Jazz & Blues kutak :)

Zdravo drugari,

chitam vas, chitam, i sad doshlo vreme da se i ja malo ukljuchim u diskusiju.
Naime, odslushah miles-a, trebalo mi par godinica, coltrane-a, i oscara petersona, slusham redovno, i josh uvek sa istim osecanjem zadovoljstva, getz-a, astrud i joao gilberta kao i ostale pripadnike (uh, kako negativna rech, tako sputavajuca) tzv bossa nova jazza a sad se udubih i u dela ljudi sa nashih prostora: trenutno dusko gojkovic me najvishe intrigira. skupljam dakle sve od njega..imam za sada samo (a kazhem samo, jer mu videh diskografiju, chova je pocheo u \60im da stvara):

-swinging macedonia
-a handful of soul
-east of montenegro
-soul connection
-bg blues
-5 horns & rhtythm

Ima neko ideju gde da nadjem bar neshto od njegovog blaga? Zahvaljujem unapred svim dobrim ljudima na info-u i pomoci, a moj prilog, za sada tekstualno/vizualni u vidu informacije koja me drzhi budnim (figurativno recheno) vec par nedelja..odbrojavanje se priblizhava kraju..ne mogu da prisustvujem exit-u ali mi zato legendarni north sea jazz nece promaci - idem u subotu, a mozhda i u nedelju ..

http://www.northseajazz.com/en/default.aspx

Ochekujte mali rIport kad se vratim, u ischekivanju velikog hancock-a i hargrove-a, shorter-a i plejadu novih snaga vec cupkam uz prvo pomenutog i njegov jazz africa.

Pozdrav drugari!

Cudi me da niko nista nije postovao u vezi sa koncertom Return to forever ...
Ta 4 jazz i jazz-rock velikana na jednom mestu se bio pravi praznik za usi...
Polovina koncerta je bila akusticna sa solo deonicama od po 15 minuta i bis koji je podigao sava centar na noge i odveo ih do bine..

Do sada najbolji koncert nna kom sam bio ikad...

U potrazi sam za pjesmama Davis Milesa,a pogotovo za njegovom spanskom plocom,zna li iko web stranicu gde bih mogao da dowloadujem njegove pesme,molim brz odgovor
Najbolje i najlakše je skidati ga pomoću torrenta, pošto je vrlo popularan, naći će ih se dosta, na Mininovi, Isohuntu, Btjunkie i dr. Ima i mnogo sajtova i blogova za skidanje pojedinačnih albuma, dobri su, npr http://qblog.nov.ru/ ili "Israbox".

Dr:
Cudi me da niko nista nije postovao u vezi sa koncertom Return to forever ...
Ta 4 jazz i jazz-rock velikana na jednom mestu se bio pravi praznik za usi...
Polovina koncerta je bila akusticna sa solo deonicama od po 15 minuta i bis koji je podigao sava centar na noge i odveo ih do bine..

Do sada najbolji koncert nna kom sam bio ikad...

Ocigledno da niko nije bio na koncertu... ili su dovoljno sebicni da cute... :whistling:

Uchesnici o Voxstock-u:
Home and back to the hotly debated terminal five at Heathrow... well, we thought it was magnificent, calm clean and quiet, and out on the BA flight to Serbia and her capital, Belgrade. We played atop of a hillside looking down over the city and her evening splendour shimmering out like the crown jewels. We were in the company of some of the best blues musicians in Serbia, Hungary and Russia and I must say that I don’t think in all the many years I have been around the world playing, that I have ever been made to feel so welcome by so many people. The Serbs are a tough people but with big hearts. Thank you Serbia for allowing us into your hearts.
Nine Below Zero.

Back