je li...

psi su me ujedali jedno petnaestak puta ali sobzirom da mi je posao da radim sa tim divnim stvorenjima nije ni cudo. u glavnom sam ja bio kriv za ta ujedanja jer se nisam ponasao u skladu sa osnovnim psecim zakonima tako da ih ne krivim. a sto se tice lutalica koje napadaju ljude po ulici, pa dajte ljudi iste te lutalice je covek napravio i ne krivim ih uopste, a sad sto ujedu nekoga ko mozda nije kriv ... desava se.

Ljudi morala sam ovo da podelim sa vama! Danas me napao copor lutalica!!!
Do sad mi se nikad nije desilo da me bilo koji pas napadne, al eto, za sve ima prvi put.
Pre par meseci, u ulici Vojvode Stepe, moju drugaricu su apsolutno bez razliga napali psi lutalice, koji zive u jednoj napustenoj zgradi i skoro da su divlji. U sred bela dana devojka krenula po hleb, psi je presreli, opkolili i izujedali po nogama...devojka od tad ima fobiju od pasa, nece da dodje kod mene zbog Dzipsija...e sad, posto sam ja tu 4 godine isla u gimnaziju, ja znam te pse. Tu postoje dva copora, jedni su maze nevidjene, izlizu te celog, morala sam da se sunjam pored njih, da me ne bi isprljali, a ovaj drugi copor je taj kojije izujedao drugaricu, polu divlji su i cula sam da im to nije prvi put da napadnu nekog. I ljudi zvali svakakve sluzbe, zalili se, ali niko nije dosao.
I danas, ja nekim poslom prolazim tuda i sretnem ih...leze na trotoaru i ne micu se...krenula sam da prodjem pored, ali je najveci u coporu naglo ustao i krenuo da laje, za njim i ostali, recimo da ih je bilo 5-6, svi srednje velicine, sem tog glavnog ogromnog. Ja sam prvo pokusala da ih ignorisem, medjutim, bukvalno su napravili krug oko mene. Onda sam pokusala da ih zaplasim, kao krenula sam ka njima da ih udarim- nista, ne reaguju, cak su mi se jos vise priblizili, onda sam se sagla u fazonu, kao uzimam kamen (nepostojeci )da ih gadjam-nista...nemate pojma kako je izgledalo, stezu obruc oko mene, keze svoje odvratne zube...usrala sam se od straha...eeej ja, koja vukove mazim po zooloskom vrtu, nikad se psa nisam plasila...i onda je najveci skocio da me ugrize za nogu...krenula sam da ga sutnem, ali mi je proslo kroz glavu da ce da mi verovatno uhvati nogavicu od farmerki i da je pocepa, a to nisam htela, ipak sam nosila replay-ove farmerke, stare tek nedelju dana:)...Posto sam imala neku svesku u ruci, mlatnula sam je njome po glavi na sta je on pokusao da mi je istrgne iz ruke...ljudi, ocaj zivi, takva panika me uhvatila, nisam znala sta cu sa sobom....I onda je naisao neki covek sa kolima, video kakva je situacija, zaleteo se dzipom trubeci, u nameri da ih rastera(ili zgazi, nemam pojma), i oni se razbezali...
E sad, razlog za njihov napad APSOLUTNO ne postoji...nisam bila na njihovoj teritoriji, prvi put ih vidim tu, a i da jesam, covece, psi ne bi trebali da napadaju ljude, i to ti isti vec godinama to rade
Nisam ni mirisala na psa, posto su farmerke bile potpuno ciste, nisu dolazile u kontakt sa Dzipsijem, a i da jesu, oni su me napali pre nego sto bi i dobili priliku da me onjuse...
Nisam osecala strah kad sam prolazila, tako da ni to nije razlog napada...
Jednostavno, odgovor za to ne postoji, taj copor je poremecen.
Inace, dosta je takvih coproa po gradu, samo sto se krecu iskljucivo nocu...jedno vece, pre par meseci u pola noci, svi psi iz kraja krenuli da se deru...ceo komsiluk se probudio, ali su oni ubrzo prestali, pa niko nije obracao neku posebnu paznju...ali kad je svanulo, sacekao nas je uzas, u hodniku moje zgrade, svuda krv...ispostavilo se da su psi usli u zgradu i zaklali pet macaka koje su tu spavale!!! Preziveo je samo jedan macor, ali i dan danas se cudno krece jer su mu slomili kuk. Ajde, razumem donekle, psi ne vole macke, iako ni to nije bas normalno, ali su oni zaklali i komsijsko kuce, e recite mi sad da nisu poremeceni, pas provirio glavu ispod ograde, oni ga zgrabili i ubili...
Ja stvarno volim pse, ali ovakve lutalice treba uhvatiti i uspavati, jer ne predstavljaju pretnju samo ljudima, nego i ostalim zivotinjama. Isto kao sto se slazem da serijske ubice isto treba ubiti. To su jednostavno, bica sa iskrivljenom slikom sveta, opasna po okolinu.

Joj uzas covece! Nisam se nijednom nasla u takvoj situaciji, ali mogu da zamislim koliko je neprijatno bilo, pogotovo kad te uhvati frka. Sreca da je taj covek naisao inace bi te stvarno mozda izujedali.
A jel se zna ko iz kraja te pse hrani i "odrzava"? Verovatno postoji makar jedna osoba koja im donosi hranu i sme da im pridje. Ako postoji okupite se vas nekoliko i popricajte sa njom/njim o tome kako resiti problem tih pasa. Moze da se desi da je njima taj predvodnik najagresivniji i da ih on podstice da napadaju ljude, i ako se on ukloni mozda se smire ostali.

Maj jok, ema zive duse, preko dana oni se tako setkaju svuda, a ovuce, traze hranu. Tu gde je ta napustena zgrada, ljdui ne mogu da udju, zbog siblja i djubreta. Ta moja drugarica zivi odmah pored i ona zna da ih niko ne hrani, oni nemaju nikakav kontakt sa ljudima...

Au, lose,lose...
Ne znam, ja bih preporucila neko pripitomljavanje, ako nista drugo barem da im se ostavlja neka hrana jer su ovako sigurno agresivniji ako su gladni.
Ako budes opet tuda prolazila ponesi neku mirisljavu hranu tipa parizera i sl. pa ako se opet zalete ti im baci to da te ostave na miru.
Pretpostavljam da niko od njih nije ni sterilisan, pa ce ih vremenom biti jos vise ako se ne preduzme nesto.

Mene je,kad sam imala 10 godina,ujeo njuf za ruku.
Verovatno sam i jedina u istoriji te rase koju je ujeo neki od pripadnika iste.

Normalno ja sam bila kriva. Bilo je to na izlozbi pasa,tom njufu je to bila prva izlozba i bio je prilicno nervozan. A ja nisam mogla da sakrijem odusevljenje i krenula sam da ga pomazim rukom preko glave.

Budala,i trebao je da me ujede.

Tada su moji roditelji bili samnom i bas su se puno uzbudili,toliko da je jedini njihov komentar bio da je pas bio u pravu i da sam ja bezobrazna i nista ih ne slusam.
Taj napad tog krvoloka je ostavio trajne posledice na mene. I dalje sam ludi ljubitelj pasa!

Mene je sa 5-6 godina capio noj za prst jer sam u zoovrtu gurala prste u kavez:roll:

A sa 10 godina me ujeo rotvajler za nogu do koske. I to tako sto me zena koja je bila prijateljica moje mame uvela u svoje dvoriste prvi put "da vidim kucu" posto je u kraju bilo opstepoznato da obozavam pse. I tako nas dve usle, pas na lancu ja stanem ispred njega i on iz cista mira mene za nogu a nju za prst kad je pokusala da ga odvoji od mene.

Dok sam dosla kuci mislim da je litar krvi izaslo iz mene:shock: Ti ljudi su me odveli u jednu bolnicu, drugu , trecu niko nije hteo da me primi jer su bili praznici. I na kraju uvise mi, uradise nesto, ne secam se ni ja vise sta, znam da mi nisu usivali.

Tog trenutka kad me ujeo se jako dobro secam, ali se bola uopste ne secam, dal od soka ne znam... Ali sam zato dva puta nedeljno jedno mesec-dva isla u dom zdravlja da mi skidaju krastu nemam pojma zasto e tooooo sto je bolelooo:cry:

I dan danas imam oziljak ali mi ne smeta jer me podseca na jedan bitan period zivota u kome i pored takvog soka nisam prestala da volim pse:lol:

A pre neki dan me zeka u pet sopu gricnuo za prst i to skoro do krvi. Nisam se opametila:oops:

Mene je sa 5-6 godina capio noj za prst jer sam u zoovrtu gurala prste u kavez:roll:

A sa 10 godina me ujeo rotvajler za nogu do koske. I to tako sto me zena koja je bila prijateljica moje mame uvela u svoje dvoriste prvi put "da vidim kucu" posto je u kraju bilo opstepoznato da obozavam pse. I tako nas dve usle, pas na lancu ja stanem ispred njega i on iz cista mira mene za nogu a nju za prst kad je pokusala da ga odvoji od mene.

Dok sam dosla kuci mislim da je litar krvi izaslo iz mene:shock: Ti ljudi su me odveli u jednu bolnicu, drugu , trecu niko nije hteo da me primi jer su bili praznici. I na kraju uvise mi, uradise nesto, ne secam se ni ja vise sta, znam da mi nisu usivali.

Tog trenutka kad me ujeo se jako dobro secam, ali se bola uopste ne secam, dal od soka ne znam... Ali sam zato dva puta nedeljno jedno mesec-dva isla u dom zdravlja da mi skidaju krastu nemam pojma zasto e tooooo sto je bolelooo:cry:

I dan danas imam oziljak ali mi ne smeta jer me podseca na jedan bitan period zivota u kome i pored takvog soka nisam prestala da volim pse:lol:

A pre neki dan me zeka u pet sopu gricnuo za prst i to skoro do krvi. Nisam se opametila:oops:

Samo ti guraj prste gde stignes. :wink:
Jednom ces i glavu da izgubis :wink:

Kao klinka bas nisam imala takta-od silne ljubavi, naravno, pa sam bila ujedana, grbana i kljucana do besvesti i to i ne racunam. Za svoj prvi ozbiljan incident smatram nesto sto je proslo bez ujeda ali je ipak ostavilo trajne posledice na moju psihu. Prolazila sam pored dvorista u kom je bio doberman i taj isti "slatki, dragi", u celom kraju omiljen pas je skocio i zalajao onako gromoglasno na mene. Imala sam nekih 6-7 godina i mislim da se podrazumeva da je uspravljen na zadnje noge bio visi od mene. To sam nekako potisnula sve dok nisu neki silni dobermani poceli da napadaju mog Gizma. A vrhunac je bio kad je mene ujela jedna kuja koju sam prethodno nahranila. Valjda je mislila da trazim njene stence, posle su mi rekli da su oni bili tu, na 50-tak metara. A poslednji incident (ne racunam ujed na duznosti, sama sam kriva, prerano sam ga pustila) je bio pre oko dve godine, kad sam stazirala u veterinarskoj stanici. Posla sam jednog jutra, negde oko 6:30 i naisla na jednu "svadbu". Tu je izmedju ostalih bio i jedan Corica, nas lokalni ljubimac. Pitam ja njega onako saljivim tonom (kako mu se i inace svi obracamo) sta ce tu, kad jedan Zuba skoci na mene. Onako veliki, kad bi u KV bilo malinoa, rekla bih da je njihov mesanac ali ovako, NO pre par generacija, mozda cak i sin "cuvenog" Zorana. Saberem se ja i pustim torbu da mi sklizne s ramena otprilike do visine njegovih celjusti tako da se razbio o moju torbu. Inace, dobio je ime zbog deformiteta vilice, verovatno iz saobracajke. Posle me predsednica lokalnog drustva ubedjivala kao dobar je Zuba, nije on to mislio, on je u stvari maza... KAD JE TAKO DOBAR, VODI GA KUCI KOD SVOJE MAME! Tad sam definitivno skontala da je riba totalni frik. I uopste, kad je opstina pokrenula projekat sterilizacije i vracanja, ona je krenula da preti tuzbama, zatvorom... Tako da su na ulicu vraceni cak i neki jako krvolocni psi, ne smem vise Gizma da povedem u prodavnicu jer treba proci preko njihove teritorije. Bas pre neki dan su napali jednu odbeglu/pustenu(?) retriverku, jedva je neki covek odbranio. I to je samo jedan od 3-4 copora koji operisu po kraju-najuzem centru grada (zamislite par exxxtra agresivnih copora u Knezu, Cika-Ljubinoj i oko Konja).

Rina, ti si odlicno prosla, stvarno je moglo da bude svasta. Ovi iz mog starog kraja su bili mazeni, pazeni, hranjeni i voljeni pa opet niko nije smeo na bicikli da prodje mojom ulicom. Stvarno, kad njima nesto kvrcne, ispadne haos. I to po pravilu ima jedan koji vlada terorom ali njegovo uklanjanje obicno ne pomogne jer ga nasledi neki drugi koji je pokupio taj isti model ponasanja.

А питање је: зашто су она три пса напала мог сина, из чиста мира? Или оно друго куче које је излетело из дворишта и чапило ме за ногу, а нисам га никад пре видела? Јел то значи да смо сви ми "ударили неког пса" па му дали повода да нас уједе?!?!? Мислим да одређени пси имају неке "луцидне моменте" када морају неког да уједу, понекад и без разлога.

Ili ih mi mozda podsetimo na neke ljude koji su njih maltretirali....ko zna?....

Mene jedno 1000000000000000000 puta.Boby me ujeo i za ruku i za nogu i cupao me je!!!Jeo mi kosu............ma sta sve nije radio!!!!!!!

E, Marina, morala sam tvoj post da stavim na "citiraj" da bih mogla da ga procitam. Pretpostavljam da i drugi imaju problem kad citaju tvoje postove. Ajde, molim te, ucini mi uslugu i ubuduce postuj u malo umerenijim, tamnijim tonovima. Hvala unapred.

A sto te tvoje stene ujelo u igri, i meni su ruke umele da budu skroz crvene posle igre za Gizmom dok je bio mladji i igrao se.

cuvala sam drugaricinog kokera 2 nedelje i sve nas je u kuci izujedao. spavao je sa mojom cerkom i budno je cuvao..jedne noci je imala temperaraturu,ja dosla u njenu sobu da je obidjem i pipnem celo, skocio je na mene totalno razgoropadjen, nije mi dozvolio da je dirnem.posle je ujeo i nju i mm. ne jako, ali je bilo krvi. uspeo je i da se zatvori u kupatilo i skroz izgrebe vrata. ne razumem, kucni, voljen pas, sve nas je voleo, cesto smo se obilazili i uvek puno mazili... ipak smo bili presrecni kad su mu se vlasnici vratili sa godisnjeg :)

a Henry nas grize svakodnevno. Nekad iz cista mira, a nekad i zato sto smo mu se nesto zamerili tipa kapi u oko, tableta, nismo bili kod kuce celo popodne ili najgore; zbog majstora ili potrebe da ulazna vrata budu otvorena njega zatvorili u spavacu sobu, e to tesko prasta.. i tako.. Ima nesto u tim zutim/narandzastim macama..
a gricka nas i Danny, no on je beba pa je razumljivo :) a noktici k'o iglice, joooj!:)

mene je ujeo pas jedne devojke iz cista mira..haha..kako sam bila ljuta!ja koja sam tvrdila da nema sanse da ujedu!ali ...bio je mesecim avezan na lancu i tada ga je pustila..uhvatio me je za ruku i zagrizao i nije pustao...i udaraj i vici ma jok..imala sam bas modricu..
nisam ljuta,oprastam im svima!i ako me pojedu!
a moje dve seljankice su juce iz cistog mira potrcale na jednu zenu i lajale..i nista..e to nisam videla jos...same smo bila ne jednoj travnatoj poljani..one su se igrale ,skakale,grizle..i samo eto te zene..kad su je videla..avaavavava...dal od igranja,ili sto im je bila na teritoriji..nemam pojma..ja znam da one nece nista,al aj ti objasni tom drugom...
ujedali su me spi u igri slucajno,zato sto vole da glodju moje ruke i sl..

Au, lose,lose...
Ne znam, ja bih preporucila neko pripitomljavanje, ako nista drugo barem da im se ostavlja neka hrana jer su ovako sigurno agresivniji ako su gladni.
Ako budes opet tuda prolazila ponesi neku mirisljavu hranu tipa parizera i sl. pa ako se opet zalete ti im baci to da te ostave na miru.
Pretpostavljam da niko od njih nije ni sterilisan, pa ce ih vremenom biti jos vise ako se ne preduzme nesto.

upravo to!mozda su takvi jer ih niko nikada nije hranio ni prilazio,mozda nikad nisu bili u kontaktu s ljudima...otkud znas sta su sve doziveli...nikad se ne zna..mozda su pucali na njih,mozda su ih tukli...svasta moze da bude...
moj copor je znao ranije da tako opkoli nekoga..
jao ja sam samo cekala da me neko ubije..ja ih inace hranim nocu kada nikog nema i uvek se nadje neki pametni...
oni pocnu da laju na prolaznika..ali samop kada sam ja tu!brane mene!cim odem kuci nista..samo kada sam ja tu i neko prolazi na 2 m oni ga teraju laju...kao i druge pse..

Mene je ujeo jedan pas na kampovanju dok sam bila klinka.Njegovi vlasnici nisu bili tu i on je bio sam kod shatora a ja sam htela da ga pomazim,pa me capio za ruku i ostalo mi je plavo po ruci.
Ali ne krivim psa posto je on samo chuvao imovinu vlasnika.
Ipak i pored toga,ja se ne bojim pasa i obozavam ih.... :razz:

Ma znam ja sve to, ajde, njima sam oprostila, ne ljutim se nikad na zivotinju, realno ja da sam lutalica, isto bi mrzela ljude. Ajde to, donekle, ali ovo sto su uradili psi u mom kraju, za to nemam reci, zamislite tako prodju kroz ulicu, ujutro se probudite, ono zaklali 5 macaka i jednog psa...to vec nije normalno ponasanje...ajde da je pas bio pusten, nego kroz ogradu....

Slazem se da to ipak nije bas normalno ponasanje. Oni su izgleda skroz divlji.
Cudi me samo da ih neko do sada nije eliminisao. A koliko to njihovo terorisanje dugo traje?

Koliko sam ja shvatila, i ne zna se koji je to copor bio. A ti na Vozdovcu bi se dali srediti hranjenjem i mozda ipak eliminacijom alfe. Ako sam dobro upamtila, on je daleko najveci, dok su ostali uglavnom srednji ili manji psi. A oni ipak nisu tako tragicni. Spomenula sam danas "cuvenog" Zorana-otkako je taj sklonjen sa ulice, ipak su se MALO unormalili. E, pa, mozete misliti kako je bilo provesti psa kroz grad pre nego sto su njega skloniti, kad su sad strasni! On je klao sve redom kucne pse a i masu ljudi je izujedao.

Da, to nisu isti copori. Mozda ima nade za iz Vojvode stepe. A ovi nocni koljaci svrate otprilike jednom mesecno i tad nedaj boze da naletis na njih. Jednom sam ja kreten u po noci izvela Dzipsija, bilo je leto, znaci ovo sad sto je proslo, oko 1 uvece. I naleti na njih. Videla sam ih iz daljine, sto je jako cudno za mene, s obzirom da nikad nista ne primecujem sta se desava u okolini dok setam. Dzipsi je njuskao nesto, tako da ga nisu videli. Ja ga odmah povukla iza kola i cucnula, tako da nisu nista izvalili. Otisli su niz moju ulicu i pravac u moje dvoriste...psi su poludeli, ceo kraj je pobesneo, izgleda da ih i oni ne vole...uglavnom posle tog njihovog nocnog obilaska smo nasli " samo" podavljene macice u dvoristu....A znate kako uzasno izgleda, oni ko da imaju razvijenu marsutu kojom idu, iz dvorista u dvoriste, setaju uoopste nekako cudno...moram da priznam, kad sam ih tad videla proslo mi jekroz glavu "boze ko da su iz pakla dosli" verujte mi, tako je i izgledalo.

Da, to nisu isti copori. Mozda ima nade za iz Vojvode stepe. A ovi nocni koljaci svrate otprilike jednom mesecno i tad nedaj boze da naletis na njih. Jednom sam ja kreten u po noci izvela Dzipsija, bilo je leto, znaci ovo sad sto je proslo, oko 1 uvece. I naleti na njih. Videla sam ih iz daljine, sto je jako cudno za mene, s obzirom da nikad nista ne primecujem sta se desava u okolini dok setam. Dzipsi je njuskao nesto, tako da ga nisu videli. Ja ga odmah povukla iza kola i cucnula, tako da nisu nista izvalili. Otisli su niz moju ulicu i pravac u moje dvoriste...psi su poludeli, ceo kraj je pobesneo, izgleda da ih i oni ne vole...uglavnom posle tog njihovog nocnog obilaska smo nasli " samo" podavljene macice u dvoristu....A znate kako uzasno izgleda, oni ko da imaju razvijenu marsutu kojom idu, iz dvorista u dvoriste, setaju uoopste nekako cudno...moram da priznam, kad sam ih tad videla proslo mi jekroz glavu "boze ko da su iz pakla dosli" verujte mi, tako je i izgledalo.

Da li mozes da mi kazes kako izgledaju ti koljaci i kako se zove tvoja ulica?

Back