Jazz & Blues kutak :)

:) Pa navrati ove godine...Blackmailersi su bend iz rusije i to jedva chekam da chujem...sviraju blues kroz koji su provucheni njihovi etno-motivi...veoma su popularni tamo.

Pipika,

Ti samo pratiš iz prikrajka ovaj forum! Prisluškuješ, a ne mešaš se puno.
Imaš domaći zadatak, za kaznu: za sve one koji ne mogu u Begeš izveštavaj šta se dešava na festivalu!
Bićemo Ti zahvalni!

Da i najvaznije sam zaboravio... da li neko ima Leb i Sol Live in Macedonia?

Druže moj, odgovor na ovo pitanje glasi: IMA!

Imam ga ja, a sada ga imaš i Ti. Znaš gde sam Ti ga postavio. Treba samo da skineš dva foldera. U jednom je kompletan video i mp3 a u drugom je kompletna oprema CD u jpg formatu.
Kako sam uspeo da dođem do toga i koliko mi je muke trebalo- ne pitaj. Bitno je da sam ispunio obećanje koje sam dao. Radile su veze i preko Male Krsne i Novog Zelanda, ali sada ga imamo. Šta da Ti kažem, nego SKIDAJ I UŽIVAJ!
Ja ću večeras da napravim DvD konverziju i da uživam u full HiFi modu, preko NAD varijante.

P.S. Mogao sam ovo da ti pošaljem na pp, ali hteo sam javno, na forum, da znaju i ostali. Još jednom sam proplivao na torrentima. Sve je bilo OK do 69,8 %. A onda su me isključili. Web page je postala nedostupna i sve molbe za pomoć su ostale bez odziva. Ni kojekakvi programi koje sam, u međuvremenu instalirao, koji služe za oslobađanje nedostupnih web stranica- nisu pomogli. Neko to radi namerno sa torrentima. Pusti te da se upecaš, a onda te preseče negde pri kraju.
Definitivno odustajem od TORRENTA.
Bitno je imati prijatelje na mreži, a prijatelji imaju prijatelje.... i tako to ide.

P.P.S. Obećao sam Ti Live in Macedonia i ispunio obećanje. Šta ćeš veće sreće! Još jednom, uživaj!

Ja licno preferiram originalne sidije, a sve ostalo mu dodje samo kao info.

Mislim ,druže, da si potpuno u pravu!
I ja više volim kada u CD player stavim originalni, štampani ,a ne sto puta kovertovani i pre-rezivani disk.
Ne znam koliko Ti je godina, niti gde živiš ( napisao si da je to negde: istočno od Raja ).
E, vidiš, ja živim ''istočno od Bosne'', a moj drug ima običaj da kaže: '' J...š zemlju kojoj je Bosna - Zapad !''.
Prevedeno na moj ''lalinski'', ono što Ti kažeš, u vezi sa originalima, '' mož' da bidne, a mož' da bidne- da ne bidne!'' Napr:
Molio bih te da me posavetuješ gde u ovoj zemlji ''istočno od Bosne'' može da se kupi regularni, originalni CD, na primer:

Pogledajte prilog 38133

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu....? Primer sam uzeo nasumice, iz najbližeg foldera.
Ali hajde da probamo nešto drugo.
Video sam da Te interesuje Alven Lee, posebno Woodstock live faza. Možeš li me posavetovati gde ''istočno od Bosne'' ( izuzimam Bugarsku, zato što sumnjam u originalnost njihovih izdanja ) može da se nabavi Teen Years After- Live At Woodstock ili bilo šta drugo njihovo, u originalu ( Creklwood Green, npr. )?

P.S. Ne zameri na intonaciji, ne mislim ništa zlo! Prvi CD koji sam nabavio bio je Fletwood Mac- Greatest hits. Kupio sam ga regularno, u originalnom izdanju sa knjižicom od nekih 30 strana, umotanog u celofan. Znaš li gde? U centru Novog Sada!
Ali tada sam za polovne farmerice, pola kg ''Vegete'' i par Koloys žvaka, mogao da se 10 dana provedem u Mađarskoj kao Bog.
Ali, tada Drina nije tekla ''nekom desno - nekom lijevo ''

Poslednja izmena:
Ni sa 15 nisam imao problem da nabavim originalne vinile, a tek sada, 20 godina kasnije da dodjem do sidija. Jedina razlika je u tome sto sam cekao po mesec dana da stigne 4-5 vinila od Geme ili sl. i to je bilo puno vece zadovoljstvo nego danas 20-30 sidija odjednom, za par dana.

Mislim ,druže, da si potpuno u pravu!
I ja više volim kada u CD player stavim originalni, štampani ,a ne sto puta kovertovani i pre-rezivani disk. '
Ko ne voli, ali gde nam je lova za sve ono što bismo želeli da tako imamo? Kako bih, na primer, nabavila komplet Dukea Ellingtona, kad originali koštaju 600 dolara, a ja ga skinula za džabaka.

gde u ovoj zemlji ''istočno od Bosne'' može da se kupi regularni, originalni CD,
Bila je jedna prodavnica na ćošku Kneginje Zorke i Njegoševe, ne znam da li još postoji, tamo su, navodno, bili originali, barem su cene bile kao za originale, imali su i jazz. A bilo je i u Univerzitetskoj knjižari, Knez Mihailova, (ka platou ispred Filozofskog faksa)

Druže moj, odgovor na ovo pitanje glasi: IMA!

Imam ga ja, a sada ga imaš i Ti. Znaš gde sam Ti ga postavio. Treba samo da skineš dva foldera. U jednom je kompletan video i mp3 a u drugom je kompletna oprema CD u jpg formatu.
Kako sam uspeo da dođem do toga i koliko mi je muke trebalo- ne pitaj. Bitno je da sam ispunio obećanje koje sam dao. Radile su veze i preko Male Krsne i Novog Zelanda, ali sada ga imamo. Šta da Ti kažem, nego SKIDAJ I UŽIVAJ!
Ja ću večeras da napravim DvD konverziju i da uživam u full HiFi modu, preko NAD varijante.

P.S. Mogao sam ovo da ti pošaljem na pp, ali hteo sam javno, na forum, da znaju i ostali. Još jednom sam proplivao na torrentima. Sve je bilo OK do 69,8 %. A onda su me isključili. Web page je postala nedostupna i sve molbe za pomoć su ostale bez odziva. Ni kojekakvi programi koje sam, u međuvremenu instalirao, koji služe za oslobađanje nedostupnih web stranica- nisu pomogli. Neko to radi namerno sa torrentima. Pusti te da se upecaš, a onda te preseče negde pri kraju.
Definitivno odustajem od TORRENTA.
Bitno je imati prijatelje na mreži, a prijatelji imaju prijatelje.... i tako to ide.

P.P.S. Obećao sam Ti Live in Macedonia i ispunio obećanje. Šta ćeš veće sreće! Još jednom, uživaj!

Odlican snimak... skinuo sam ga... svaka cast. :D
danas kad dodjemu kuci ima da uzivam gledajuci ga... ;)
Nego, imas tamo manu Katche... poslednji album. Prebacio sam ti pa poslusa to... odlican je. ;)

I jos jednom hvala... :ok:

Ovogodisnji Jazz festival u Vankuveru 20. juna otvara Herbie Hancock, uzeo sam kartu.

Hi, Klika!
Misio sam da si nas napustio, a nekoliko puta sam hteo da Ti pošaljem poruku. Pronašao sam nešto što nas je interesovalo obojicu, a nismo znali šta je. Radi se o John Moony-jevom Solo Acoustic Live 2CD.

Ušao sam mu u trag:

Pogledajte prilog 38254 Pogledajte prilog 38255

Ako još čuvaš muziku, sada imaš i omot. Kao što vidiš, radi se o koncertu u SLYMAN THEATRE, u New Iberia - Luisiana ( 21. januara 2004 ).
Koliko je meni poznato, ovaj CD nije ni na jednoj zvaničnoj listi snimaka J. Moony-ja, pa pretpostavljam da se radi o piratskom ( ali vrlo kvalitetnom) snimku.

P.S. Možda TEASER ima original ili zna gde može da se nabavi?

Pozdrav Klika i navrati nam opet. Nije Kanada tako daleko!

Poslednja izmena:
Hi, Klika!
Misio sam da si nas napustio, a nekoliko puta sam hteo da Ti pošaljem poruku. Pronašao sam nešto što nas je interesovalo obojicu, a nismo znali šta je. Radi se o John Moony-jevom Solo Acoustic Live 2CD.

Ako još čuvaš muziku, sada imaš i omot. Kao što vidiš, radi se o koncertu u SLYMAN THEATRE, u New Iberia - Luisiana ( 21. januara 2004 ).
Koliko je meni poznato, ovaj CD nije ni na jednoj zvaničnoj listi snimaka J. Moony-ja, pa pretpostavljam da se radi o piratskom ( ali vrlo kvalitetnom) snimku.

P.S. Možda TEASER ima original ili zna gde može da se nabavi?

Pozdrav Klika i navrati nam opet. Nije Kanada tako daleko!

Pozdrav,

pa jedno izvesno vreme je bilo totalno zatisje na forumu pa me nije bilo.

Sto se tice Moony-ja, imam jedno 5-6-7 albuma, a ovaj dvostruku Live je odlican, moguce je da je neka piraterija u pitanju mada je snimak dosta dobar. Pominjao sam ranije i odlicnog Corey Harris-a, nesto slicno Mooney-ju, prelistaj SoulSeek, ima dosta toga ..........

Mada u poslednje vreme nisam preslusavao onu gomilu muzike sto imam, uglavnom na poslu slusam neki od mnogobrojnih radio online programa na cuvenom www.live365.com , izbor je vise nego odlican a u poslednje vreme slusam Bop City stanicu, pa isprobajte ako nekoga zanima.........

Sa nestrpljenjem ocekujem 20. jun i koncert Herbie-a, a mozda ovih dana uzmem i kartu za Marsalisa, 27. juna.

Nabavio i danima ne vadim iz CD playera
Najbolji traditional blues album godine, najbolja traditional blues pevačica i najbolja traditional blues pesma godine, trostruka dobitnica:

Pogledajte prilog 38474 Pogledajte prilog 38475

Šta da vam kažem?
Žestoko, crno, razarajuće...... glas od kojeg podilaze žmarci!
Preporuka: Ko voli dobar ženski blues vokal - OBAVEZNO PRESLUŠATI!

That’s why I like blues, because it tells a true story, a down to earth story. It’s not only something about my life; it reaches out to a lot of people. Maybe something to lift you up or help bring you out of this rut you’re in.

I love singing the real, old school blues. It gives me a feeling to sing them type of blues. That’s old school. That’s me.
- Koko Taylor

Poslednja izmena:
Jedna vest sa MONDO web portala, koja je maločas objavljena.
Moram priznati da Svensona nisam slušao, ako neko od vas jeste bilo bi lepo da nam prenese utiske.

Poginuo švedski muzičar Esbjorn Svenson
Ponedeljak, 16. jun 2008. 12:32

Švedski jazz pijanista i kompozitor Esbjorn Svenson, poginuo je u ronilačkoj nesreći u subotu, 14. juna.

Burkhard Hoper menadžer tragično nastradalog Svensona, rekao je da je Esbjorn (44), poginuo u nesreći tokom ronjenja u Baltiku, nedaleko od Stokholma.

Svenson je bio priznato ime internacionalne jazz scene, a njegovi albumi "Viaticum" iz 2005. i "Tuesday Wonderland" iz 2006. godine su najslušaniji jaž albumi u Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

"U muzičkom smislu, on je bio svetlo koje je zapalilo svet. Pomerao je granice,inspirisao je ljude svuda po svetu, i sve vreme skromno govorio kako on zapravo samo prati muziku u sebi", rekao je Hoper.

Švedski mediji navode da je Svenson ronio u grupi pod vođstvom instruktora, kada je iznenada nestao. Pronađen je teško povređen i prevezen je helikopterom u bolnicu, gde je umro.

Svenson i njegov bend "Esbjorn Svenson Trio" koji čine Den Berglund i Magnus Ostrom, stekli su svetski ugled albumom "Strange Place for Snow" iz 2002. Za koji su dobili nagradu Guiness Jazz.

Od 1990-ih godina snimili su desetak albuma, a nedavno su se okupili i završili i 11 album "Lencocyte".

(MONDO)

Back