Ljudi morala sam ovo da podelim sa vama! Danas me napao copor lutalica!!!
Do sad mi se nikad nije desilo da me bilo koji pas napadne, al eto, za sve ima prvi put.
Pre par meseci, u ulici Vojvode Stepe, moju drugaricu su apsolutno bez razliga napali psi lutalice, koji zive u jednoj napustenoj zgradi i skoro da su divlji. U sred bela dana devojka krenula po hleb, psi je presreli, opkolili i izujedali po nogama...devojka od tad ima fobiju od pasa, nece da dodje kod mene zbog Dzipsija...e sad, posto sam ja tu 4 godine isla u gimnaziju, ja znam te pse. Tu postoje dva copora, jedni su maze nevidjene, izlizu te celog, morala sam da se sunjam pored njih, da me ne bi isprljali, a ovaj drugi copor je taj kojije izujedao drugaricu, polu divlji su i cula sam da im to nije prvi put da napadnu nekog. I ljudi zvali svakakve sluzbe, zalili se, ali niko nije dosao.
I danas, ja nekim poslom prolazim tuda i sretnem ih...leze na trotoaru i ne micu se...krenula sam da prodjem pored, ali je najveci u coporu naglo ustao i krenuo da laje, za njim i ostali, recimo da ih je bilo 5-6, svi srednje velicine, sem tog glavnog ogromnog. Ja sam prvo pokusala da ih ignorisem, medjutim, bukvalno su napravili krug oko mene. Onda sam pokusala da ih zaplasim, kao krenula sam ka njima da ih udarim- nista, ne reaguju, cak su mi se jos vise priblizili, onda sam se sagla u fazonu, kao uzimam kamen (nepostojeci )da ih gadjam-nista...nemate pojma kako je izgledalo, stezu obruc oko mene, keze svoje odvratne zube...usrala sam se od straha...eeej ja, koja vukove mazim po zooloskom vrtu, nikad se psa nisam plasila...i onda je najveci skocio da me ugrize za nogu...krenula sam da ga sutnem, ali mi je proslo kroz glavu da ce da mi verovatno uhvati nogavicu od farmerki i da je pocepa, a to nisam htela, ipak sam nosila replay-ove farmerke, stare tek nedelju dana

...Posto sam imala neku svesku u ruci, mlatnula sam je njome po glavi na sta je on pokusao da mi je istrgne iz ruke...ljudi, ocaj zivi, takva panika me uhvatila, nisam znala sta cu sa sobom....I onda je naisao neki covek sa kolima, video kakva je situacija, zaleteo se dzipom trubeci, u nameri da ih rastera(ili zgazi, nemam pojma), i oni se razbezali...
E sad, razlog za njihov napad APSOLUTNO ne postoji...nisam bila na njihovoj teritoriji, prvi put ih vidim tu, a i da jesam, covece, psi ne bi trebali da napadaju ljude, i to ti isti vec godinama to rade
Nisam ni mirisala na psa, posto su farmerke bile potpuno ciste, nisu dolazile u kontakt sa Dzipsijem, a i da jesu, oni su me napali pre nego sto bi i dobili priliku da me onjuse...
Nisam osecala strah kad sam prolazila, tako da ni to nije razlog napada...
Jednostavno, odgovor za to ne postoji, taj copor je poremecen.
Inace, dosta je takvih coproa po gradu, samo sto se krecu iskljucivo nocu...jedno vece, pre par meseci u pola noci, svi psi iz kraja krenuli da se deru...ceo komsiluk se probudio, ali su oni ubrzo prestali, pa niko nije obracao neku posebnu paznju...ali kad je svanulo, sacekao nas je uzas, u hodniku moje zgrade, svuda krv...ispostavilo se da su psi usli u zgradu i zaklali pet macaka koje su tu spavale!!! Preziveo je samo jedan macor, ali i dan danas se cudno krece jer su mu slomili kuk. Ajde, razumem donekle, psi ne vole macke, iako ni to nije bas normalno, ali su oni zaklali i komsijsko kuce, e recite mi sad da nisu poremeceni, pas provirio glavu ispod ograde, oni ga zgrabili i ubili...
Ja stvarno volim pse, ali ovakve lutalice treba uhvatiti i uspavati, jer ne predstavljaju pretnju samo ljudima, nego i ostalim zivotinjama. Isto kao sto se slazem da serijske ubice isto treba ubiti. To su jednostavno, bica sa iskrivljenom slikom sveta, opasna po okolinu.