Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta sve moze da znaci Mesec u 7. kuci (u muskoj karti), pritom je u znaku Riba? Procitala sam negde - nestalnost u braku, popularan partner, cudljiv partner, moze biti da dusa nosioca karte pripada vise javnosti - znaci otudjenost od kuce i td.
Ima li ovde kakve istine, i moze li ko dopuniti? ;)

@Crocodile
pa dobro, nije Mars-Saturn baš lep aspekat ovde ali bez obzira na sve nije baš tako crno ... Ova postavka može ti doneti posesivnog partnera pomalo teške, nezgodne naravi koji te može gušiti, ograničavati, opterećivati ... ali opet, Vladar VII prima dobre aspekte od Venere (i Jupitera, malo šire - astro.com je označio kao trigon pa da im verujemo :wink: ) tako da je to ipak odnos iz ljubavi ... i svakako tu mora biti (obostrane)vezanosti,ako ništa drugo.

@lejla83
Mesec u VII kući muškarca može značiti štošta - pošto je u Ribama za početak već možemo zaključiti da naginje veoma ženstvenim, osetljivim partnerkama ali ostatak tumačenja se mora dopuniti ostatkom natala ... Jako mnogo faktora je tu, ne znam iz kog ugla te to zanima - njegove buduće(sadašnje...) supruge, braka ... čega ?

Elle_77:
@Crocodile
pa dobro, nije Mars-Saturn baš lep aspekat ovde ali bez obzira na sve nije baš tako crno ... Ova postavka može ti doneti posesivnog partnera pomalo teške, nezgodne naravi koji te može gušiti, ograničavati, opterećivati ... ali opet, Vladar VII prima dobre aspekte od Venere (i Jupitera, malo šire - astro.com je označio kao trigon pa da im verujemo :wink: ) tako da je to ipak odnos iz ljubavi ... i svakako tu mora biti (obostrane)vezanosti,ako ništa drugo.
Mislim da ovaj vladar VII se dobro ponasa jer zaista nije moj partner (ili neki raniji) bas nezgodan niti posesivan, kad imam imalo ogranicavanja bilo cega, ja odem. Pogotovo moje slobode. Nego, uvek sam imala problem sa partnerovom energijom, kao da je ima premalo, odnosno, uvek sam ja ta koja je jaca i na neki nacin "vuce".... Valjda tako mora...

Elle_77:
Pa dobro, oni i jesu (kao Saturn u tvojoj I u Raku- u padu) predstavljeni kao neko ko je tebi podređen ... bez obzira na Mars u Jarcu, a ti imaš dosta od Vodolije, Urana u V ... teško ti podnosiš stege...
Ma da, uopste ih i ne podnosim i uglavnom sam imala srece da nisam imala teske tipove, uvek je glatko funkcionisalo. Nego sad me kopka kako bi funkcionisalo s ovim sto ima, rekla bih, skroz zayebanu natalnu i osecam ga kao "jaceg" od mene, i energetski i "takmicimo" se (na neki nacin) intelektualno a njemu pocinje 7. u Biku (24,stepen) i u njoj je Saturn retrogradni (u Blizancima), podznak je skorpion... Venera u Skorpiji, Mesec u Lavu...

lejla83:
A sta sve moze da znaci Mesec u 7. kuci (u muskoj karti), pritom je u znaku Riba? Procitala sam negde - nestalnost u braku, popularan partner, cudljiv partner, moze biti da dusa nosioca karte pripada vise javnosti - znaci otudjenost od kuce i td.
Ima li ovde kakve istine, i moze li ko dopuniti? ;)

Meni je mjesec u 7-moj u ribama :)
Ajde neka neko protumači ;)

La verdad:
Meni je mjesec u 7-moj u ribama :)
Ajde neka neko protumači ;)
То значи да ћеш своје емоције, бригу и пажњу усмерити ка партнеру, тј. супругу, чак више него ка деци. Такође, брачни партнер ће временом све мање бити предмет сексуалне жеље. Дотични је емотивац, сањар, рекло би се непрактичан, везан за кућу, огњиште, родитеље. Месец у 7. пољу даје живот у кући брачног партнера, тј. пресељење након удаје. Пошто је у Рибама, значи негде на периферији града или на неким изолованим местима.

П.С. Ово је слика извучена из ширег контекста, тако да други показатељи могу ово да занегирају или измене.

Astral-Blade:
То значи да ћеш своје емоције, бригу и пажњу усмерити ка партнеру, тј. супругу, чак више него ка деци. Такође, брачни партнер ће временом све мање бити предмет сексуалне жеље. Дотични је емотивац, сањар, рекло би се непрактичан, везан за кућу, огњиште, родитеље. Месец у 7. пољу даје живот у кући брачног партнера, тј. пресељење након удаје. Пошто је у Рибама, значи негде на периферији града или на неким изолованим местима.

П.С. Ово је слика извучена из ширег контекста, тако да други показатељи могу ово да занегирају или измене.

Hvala puno :)
Evo još malo ako ste raspoloženi :oops:

Vladar sedme je inače Uran (dosta aktivan u mom horoskopu) smješten mi je u 4-toj.
Pravi opoziciju na Sunce (ja) u 10 toj
Sekstil Mars (vl 9) iz 2-ge
Kvadrat taj mjesec (vladar 12) u 7-moj

hvala

Elle_77:
@Borja
da, jeste VII kuća - kuća braka :wink:
Mislila sam da je moje pitanje jasno - da li te zanima samo astrološki opis VII kuće, ili konkretnije pitanje vezano za tvoj brak (ili sl. odnos).

Ovo za moj ukus nije naročito problematično - ako izuzmemo faktor Saturna na vrhu VII polja koji nije naročito prijatan i uvek daje čekanje na ljubav, veze, brak; često teške odnose, nepristupačne i hladne partnere ... ali Saturnu se neopravdano pripisuje mnogo više loših osobina nego što ih on zavređuje - sa vremenom on daje kvalitet, stabilnost i trajnost ... Jesi li u braku(vanbračnoj zajednici) - bila nekad i sl. ?

U ovakvoj konstelaciji ovo je velika verovatnoća odlaganja braka i bitnijih partnerskih odnosa, sve se dešava u kasnijim godinama kao i mogućnost zajedničkog života bez formalnog braka. Razlike u godinama ... i sl.

Hvala puno na odgovoru,udala se sa 19 i razvela sa 22!!!,sada 45god i jos uvijek sama?
ima li pomoci?
Ili treba gledati 9 kucu-drugi brak?I da li ce ga uopste biti?

Crocodile:
Ma da, uopste ih i ne podnosim i uglavnom sam imala srece da nisam imala teske tipove, uvek je glatko funkcionisalo. Nego sad me kopka kako bi funkcionisalo s ovim sto ima, rekla bih, skroz zayebanu natalnu i osecam ga kao "jaceg" od mene, i energetski i "takmicimo" se (na neki nacin) intelektualno a njemu pocinje 7. u Biku (24,stepen) i u njoj je Saturn retrogradni (u Blizancima), podznak je skorpion... Venera u Skorpiji, Mesec u Lavu...
Pa kad-tad ti se morao pojaviti neki "jači" (makar prividno) od tebe :-D
Da ne zagušimo ovaj i ovako zagušeni topic - pošto se radi o sinastriji a i ovako nemam dovoljno podaka - postavi pitanje na toj temi, a usput ili ostavi njegove podatke, ili opiši njegovo I polje, položaj Marsa i Plutona (sve- sa aspektima), njegov Mesec, Veneru, V, VII polje ...
Ne bih pričala napamet ...

lejla83:
da,da.. mislila sam konkretno na opis buduce supruge, sta bi taj Mesec trebalo da predstavlja
a evo i karte

Njegova supruga (buduća ili sadašnja) je svakako opisana Mesecom, ali u ovom slučaju bi naravno trebalo da gledamo pre svega i vladara VII polja ... na vrhu je Vodolija.
Uran je u Škorpionu, Saturn u Devici ... što već jednim dobrim delom menja sliku njegovog Meseca u krhkim Ribama u VII - sigurno da takva osoba ne može baš do te mere biti upadljivo nežna i osetljiva, ako uzmemo u obzir sve faktore. Vezana za njega svakako da - Saturn je njemu u I, Uran je u IV pa je svakako to osoba koju vuče dom, porodica i koju će zajedno imati ali ipak je to Vodolijski karakter ... u najboljem slučaju podjednako intelekta i emocija.

Astral-Blade:

Samo da nagovestim da ja baš iz tih razloga izbegavam da tumačim izolovane aspekte, položaje ...
Sve što si rekao stoji ali ostatak natala može da zanegira datu sliku ili barem da je dovoljno modifikuje da to zaista više ne bude to (...većim delom), tako da ako imamo više pokazatelja pred sobom jasno je da će i tumačenje biti preciznije.

:)
ne gledajte 7. polje, ono je vec ispucano, nego sta je to (ko je to) sto me dalje ceka? :(

Marija.gif

Cao!
I meni je prazna 7. kuca pa sam se malo zabrinula :(
Jel mozete da pogledate moje aspekte,zanima me brak,uopste ljubavne veze.
Planetary positionsplanet sign degree motion
Sun Taurus 21°40'17 in house 9 direct
Moon Pisces 0°12'32 in house 6 direct
Mercury Aries 27°37'49 end of house 8 direct
Venus Aries 11°12'25 in house 8 direct
Mars Gemini 11°06'03 in house 10 direct
Jupiter Aquarius 16°06'22 in house 6 direct
Saturn Scorpio 25°04'37 in house 3 retrograde
Uranus Sagittarius 16°59'08 in house 4 retrograde
Neptune Capricorn 3°15'24 in house 4 retrograde
Pluto Scorpio 2°50'21 in house 3 retrograde
True Node Taurus 18°11'07 in house 9 direct
Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

House positions (Placidus)Ascendant Virgo 7°43'11
2nd House Libra 0°34'12
3rd House Libra 28°57'50
Imum Coeli Sagittarius 2°43'58
5th House Capricorn 8°20'03
6th House Aquarius 10°29'15
Descendant Pisces 7°43'11
8th House Aries 0°34'12
9th House Aries 28°57'50
Medium Coeli Gemini 2°43'58
11th House Cancer 8°20'03
12th House Leo 10°29'15

Major aspectsSun Square Jupiter 5°34
Sun Opposition Saturn 3°24
Moon Sextile Mercury 2°35
Moon Square Saturn 5°08
Moon Sextile Neptune 3°03
Moon Trine Pluto 2°38
Moon Opposition Ascendant 7°31
Mercury Quincunx Saturn 2°33
Mercury Trine Neptune 5°38
Mercury Opposition Pluto 5°13
Venus Sextile Mars 0°06
Venus Sextile Jupiter 4°54
Venus Trine Uranus 5°47
Mars Trine Jupiter 5°00
Mars Opposition Uranus 5°53
Mars Square Ascendant 3°23
Jupiter Sextile Uranus 0°53
Neptune Sextile Pluto 0°25
Neptune Trine Ascendant 4°28
Pluto Sextile Ascendant 4°53

Nema nikakve veze što ti je prazna sedma kuća.
Vladar sedme ti je Neptun u jarcu u 4-toj kući.
Laički,to je vrijedna,ambiciozna,ozbiljna,harizmatiča osoba (trigon pluton),odgovorna,..
Možda talentovan (muzika).
Eto to je laički,neko će ti već dati ozbiljniju analizu. ;)
U četvrtoj kući znači da neće biti stranac :D

Back