Jebivetar (2)

Kad sam onomad pisala o jebivetrima, ili zavodnicima prve klase, smetnula sam s uma da postoje dve vrste. Ima onih koji ceo zivot ostanu jebivetri. To su oni o kojima sam vec pisala. Radi pravde i ravnoteze, ne mogu da ne napisem nesto i o ovoj drugoj vrsti. O nedopecenim jebivetrima, kako ih nazva jedan muskarac. Dal` se uvredi covek ili ne, ne znam, al natera me na razmisljanje. Shvatih da je u pravu. Da ni jebivetri nisu bas svi isti. I tu ima podela. Na one res pecene i one nedopecene.

E, ti nedopeceni, to su oni koji rade sve kao i prethodno opisani, ali samo dok su mladi. I dok se ne zaljube. Ali, za razliku od prve vrste, ne u sebe same, vec u neku zenu. Oni sto kad se zatreskaju, zaborave na sve. I na recke, i na titulu i na sve zene ovoga sveta, osim te jedne, koja im je smrsila konce.

I samo da znate, drage moje. Ti nedopeceni jebivetri, kad se zaljube, ozene, srede (sto rece sada pokojna Sonja Savic u "Mi nismo andjeli"), oni postaju najbolji muzevi na svetu. Znam da mi ne verujete, ali je tako. Ziva istina. Provereno. Uostalom, probajte. Uverite se same.

Elem, da nastavim. Gde sam ono stala? Aha, setih se. Kad` se jebivetar zaljubi. Tu sam stala. (Izvinite, ali na poslu sam, pisem ovo, a onaj kreten od direktora, svaki cas me prekida.Ne zna covek da se bavim nekim vaznim stvarima z:)).

On jadan, nas dragi jebivetar, ne zna bas tacno sta ga je snaslo i sta mu se dogadja. Cudi se sam sebi. Kako sad odjednom nije vise zainteresovan za sve te lepe i manje lepe zene koje setaju gradom. Baci pogled, tu i tamo, ali nista. Gde nestade ona zelja da je odmah, brzinski osvoji. Tu neku, koja mu je zapala za oko. Zgodna, plavusa (mada, njemu nikada to i nije bilo vazno, mislim boja kose i te sitnice), bas onako po njegovom ukusu, ali...

Nema volje, nesto ga mrzi da se sad bakce sa njom, da joj prica pricu koju je ispricao ko zna koliko puta, da se sad tu nesto udvara, smeska, prica bajke. Postalo mu dosadno. Nema vise onog zara, zelje. Razmislja on tako i nista mu nije jasno. Da nije bolestan? Ostario, ne daj Boze. Zabrine se. U koju god pogleda, ne vidi je. Tu koja seta, zanosno njise kukovima, noge odavde da vecnosti. Gleda je, al` je ne vidi. Vidi samo tu malu, mrsavicu, tu koja mu je smrsila konce i misli, tu malu, slatku, al` nista posebno. Mislim, ta mala, nije ona neka vauuuu riba. Onako. Zgodna, lepuskasta ali nije neka zbog koje bi se muskarac njegovog kalibra odrekao svih ostalih. I ta malena, tako obicna, zavukla mu se nekako pod kozu, pa se migolji, mrda, ne da mu mira. I u glavu mu se zavukla. I u srce. Ma svuda. Kako li je samo uspela da se rasporedi po njemu tolikom, tako malena. Cudi se sam sebi. Ne moze covek sebi da dodje.

Preispituje se, razmislja, pokusava da je izbaci iz glave, al` ona se nekako stalno vraca. Sto se on vise trudi da je otera iz glave, ona se sve cesce vraca. I stalno mu je pred ocima. Njen lik, one uzarene okice, napucena ustanca, slatka ko` med. Ma, sva je tako slatka, malena, drzao bi je u svom dzepu, samo da moze. I to u onom na kosulji, blizu srca. Nosio bi je sa sobom svuda. Sve se nesto pribojava da ce neki baja da je ukrade. Al` cuti, ne spominje, ne sme ni da misli na to. Da izgovori, pogotovo. Strah ga da ako izgovori, moze da prizove ne daj Boze, nesto lose.

Sve cesce razmislja da postoji velikaaaaa sansa da je neki slican njemu mazne, njemu ispred nosa. Pa do juce je on to radio. Najezi se i narogusi od same pomisli na to. Podilaze ga neki nepoznati zmarci, negi djavo mu ne da mira. Ne zna sta ce. Muci se, proganja ga ta misao. Smislja kako da prekrati muke. Ne sme da pita nikoga. Gde on da se bruka. Vec vidi zaprepascenje na licima svojih prijatelja. Mora sam da se snadje. U se i u svoje kljuse, sto bi se reklo.

Da ne duzim mnogo, znamo sta je smislio. Da je zaprosi, tu malu, navuce joj burmu, potpise ona, potpise on, ono i u dobru i u zlu, u bolesti i zdravlju itd...Sinula mu dobra ideja. Divi se sam sebi. Da se on osigura, da mala ostane njegova. Strah ga. Nesto mu izmice. Voli ga, al` nesto tu ne stima.
Ali, zna on zene, iskusan je. Zna da sve sanjaju o vencanju, vencanici i ostalim glupostima. Nema te koja ne sanja. Bar on nije sreo takvu. A bezao od njih i od toga ko` djavo od krsta.

A ova mala, nece da se udaje. Kakva vencanica, kakvo vencanje. Nece ona to. Hoce da uziva, da prozivi, da se zeza, da putuje, da napravi karijeru. Mlada je, ne treba joj da se zarobi. Nece ni da cuje. Jos se i ljuti.

Jebivetar ne moze da veruje svojim usima i ocima. Ocajan je. Sve je lepo smislio, kad ono - sipak. Ona nece. Prvo je mislio da se folira. Ma daj, koja nece. Sve hoce. Sve su uvek htele. Neke su mu poturale i papire sa onim +. Znate sta znaci plus. Verujem da znate, al` dobro, ako neko ne zna, to znaci trudna sam, ozeni me. E, al` nije on budala. Imao je lek i za takve. Ni jedna ga nije upecala na to. Na trudnocu, dete i tako to. Nije on budala, kao neki.

I onda mu sine. Napravice joj dete. Genijalna ideja.

(nastavak u sledecem broju)z:)

Davno nisam nešto pametnije pročitao.                                                                                

Citat:
I samo da znate, drage moje. Ti nedopeceni jebivetri, kad se zaljube, ozene, srede (sto rece sada pokojna Sonja Savic u "Mi nismo andjeli"), oni postaju najbolji muzevi na svetu. Znam da mi ne verujete, ali je tako. Ziva istina. Provereno. Uostalom, probajte. Uverite se same.

Davno nisam nešto pametnije pročitao. Provereno i na mom primeru (od strane moje žene)
Postoji "teorija" da se muškarac "mora" kurvati jedan period života.
Ko to prodje kao momak, pa se oženi kada mu je promena stvarno dosta
bude najbolji muž. Ako bih naveo sa koliko sam kokoški bio pre braka svi bi rekli Ala ovaj laže.
To je nebitno.
Žene su tu praktičnije. Znaju da brije samo do dva: Prvi i svi ostali su drugi.
Bitno je: U braku (24 godine) samo jedna.                             

Poslednja izmena:
skura58;bt192896:
Davno nisam nešto pametnije pročitao.                                                                                

Citat:

Davno nisam nešto pametnije pročitao. Provereno i na mom primeru (od strane moje žene)
Postoji "teorija" da se muškarac "mora" kurvati jedan period života.
Ko to prodje kao momak, pa se oženi kada mu je promena stvarno dosta
bude najbolji muž. Ako bih naveo sa koliko sam kokoški bio pre braka svi bi rekli Ala ovaj laže.
To je nebitno.
Žene su tu praktičnije. Znaju da brije samo do dva: Prvi i svi ostali su drugi.
Bitno je: U braku (24 godine) samo jedna.                             

Hvala ti...
Pa vidi, ovo je napisano polu-saljivo. Ali ima tu puno istina.

A citat koji si izdvojio...da , znam da je to tacno. Svi moraju da prodju nekad kroz to, da se izduvaju, da probaju. Ko ne prodje kao mlad, proci ce kad-tad. Bolje u mladosti, vise prilici. Jednom dodje trenutak kad covek shvati sta zeli u zivotu. Ako nadje zenu koja zeli isto, ili zena muskarca, taj brak opstaje, traje i bude srecan. I nema potrebe da menja ono sto valja. Ni on ni ona.
Pozdravljam te...

Пре свега , треба имати у виду да ми мушкарци сазревамо потпуно тек негде тамо око 92 године живота. Дакле, кад се по други пут сретнемо с пеленама.
Добро је да је тако. Потпуно зрео мушкарац нема више шта да пружи. Ми сву своју креативност, мождану еластичност, осећај за чаролију... све то црпимо из тог једног Лимба, који је пливајуће подручје између дечаштва и онога што се зове зрелост. У осталом, како је неки мудрац већ реко, сазревање јесте циљ, ал је срећа остати дете, бар по мало. Но и у самом том простору, међу нама мушкарцима има великих разлика. Од бонвивана, до књиговђе. Од авантуристе до службеника осигурања. Од витеза до рачунџије. Од гусара до сточног прекупца. Од романтика до банкарског службеника. Па како се којој заломи, или према заслугама.

Poslednja izmena:
Bravo!
Nije bilo teško? Čini mi se da si se lepo provela, ako, i treba.
Pogle' samo reakcije sveta muškog, počev od tvog direktora. Garant je namirisao o čemu pišeš, pa hteo da gvirne.
Prokužiti muškarca ustvari i nije teško, efekti su ponekad neočekivani, što opet ne znači da su svi oni isti.
E sad kad bismo još pročitali, kako je to izgledalo u njenim očima, te male garave što "neće", smemo li to?
Ddobar ti dan.

Sanovnik;bt192901:
Пре свега , треба имати у виду да ми мушкарци сазревамо потпуно тек негде тамо око 92 године живота. Дакле, кад се по други пут сретнемо с пеленама.
Добро је да је тако. Потпуно зрео мушкарац нема више шта да пружи. Ми сву своју креативност, мождану еластичност, осећај за чаролију... све то црпимо из тог једног Лимба, који је пливајуће подручје између дечаштва и онога што се зове зрелост. У осталом, како је неки мудрац већ реко, сазревање јесте циљ, ал је срећа остати дете, бар по мало. Но и у самом том простору, међу нама мушкарцима има великих разлика. Од бонвивана, до књиговђе. Од авантуристе до службеника осигурања. Од витеза до рачунџије. Од гусара до сточног прекупца. Од романтика до банкарског службеника. Па како се којој заломи, или према заслугама.

Hahahaha, kako si me samo nasmejao sa ovim da muskarci sazrevaju tek u 92 godini....ali to si ti rekao, ne ja...ja ipak imam malo bolje misljenje o muskom delu sveta...
I da, slazem se da ima velikih razlika...ja licno najvise volim vitezove a ne volim racundzije, bas ni malo.
Cesto ima toga, kako se kojoj zalomi, ali mislim da bi bilo mnogo bolje da bude prema zaslugama...
Sto se mene tice, ja nemam razloga da se zalim....e sad, da li mi se zalomilo tako, ili sam bila dobra pa mi se dobro vraca, nije moje da sudim o tome...
Hvala na poseti i komentaru ...z:) pozzzz

MPMcB;bt192933:
Bravo!
Nije bilo teško? Čini mi se da si se lepo provela, ako, i treba.
Pogle' samo reakcije sveta muškog, počev od tvog direktora. Garant je namirisao o čemu pišeš, pa hteo da gvirne.
Prokužiti muškarca ustvari i nije teško, efekti su ponekad neočekivani, što opet ne znači da su svi oni isti.
E sad kad bismo još pročitali, kako je to izgledalo u njenim očima, te male garave što "neće", smemo li to?
Ddobar ti dan.

Dobar dan....
Hvala ti na ideji, odlicna je...i nadam se da se ne ljutis sto te spomenuh, ali sve je to mala sala u kojoj ima i istine z:)
Ma meni su zanimljivije reakcije zenskog sveta...za muski znam otprilike kako ce da reaguju...a za zene nikada nisam sigurna...z;)
A sto se tice sta mala garava misli o tome, video si da pise -nastavak u sledecem broju - tako da, citaj sledeci broj i hvala jos jednom na ideji...:hvala:

Back