Jazz & Blues kutak :)

Ovaj.. Cao, ja sam bash bash svez chlan, tako da nisam bash u toku sa deshavanjima u vezi sa ovom temom, ali sam prochitala par prvih stranica i videla da je neko pitao za jazz bassiste, a neko drugi rekao da ih nema u jazz-u. Ja bih morala da kazem da je jedan od najboljih bassista danas, shto se tiche jazza Victor Baily, koji je upao u ekipu Weather report-a posle slavnog Jaco Pastorius-a, tako da, eto! Sada znate dva komada : ) I da, naravno, Christian McBride, odlichaan, tu je i Victor Wooten..... Ako je neko vec odgovorio na pitanje o jazzovim bassistima, ja se zvinjavam, nisam videla : )

P.s. Volim jazz puno..

Portishead, dobro nam došla!

Lep je osećaj kad saznaš da još uvek postoje dame koje ,osim turbo-folka i jamy-jamy-mljac-mljac muzike,slušaju druge stvari.
Ja nisam previše naklonjen čistom džezu, više sam u blues fazonu. Ali to su sve deca iste majke, pa je ponekad teško podvući strogu liniju razdvajanja.
U ovom kutku je nekada stanovala nekolicina dobrih džezera, ali su se negde izgubili. Nikodim se ulenjio...., Norma Kampl je promenila avatar i sada se izgleda bavi politikom....., Klika rešava iseljeničke probleme....., Begešar je negde nestao ...

Ljudi, šta se sa vama dešava? Zar ste zaboravili na muziku?

Ovaj.. Cao, ja sam bash bash svez chlan, tako da nisam bash u toku sa deshavanjima u vezi sa ovom temom, ali sam prochitala par prvih stranica i videla da je neko pitao za jazz bassiste, a neko drugi rekao da ih nema u jazz-u. Ja bih morala da kazem da je jedan od najboljih bassista danas, shto se tiche jazza Victor Baily, koji je upao u ekipu Weather report-a posle slavnog Jaco Pastorius-a, tako da, eto! Sada znate dva komada : ) I da, naravno, Christian McBride, odlichaan, tu je i Victor Wooten..... Ako je neko vec odgovorio na pitanje o jazzovim bassistima, ja se zvinjavam, nisam videla : )

P.s. Volim jazz puno..

I naravno Marcus Miller... da ga ne zaboravimo...

Portishead, dobro nam došla!

Lep je osećaj kad saznaš da još uvek postoje dame koje ,osim turbo-folka i jamy-jamy-mljac-mljac muzike,slušaju druge stvari.
Ja nisam previše naklonjen čistom džezu, više sam u blues fazonu. Ali to su sve deca iste majke, pa je ponekad teško podvući strogu liniju razdvajanja.
U ovom kutku je nekada stanovala nekolicina dobrih džezera, ali su se negde izgubili. Nikodim se ulenjio...., Norma Kampl je promenila avatar i sada se izgleda bavi politikom....., Klika rešava iseljeničke probleme....., Begešar je negde nestao ...

Ljudi, šta se sa vama dešava? Zar ste zaboravili na muziku?

Ja bas danas izlazim na neki ispit, pa tremu razbijam listanjem foruma.
Nekih ljudi prosto nema, nekima je mozda postalo dosadno ovde... ko ce ga znati... ;)

E da... treba mi jedan album od Eric Claptona, Behind the Sun... pa ako ga neko ima u arhivi, nek se javi.

Evo jedne dobre stvari sa tog albuma...

Pozdrav Nikodime! Lepo je videti Te opet.
Samo ti uči, mi ćemo Ti držati fige, da položiš.
Potražiću taj Kleptonov album. Imam dosta njegovih albuma u mp3 formatu, ali ih već dugo, dugo nisam otvarao. Zadnje što sam slušao je njegov CD sa J.J.Caleom- Road To Escondido. Utisak je tako-tako ( a prilično mlako ).
Behinde The Sun ću potražiti. Čim ga nađem - javljam, pa ćemo se dogovoriti oko isporuke.

A to što pitaš Treća, da li ima takvih, odgovor je na žalost potvrdan.

U mom komšiluku žive dva dečaka. Uče da sviraju gitaru i ispočetka su dolazili najpre da im je naštimam, dok nisu sami savladali, a kasnije -da pozajme neki CD ili tablature pojedinih hit pesama ( rok, pop i sl. ). Kad su se malo okuražili, počeli su da pitaju za neke stvari koje u životu nisam čuo ( uključujući i Cecu, Draganu, Seku, Daru.... ). Na pitanje: Šta će vam to?, odgovor je bio: Pa, to devojčice traže! Kad smo na žurci, rođendanu, ekskurziji ....ne možemo da im sviramo Mudie Watersa, Hendrixa ..... A devojčice su ipak devojčice ... Ako im nisi interesantan- ima ko jeste!

Bio sam danima u šoku!

@zakris

Aj vidi ako mozes nesto da iscackas, bio bih ti zahvalan do neba. Nasao sam taj album na Torrentima, ali sam se zakucai na 85% i stojim tu vec dve nedelje. Niko da se pojavi sa celim fajlom.

Inace, mozemo u opticaj da bacimo i neki FTP server, ja imam jedan svoj, koji arcim za te svrhe. ;)

Nikodime, budi bez brige!

Ako ga ja nemam - ima ko ima. Pokrenućemo drugare na soulSeeku .... Klepton je atraktivan i ima puno fanova..... Trenutno sam van kuće, na drugom računaru, ali koliko poslepodne krećem u potragu ..... Samo Ti položi, pa da slavimo !

A to sa torentima je prava mora! Upecaš nešto i raduješ se kao lud, skida, skida .....i onda stane na 93%. Jednom sam tako proplivao. Drugar je tražio jedan stari, redak CD. Ja našao torent, počeo da skidam..... Okrenem telefon i kažem mu: Rešeno! Imaš ga! Kad ono: Cvrc! Stao na 93%. I nikad više! A on došao po disk! Blam, sram ... Probali smo da narežemo bar nekoliko stvari, da spasemo situaciju ..... ali greške u konverziji 0,6%, 0,8% ...... Načisto propalo...

Sada sve propustim prvo kroz mp3 test i sve što ima grešku veću od 0,01% - bacim. A i to ne konvertujem u audio format. Jedino prolazi kroz mp3 plejer.

Nikodime, budi bez brige!

Ako ga ja nemam - ima ko ima. Pokrenućemo drugare na soulSeeku .... Klepton je atraktivan i ima puno fanova..... Trenutno sam van kuće, na drugom računaru, ali koliko poslepodne krećem u potragu ..... Samo Ti položi, pa da slavimo !

A to sa torentima je prava mora! Upecaš nešto i raduješ se kao lud, skida, skida .....i onda stane na 93%. Jednom sam tako proplivao. Drugar je tražio jedan stari, redak CD. Ja našao torent, počeo da skidam..... Okrenem telefon i kažem mu: Rešeno! Imaš ga! Kad ono: Cvrc! Stao na 93%. I nikad više! A on došao po disk! Blam, sram ... Probali smo da narežemo bar nekoliko stvari, da spasemo situaciju ..... ali greške u konverziji 0,6%, 0,8% ...... Načisto propalo...

Sada sve propustim prvo kroz mp3 test i sve što ima grešku veću od 0,01% - bacim. A i to ne konvertujem u audio format. Jedino prolazi kroz mp3 plejer.

Oko 98% od celog filea jos moze da prodje, jer je fragmentaicija jako mala tada, preko toga... pogotovo za audio fajlove moze biti zajebano, video... manje - vise, nije me briga sto ce stucati na par secundi, film odgledas i brises, ali muzika... to je druga prica...

Nego, ja sam polozio... eto da dopunimo pricu o ispitu. ;)

Nego, ja sam polozio... eto da dopunimo pricu o ispitu. ;)

Bravo Nikodime! Čestitamo!

A za poklon - dobra vest: našao sam Behinde The Sun i to na nekoliko adresa. Sa jedne sam skinuo ceo album, druga se još skida. Imam i jednu verziju na kojoj nedostaje 11-ta numera. Nisam stigao da proverim kvalitet, ali ću to učiniti posle podne, pa Ti se javljam. A moram i da pronađem jednu svoju mp3 kolekciju Kleptonovih albuma. Behinde The Sun je stari album. Mislim da je iz 1985, tako da verovatno nije sniman u digitalnoj tehnici, a ne znam da li postoji remastered disk. U svakom slučaju - javljam se predveče.

Da li mislite da slušanje džeza i bluza ima veze sa godinama?
Ne postoje glupa pitanja, mala!

Mislim da to više zavisi od ličnosti čoveka. Njegovog unutrašnjeg sveta. Fizičari bi rekli :od njegovog unutrašnjeg habitusa. Od potrebe za takvom muzikom.
Kada bi neko hteo da me najžešće kazni, trebao bi samo da mi oduzme čulo sluha, a u najmanju ruku- da mi onemogući da slušam blues.
Po meni blues je stanje duše. Interferencija zvučne slike ,koja od zvučnika, kroz uho dopire do nekog centra u mozgu i moje neke imaginarne unutrašnjosti.Sa više nivoa: od duboke depresije, preko osećaja čežnje za nečim ( što možeš, ili ne možeš da definišeš ), od tuge i usamljenosti, nemoći, bunta, do žestokog besa i najsilnijeg gneva. Ali i utehe, spokoja, finog sentimenta, iskrene, čiste ljubavi, bez kajanja..
A onda tu dođe pitanje starosti ili mladosti.
Ko je duže živeo - više je iskusio, više bolovao, više ratovao-sa sobom i svetom., više tragao ..... iskusio i pobede i poraze, gubitke i nagrade...

A najbolji blues nastaje kada se dobar čovek oseća loše.....

( Uh! Ala sam ovo sročio! )
Ali neću da brišem. Pa neka ....čitajte!!! I to sam JA.
I promeniću avatar. To nisam JA ( To je neko pokušavao da napravi portret S.R.Waughna) .

Back