3. Marija je bila Božji pomazanik, ali nije Majka Božja
4. Ne postoje sveci kojima se trebamo moliti
5. Molitva se upućuje jedino preko Isusa Krista
6. Bog će ostvariti svoj naum sa Zemljom.
7. Bog je stvorio Zemlju, svemir i čovjeka

Sa drugom se nikako ne slažem, ali sam o tome već naširoko pisao na ovom forumu, pa mi se nešto ne da da to ponavljam.

Moj nadimak na ovom forumu je Rahela, kao što je tvoj @sale@. Srpski znam još uvijek, iz osnovne i srednje škole. I kao što si mogao već primjetiti, komentiram tvoje postove, prema tome čitam i ćirilicu. :D

Ne.
To je dokaz mazohizma. :cmok2:

Ne.

Hvala, ali ne hvala. "Pomagali" su mi i u RKC i u SPC i kod baptista i tome slično. Ja sam samo željela da mi Bog pomogne i u tome polako napredujem. :super:

шта је за тебе толеранција?

rahela70;9033781]

o kada bi znala sta je simbolika ti nebi ni govorila o ovoj brojci znas li sta je 12x12x1000?

Isus Hristos lepo objasni Nikodimu

mi znamo sta dalje sledi posle krstenja , odrzavanje vere u Hrista, dobra dela itd

vi radite ali na pogresnoj strani , jer sotoni i masonima sluzite , djaba vam rad i sve kada ljude uvlacite u jeres.

Jedini moj komentar na ovaj tvoj post će biti molba - koristi interpunkcijske znakove kad pišeš ( točka, zarez, upitnik, uskličnik) i velika i mala slova. Na taj način olakšavaš sugovorniku da ispravno razumije tvoje rečenice, ovako.....:dontunderstand:

A što ste to dokazali na temelju Pisma ??? :whistling:

da treba postiti, da se treba pricescivati , pripadati jednoj sabornoj i apostolskoj crkvi , da treba se ispovedati, imati Duha Svetoga , da ste jeres , da vam je osnivac iluminat , prevarant , lazov , da je Gospod Isus Hrist Bog , da je Duh Sveti trece lice trojice a ne bezlicna sila, vecina od ovoga je jasno a nesto jos treba predociti zabludelim ovcicama Hristovim.

одбрани ово Рахиља

"Odbrani" ????
Rahilja????

Ono što ti mogu reći, dragi @sale@, je da u Bibliji lijepo piše da je Isus bio prvorođenac i prvi od svega stvorenog. I da je sam Isus uvijek i iznova ponavljao i apostolima i učenicima i farizejima da je on došao po volji svog Oca, a ne svojoj volji, i da poučava ono što Otac daje a ne on sam.

Marija je, samim tim što ju je Bog odabrao da bude roditeljica njegovog sina, bila pomazana od Jehove. A dobila je i pomazanje Duhom svetim kada se on izlio na sve pristune na pedesetnicu.

Zadovoljan?

Poslednja izmena:
:
normalno da pripovedamo mir a kada je rat neminovan onda se borimo za svoju zemlju veru i cast porodice i bliznjih.

a sta su radili svestenici u svetinji nad svetinjama ?
Kađenje je simvol molitve, klanjanja i žrtve Bogu. Kađenjem vernih primaju se njihove molitve, podeljuje im se osvećenje, koje nevidljivo dolazi kao i miris tamjana. Kađenju uvek prethodi molitva. Prvobitne kadionice su one sa drškom, a docnije su dobile današnji oblik.

ta braca po isusu su kroz celu istoriju podrivali nasu veru i teritorije, procitaj malo istoriju, a mi vecito prastaj i sjedinjuj se sa njima.

u crkvi se sluzi liturgija,uzdizu se molitve, pevaju pesme bogu , tumaci jevandjelje citaju poslanice, i drze prepovedi ponekad.

Ti si teški Srbski nacionalista koji se sakriva iz svoje crkve. Takvih sam nacionalista hrvata sreo kod mene na stotine, dičili su se hrvatstvom i vjerom. Nema razlike između njihovog stava i tvoga. Slogan : Ako nemože milom onda silom. A vidiš, Krist je rekao da će se njegovi učenici prepoznati po ljubavi, a ti kažeš da ti netko napadne zemlju da bi išao u rat. A što bi radio u ratu, možda volio ???:evil: Molim te ljepo, dosta sam od tebe i tebi sličnih na ovome forumu čuo KONTRADIKTORNOSTI i lažne religijoznosti. Pravo je apostol Pavao prorokovao za vas: Izvana će biti bogobojazni, a bogobojazno NEĆE ŽIVJETI.

:manikir:

Jedini moj komentar na ovaj tvoj post će biti molba - koristi interpunkcijske znakove kad pišeš ( točka, zarez, upitnik, uskličnik) i velika i mala slova. Na taj način olakšavaš sugovorniku da ispravno razumije tvoje rečenice, ovako.....:dontunderstand:

Ni sto tacaka , ni hiljadu zareza, nece tebi pomoci da se vratis pravoj veri.Samo Bog.
Ja zurim da napisem nesto i zaista ne vodim toliko racuna o tome, ali sve za tebe :)

"Odbrani" ????
Rahelja????

Ono što ti mogu reći, dragi @sale@, je da u Bibliji lijepo piše da je Isus bio prvorođenac i prvi od svega stvorenog. I da je sam Isus uvijek i iznova ponavljao i apostolima i učenicima i farizejima da je on došao po volji svog Oca, a ne svojoj volji, i da poučava ono što Otac daje a ne on sam.

Marija je, samim tim što ju je Bog odabrao da bude roditeljica njegovog sina, bila pomazana od Jehove. A dobila je i pomazanje Duhom svetim kada se on izlio na sve pristune na pedesetnicu.

Zadovoljan?

ajmo ovak: gdje piše da je stvoren?

ел јасно питање?

Original postavio STAJIC Pogledaj poruku
Vidi se u kakvom ste vi mraku, ne znate osnovne stvari o vasoj veri a o Bibliji da ne govorimo.

Zašto si takav stajiću...Na osnovu čega tvrdiš da samo ti i JS imaju znanje o bibliji...
Kako Ima tema ...biblija,koliko znamo o njoj...a na istoj te NEMA stajiću.

rahela70
Re: Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

Ne.
Jehovini svjedoci ne uče iz Kula niti Probudi se, brošura, traktata i knjiga. Isključivo se proučava Biblija. Pomoćna literatura je upravo i jedino to - pomoćna literatura.
Vjeruj mi, svi oni koji svoje "znanje" baziraju na časopisima brzo otpadnu i teško se vraćaju jer nisu svoju vjeru bazirali na Biblijji, nego na ljudskom časopisu.

Slagala si da JS ne uče iz Stražarske kule.U dvorani kraljevstva se OBAVEZNO proučava SK tako što neko pročita jedan deo a onda se postavljaju pitanja na koja se odgovara.
Možda nisi ni svesna da si napravila veliki greh prema Stražarskoj kuli i tvoj starešina bi to morao da evidentira ovde...
PERMRD.jpg

felix.gif

Ni sto tacaka , ni hiljadu zareza, nece tebi pomoci da se vratis pravoj veri.Samo Bog.
Ja zurim da napisem nesto i zaista ne vodim toliko racuna o tome, ali sve za tebe :)

Da li bi ti sada bilo teško da neke postove koje sam te zamolila da mi pojasniš - ponoviš. Na primjer - u zadnjem postu si spominjao 12x12x1000 i još štošta????

Njaljepša hvala.

da treba postiti, da se treba pricescivati , pripadati jednoj sabornoj i apostolskoj crkvi , da treba se ispovedati, imati Duha Svetoga , da ste jeres , da vam je osnivac iluminat , prevarant , lazov , da je Gospod Isus Hrist Bog , da je Duh Sveti trece lice trojice a ne bezlicna sila, vecina od ovoga je jasno a nesto jos treba predociti zabludelim ovcicama Hristovim.

Ništa od ovoga što si nabrojio niste dokazali, jedino ste dokazali da ste provokatori i antikristi.

Za sve ovo što si nabrojio dobio si od mene konkretne odgovore potvrđene sa biblijskim citatima i povjesnim objašnjenjem.

Preveliku imate zloću i ponos da bi išta priznali, tako da na vas Bog dopušta da djeluje zabluda, kako ne bi povjerovali Božjoj riječi i istini, i kako ne ne bi spasili. Očistite najprije srca, pa onda potražite spoznaju, pošto za to treba poniznost. :bye:

ajmo ovak: gdje piše da je stvoren?

ел јасно питање?

U Bibliji...
Sad te malo zezam, ali moram ići ujutro raditi, prema tome Biblijski citat ću ti "dostaviti" sutra.
I hvala na obzirnosti, ali još uvjek tečno čitam ćirilicu, ali pisanje ....:confused:

I da, @sale@, pitanje mi je sasvim jasno - hoće biblijski citat koji potkrepljuje "dogmu" da je Isus prvostvoreni.

Noć! :cmok2:

Ti si teški Srbski nacionalista koji se sakriva iz svoje crkve. Takvih sam nacionalista hrvata sreo kod mene na stotine, dičili su se hrvatstvom i vjerom. Nema razlike između njihovog stava i tvoga. Slogan : Ako nemože milom onda silom. A vidiš, Krist je rekao da će se njegovi učenici prepoznati po ljubavi, a ti kažeš da ti netko napadne zemlju da bi išao u rat. A što bi radio u ratu, možda volio ???:evil: Molim te ljepo, dosta sam od tebe i tebi sličnih na ovome forumu čuo KONTRADIKTORNOSTI i lažne religijoznosti. Pravo je apostol Pavao prorokovao za vas: Izvana će biti bogobojazni, a bogobojazno NEĆE ŽIVJETI.

:manikir:

Ja sam rodoljub , i volim svoju zemlju, narod i veru .
I ne prodajem je za veceru i lazi koje su svuda prisutne.
A ako bi bilo rata ? da, sto puta da ,ratovao bih, , poginuo bih za svoju zemlju i bliznje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back