jednogrlni ili dvogrlni karburator????

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa za ovo pitanje nisi bas morao otvarati novu temu jer je problem stari tj. Reno 5 i njegova potrosnja.:)
To sto tebi trosi toliko samo znaci da ti karburator nije nastelovan a normalno je da ce karburator sa dva grla vise da potrosi ali ce i bolje da ide kad otvori drugo grlo a ti mozes da ga vozis stalno na prvom grlu sve dok ne osetis potrebu za drugim.
Po meni bi ti trebalo da nadjes originalni karb od Renoa 5 pa da vidis kako trosi 8-8,5L po gradu a manje nemoj da ocekujes jer ipak je to 1,4 motor i jos ko zna u kakvom stanju jer ima mnogo godina.

imam original mono-point za njega...ali mi mesa ulje i benzin... jer pusta mnogo benzin pa se motor gusi dok ne sagori malo to gorivo a ostalo sidje u karter nije mi jasno kako ali raste mi nivo ulja...pa sam samo hteo da pitam..posto imam oba karburatora navedenih gore.. jer nzm u cemu je stvar... nosio sam ga kod par majstora i svi kazu da nesto drugo u pitanju a neznaju sta.. a dok sam imao od keca karburator sve je bilo ok... motor je dobar ne trosi ulji niti duva na iberlauh...

A sto si mu onda izvlacio crevo ibera dole?:)
Znas onda kad ti se negde presavilo pa ti izbacio merac ulja?
Da bi ti auto isao bolje mora da ima veci precnik grla na karburatoru zato ti lose ide sa kecevim karburatorom jer je to od 1100 kubika.Moras imati karburator od 1400 da bi isao kako treba a da ima i optimalnu potrosnju jer ti mozes da stavis i od 2000 kubika ali kolika ce tad biti potrosnja to se ne zna a pritom ce verovatno bacati i vise goriva jer ima i vece dizne prilagodjene tom vecem motoru.

Crevo sam izvukao jer nije hteo majstor da stavi u mono-point... kaze ako slucajno duva ili baca ulje da mi ne zaprlja karb... pa sam ja onda sproveo crevo dole... pa se onda presavilo i izbacio merac ulja... inace nema dim da se vidi (kao kod mog druga na yuga, duva na iber kao da je auspuh)a kod mene ne i ne baca ulje kao kod njega, na to sam mislio... imam karburator dvogrlini weber i imam dvogrlni od reno 18 gtl...pa zbog toga sam postavio ovu temu.. :)

xexe... pa da je te srece da je isti motor... za 200 kubika je razlika... na 18-ticu je 1.6 a kod mene je 1.4 al sve je isto... karburator "pase" kao "budali samar"... :D
znam da je na tu 18-ticu trosio 1l benzin na 15-20km... i to jos natovaren blokovima... :D
a posle je stojao taj auto u garazu jedno godinu dana mozda i dve pa kad sam ga upalio trosio je 1l na pola kilometra... dal zapekle karike ili sta je.. nzm...a nude mi opel asconu 1.8 ajnspric 115ks za tu 18-ticu pa razmisljam da ga dam... posto je 18-tica karavan... :)

Back