Jazz & Blues kutak :)

Za one koji vole SRW, a možda ne znaju, prošle godine izašao je jedan njegov ''novi'' CD: SOLOS,SESSIONS&ENCORES

Pogledajte prilog 38623

Song Title

1. Sky Is Crying, The - (Live, with B.B. King/Albert King/Paul Butterfield)
2. Soulful Dress - (with Marcia Ball)
3. Don't Stop by the Creek, Son - (with Johnny Copeland)
4. Miami Strut - (with A.C. Reed)
5. Na-Na-Ne-Na-Nay - (with Bill Carter)
6. Goin' Down - (Live, with Jeff Beck)
7. Oreo Cookie Blues - (previously unreleased, Live, with Lonnie Mack)
8. On the Run - (previously unreleased, Live, with Katie Webster)
9. Albert's Shuffle - (previously unreleased, Live, with Albert Collins)
10. Change It - (previously unreleased, Live, with Jimmie Vaughan)
11. You Can Have My Husband - (previously unreleased, with Lou Ann Barton)
12. Texas Flood - (previously unreleased, with Bonnie Raitt)
13. Pipeline - (with Dick Dale)
14. Let's Dance - (with David Bowie)

Nešto je već bilo objavljeno, nešto nije, ali uvek vredi čuti pokojnog Stevu!

Poslednja izmena:
E super! :) Nisam znao za ovo, hvala na infou.
I zove se SRV a ne SRW al nemari....
Oce li se svirati SRV na ovogodisnjem voxtoku? Nista ljepse od malo SRV-a uzivo....
Inace ima bendova po bg-u koji ga odlicno izvode....

E super! :) Nisam znao za ovo, hvala na infou.
I zove se SRV a ne SRW al nemari....
Oce li se svirati SRV na ovogodisnjem voxtoku? Nista ljepse od malo SRV-a uzivo....
Inace ima bendova po bg-u koji ga odlicno izvode....

W je lapsus, ali hvala Ti na korigovanju ( zbog drugih, koji ne znaju za njega ).
A što se tiče njegovog sviranja na na voxtoku- jel' to u pitanju neki zez ili lapsus? Steva je odavno na nebu!

Znam da ga voliš i ako Ti je do žive svirke, imam dobar i redak snimak ( DVD ) Stevie Ray Vaughn & Duble Trouble, Alabamahalle, Munich, Germany, snimljen 27. avgusta 1984. Snimak je odličnog kvaliteta. Traje 42.34 min. Ukupno 7 numera, sa fenomenalnom ''izvedbom'' Voodoo Chile i Tin Pan Alley.Inače, imidž mu je kompletan a la Hendrix, uključujući i maramu sa karnerima, zvonaste pantalone, šešir i .... naravno- obaveznom cigaretom između čivija. Rado ću Ti ga poslati, samo mi javi na pp ,na koji način ( na neki FTP, privatnu adresu, post restante ili dr.. ).

Inače, najbolje što je uradio ( u svom, nažalost, kratkom životu ) za mene je verzija Little Wing, na The Sky Is Craying iz 1991.
Steva je imao jednu manu, koju imaju mnogi dobri gitaristi - loš vokal.
Možda sam preterao. Recimo - ne loš vokal, ali vokal koji nije dorastao virtuoznosti gitare. Praveći pomenutu verziju Little Wing, neko mu je skrenuo pažnju na to ( ili je sam ukapirao ) i zadržao se samo na instrumentalu. Mislim da nije pogrešio-inače bi upropastio stvar. Da je Hendrix mogao da čuje one koji su ga sledili ( i kopirali ) verujem da bi ovu stvar često vrteo na svom gramofonu ( ili CD playeru ili ... čemu već ).

P.S. Ako Ti nedostaje nešto od SRV, javi mi. Imam skromnu zbirku albuma, omota i tekstova.

Poslednja izmena:
Hi, Klika!

Pozdrav iz najlepšeg grada na svetu.
Daj nam samo još malo detalja o tom snimku: regularan DVD, pirat, snimak TV show,godina...?
Mesto znamo, pa da probamo da mu uđemo u trag.
Jesi li Ti gledao koncert ''in vivo'' ili samo snimak?

Hi, Klika!

Pozdrav iz najlepšeg grada na svetu.
Daj nam samo još malo detalja o tom snimku: regularan DVD, pirat, snimak TV show,godina...?
Mesto znamo, pa da probamo da mu uđemo u trag.
Jesi li Ti gledao koncert ''in vivo'' ili samo snimak?

Hi,

ehhh.........imao sam samo 15-tak godina kada je `83 Steva otprasio pomenuti koncert a bio sam i dosta daleko kada se to desilo :-)........... ne znam da li si probao preko Torrenta, ja sam ga tu skinuo , davno to bese, to je Dvix varijanta. To je regularno izdanje , naci ces review na netu.
Probaj, http://www.torrentscan.com/ , pa na BTjunkie, ima ga na spisku ali ne znam da li je link jos aktivan........na Demonoid radi.........

Imam od njega jedno 4-5 video izdanja, ali ovaj je ubedljivo najbolji sto se izvodjenja/sviranja tice, neponovljivo.....ludo.......
Imam i video sa nastupa sa Montreux Jazz festivala iz `82 kada su ga izvizdali, to je cini mi se bio prvi nastup nekog blues benda iz USA na pomenutom festivalu...... ljudi tada jos nisu shvatali o kome se zapravo radi...

Evo jadnog interesantnog spiska izdanja/zivih nastupa , http://www.geetarz.org/reviews/srv/

Poslednja izmena:
Steva sigurno neche nastupati na ovogodishnjem Voxstocku! :mrgreen:
Ali che se sigurno svirati neke njegove pesme...
E, evo sa jutuba malo o uchesnicima:

Voxstock, subota 21.6.2008.

Ski-staza, Kosutnjak
16.00 M.O.J. Band (Beograd)
17.00 Downhome (Španija)

--------------------------------------------------------------------------------

To: KLIKA

Hvala Ti druže!

Naći ćemo mi to. Drago mi je što si se vratio na forum. Mogu Ti reći da si nam nedostajao ( bar meni ).
Piši nam šta je In u Canadi. Ovde vladaju žabokrečina i restlovi. Privid da smo IN, a u stvari postajemo Columbia.
( Zbog ove izjave dobiću po tamburi od forumaša.....ali to je my point of wiew! )

Poslednja izmena:
W je lapsus, ali hvala Ti na korigovanju ( zbog drugih, koji ne znaju za njega ).
A što se tiče njegovog sviranja na na voxtoku- jel' to u pitanju neki zez ili lapsus? Steva je odavno na nebu!

Znam da ga voliš i ako Ti je do žive svirke, imam dobar i redak snimak ( DVD ) Stevie Ray Vaughn & Duble Trouble, Alabamahalle, Munich, Germany, snimljen 27. avgusta 1984. Snimak je odličnog kvaliteta. Traje 42.34 min. Ukupno 7 numera, sa fenomenalnom ''izvedbom'' Voodoo Chile i Tin Pan Alley.Inače, imidž mu je kompletan a la Hendrix, uključujući i maramu sa karnerima, zvonaste pantalone, šešir i .... naravno- obaveznom cigaretom između čivija. Rado ću Ti ga poslati, samo mi javi na pp ,na koji način ( na neki FTP, privatnu adresu, post restante ili dr.. ).

Inače, najbolje što je uradio ( u svom, nažalost, kratkom životu ) za mene je verzija Little Wing, na The Sky Is Craying iz 1991.

Steva je imao jednu manu, koju imaju mnogi dobri gitaristi - loš vokal.
Možda sam preterao. Recimo - ne loš vokal, ali vokal koji nije dorastao virtuoznosti gitare. Praveći pomenutu verziju Little Wing, neko mu je skrenuo pažnju na to ( ili je sam ukapirao ) i zadržao se samo na instrumentalu. Mislim da nije pogrešio-inače bi upropastio stvar. Da je Hendrix mogao da čuje one koji su ga sledili ( i kopirali ) verujem da bi ovu stvar često vrteo na svom gramofonu ( ili CD playeru ili ... čemu već ).

P.S. Ako Ti nedostaje nešto od SRV, javi mi. Imam skromnu zbirku albuma, omota i tekstova.

:)
Pazim ja sta pisem :)
"Oce li se svirati SRV na ovogodisnjem voxtoku?" naglasak na SE :)
Mislio sam oce li se svirati nesto od... kao kad pitas nekog sta sviras-sviram hendrixa, sviram srv-a idt itd...tako da je bio nesporazum :)
hvala na ponudi javicu ti se kad uhvatim, sad sam u nekom ludilu oko ispita, potpisa visi mi godina o koncu, nemam sad vremena ni da preslusam na miru i kako treba....pa kad to zavrsim
Meni su isto njegove obrade fenomenalne, ucim sad da sviram njegovu verziju voodoo chile, uhvatio sam onu osnovnu temu, sa Jimijevim little wingom se mucim, jos vidim da sam zelen za to....

Inace od Steve ako nisi poslusaj live verziju Life without you
prvi utisak koji sam imao slusajuci je bio je da je preradjevina little winga....
Medjutim kad stavis to po strani, Life without you je po meni savrsenstvo sviranja gitare, tako da sam zavrsio slusajuci je po 15 puta za redom sa istim odusevljenjem....
i to je trajalo i traje jos...:)..

Meni je jos zanimljivo da gledam kako blues polako evoluira i grana se u razne podkategorije...
Palo mi je to napamet jer sam nedavno nabavio stvar 'Pain and Sorrow' od Joe Bonamassa-e
meni je to bila dosta zanimljiva fuzija bluesa i ko zna cega jos...

Piši nam šta je In u Canadi. Ovde vladaju žabokrečina i restlovi. Privid da smo IN, a u stvari postajemo

Poceo sam da odbrojavam sekunde do pocetka Jazz Festivala, petak 20., 10 dana nirvane..........inace, pre nedelju dana sam se vratio sa sluzbenog puta iz Toronta, nedostaje mi klupska scena koja je mnogo jaca od ove u Vankuveru. Bas sam svratio jedan dan do kluba Jeff Healey-ja gde sam onomad uzivao svake subote u jazz matineima , ali to sada vise nije ista prica od kako je Jeff umro.

Inace se u Torontu moze u po bela dana, svaki dan, i dalje moze slusati odlican jazz i blues..........nesto sto svojevremeno ni London u svojim zlatnim danima klabinga nije imao.........

image.jpg
5. jul 2008. 21.00
Velika dvorana » Summertime festival
Marcus Miller

Jedan od najpoznatijih basista beogradskoj publici predstavlja svoja nova ostvarenja.
Marcus Miller, dobitnik Grammy nagrade za najbolji album u žanru savremenog jazz-a 2001.godine, rođen je u Bruklinu 1959.godine. Potiče iz muzičke porodice, tako da je već sa 13 godina svirao nekoliko instrumenata i počeo samostalno da komponuje, a kao 16-togodišnjak svirao bas gitaru u nekoliko njujorških bendova. Ubrzo postaje saradnik mnogih značajnih muzičkih umena, kao što su Aretha Franklin, Roberta Flack, Grover Washington Jr., Bob James i David Sanborn. Kao veoma tražen bas gitarista bio je angažovan je i na više od 400 studijskih snimanja projekata svetskih zvezda kao što su Mariah Carey, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Frank Sinatra i LL Cool J.
Iskustvo koje je stekao iskoristio je da bi se narednih 20-tak godina sa velikim uspehom bavio produciranjem , a 1993.g. konačno se posvetio solo karijeri, sa izdanjem The Sun Don t Lie.1995.godine, izdaje album Tales - modernizovanu antologiju crnačke muzike u proteklih 30 godina, a nakon nekoliko godina uspešnih koncertnih aktivnosti, 1997.g obradovao je svoje obožavaoce albumom Live&More.
M2 ( «M-squared» ), njegov prvi projekat u novom milenijumu, pored osvojene Grammy nagrade proglašen je i za jedno od 10 najboljih CD izdanja u 2001.g, a kompilacaju najuspešnijih delova turneje iz 2002 .godine ovekovečio je u izdanju "The Ozell Tapes".
Poslednjih godina uspešno se bavi i filmskom muzikom.

Cena ulaznica: 1200, 1500, 1800 dinara

summertime festival
_space.gif
summer_festival.jpg
01-07. Jul 2008. 20.00
Velika dvorana
Summertime Festival

Prvi Summertime festival održan je 1991. godine i od tada se festival redovno održavao, sa izuzetkom na 2-3 godine kada političke okolnosti to nisu dozvoljavale. I ove godine nastavljamo tradiciju dobre muzike u Sava centru organizacijom Summertime festivala kao jedne od najuglednijih muzičkih dešavanja u Beogradu.
Utorak, 01. juli

Velika dvorana u 21h
Teresa Salgueiro & Septeto Joao Cristal
predstavljaju svoj Bossa Nova projekat

Petak, 04. juli

Velika dvorana u 21h
Brandford Marsalis Quartet

Subota, 05. juli

Velika dvorana u 21h
Marcus Miller

Nedelja, 06. juli

Bašta Sava centra u 21h
Blues night:
Erja Lyytinen band & Ian Siegal band

Monday, 07. July

Velika dvorana u 21h

Miller je sjajan, zaista!
Mada moram priznati da je meni interesantniji dolazak Ian Siegala. Prava muzichka zver!
Pre par godina je nastupao na Voxstocku a u Domu Omladine sa Ripoffom i Sake-om, bilo je izvanredno, radili su tribut Tom Waitsu...
Originalna sirova posvechenost, a ne tezgarenje. Za poshtovanje u svakom sluchaju.

Za one koji vole SRW, a možda ne znaju, prošle godine izašao je jedan njegov ''novi'' CD: SOLOS,SESSIONS&ENCORES

Pogledajte prilog 38623

Song Title

1. Sky Is Crying, The - (Live, with B.B. King/Albert King/Paul Butterfield)
2. Soulful Dress - (with Marcia Ball)
3. Don't Stop by the Creek, Son - (with Johnny Copeland)
4. Miami Strut - (with A.C. Reed)
5. Na-Na-Ne-Na-Nay - (with Bill Carter)
6. Goin' Down - (Live, with Jeff Beck)
7. Oreo Cookie Blues - (previously unreleased, Live, with Lonnie Mack)
8. On the Run - (previously unreleased, Live, with Katie Webster)
9. Albert's Shuffle - (previously unreleased, Live, with Albert Collins)
10. Change It - (previously unreleased, Live, with Jimmie Vaughan)
11. You Can Have My Husband - (previously unreleased, with Lou Ann Barton)
12. Texas Flood - (previously unreleased, with Bonnie Raitt)
13. Pipeline - (with Dick Dale)
14. Let's Dance - (with David Bowie)

Nešto je već bilo objavljeno, nešto nije, ali uvek vredi čuti pokojnog Stevu!

moze li neki link za ovo? Inace kada mi treba bilo kakva inspiracija, samo pogledam neki njegov koncert i to je to......cak i original imam, da, da :D

Sinoc, John Hammond prosto oduvao..........., 2 sata prvoklasnog akusticnog/slide bluse-a kao sto to uvek covek cini, sirovo, mocno, pravo u celo!
Imao sam srecu da sedim u prvom recu na nekih 4-5 metara i da posmatram bravure , posebno na "Dobro" slide gitari.
Inace, propustio sam par njegovih koncerete, bese to poodavno na BG Jazz festivalu, a ljubitelji Hammonda su imali prilike da vide te snimke na Trecem kanalu tamo negde `90-tih.

Proslog petka, Herbie Hancock, odlican koncert, najvise me je odusevio fantasticni Vinnie Colaiuta za bubnjevima. Na basu je bio Dave Holland.
Jos jedna interesanta figura gitarskog jazz-a, afrikanac Lionel Loueke koji je takodje bio u sastavu benda, odrzao jedan mini koncert pre Hancock-a, sjajan spoj africkih ritmova/harmonija i jazz-a.

super je bilo, jedino su oni rusi smorili najstrasnije. Tacno sam od njih ocekivao najmanje profesionalizma i dobio ga....
A ovog downhomea sam slusao u kugli noc ranije, dobar je, specifican...
svi ostali isto tako odlicni...
sve u svemu proslogodisnji mi je bio bolji......
...i da, onaj svajcarac odlicno svira ali je preveliki lozac... Trebao je da bude DJ...

parrdon austrijanac ili sta god, onaj Pribojszki sto je lupao u klavijature cesto....
Inace najzalije mi je sto sam dosao na pola Point Blanka, jer ono pola sto sam cuo strasno mi se dopalo...Glasovne mogucnosti ok, ali zato osjecaj za gitaru fenomenalan, barem je to moj utisak bio za ono malo sto sam ih cuo....
Mozda sam malo subjektivan sto se tice ovoga da je proslogodisnji bio bolji, jer ovaj put je bilo jako malo vrhunskog SRV i Hendrix bluesa, koji licno obozavam....

parrdon austrijanac ili sta god, onaj Pribojszki sto je lupao u klavijature cesto....
Inace najzalije mi je sto sam dosao na pola Point Blanka, jer ono pola sto sam cuo strasno mi se dopalo...Glasovne mogucnosti ok, ali zato osjecaj za gitaru fenomenalan, barem je to moj utisak bio za ono malo sto sam ih cuo....
Mozda sam malo subjektivan sto se tice ovoga da je proslogodisnji bio bolji, jer ovaj put je bilo jako malo vrhunskog SRV i Hendrix bluesa, koji licno obozavam....

Point Blank su nepogreshivi - uvek. Slavili su 25 godina postojanja, malo li je!
Austro-ugari :D su bili dobri, ali ni meni nisu "legli"
Rusi su meni bili najkompletniji i najoriginalniji..."shabanski prizvuk" je iz neke nashe perspektive, ali oni nisu domachi band i nemaju pojma da mi neke nashe izvodjache chiju su muziku obradili bash i ne volimo..:D Sve je to samo muzika...
E sad...da li je bolji ili gori od proshlogodishnjeg...ne mogu tako da razmishljam, razlichito je...u svakom sluchaju nije bilo pada kvaliteta, mozzda samo da nije bilo sve po nashem ukusu...
Inache meni su najbolji bili Francuzi od pre neku godinu, "Stinky lou & the goon mat", ali to je samo subjektivno gledanje...imali su neku baznu praistorijsku energiju...

Back