Jazz & Blues kutak :)

Corto Malteze:
51TPJ4YRWYL._SS500_.jpg

ne vadim iz playera vec danima....sjajni su :)
Јесу, наравно.
Ја га "нисам вадила из плејера" пре неку годину. А, наравно, и сад пустим, не ретко.

Иначе, поздрављам аватар! :) (И та плоча ми је једна од омиљених).

JImmy Page & Jaco Pastorius

Jimmy Page and Friends - Historic Performances Asian Trading KP391462 (1994 release) Bootleg

Tracks: 10/30/85 jam at the Lone Star Cafe, N.Y. Jaco Pastorius is heard on one track, jamming with Jimmy and other unlisted musicians

А мени је ових дана у плејеру и:
g20775ra4ma.jpg

Ево шта кажу:

" Cheryl Bentyne is justly celebrated for her work as the soprano voice in Manhattan Transfer, but her work outside of that ensemble is just as impressive, if sometimes less flashy. This solo album, in fact, is notable for its lack of pyrotechnical wizardry, and is all the stronger for it. Focusing almost exclusively on standards, Talk of the Town finds Bentyne singing with an almost Ella Fitzgerald-like transparency, imposing little of her own ego on the material and avoiding heavy-handed interpretation. This is not to say that she sings without personality or style -- simply that she sings like someone who wants to showcase the songs themselves rather than her own artistry. The result is quietly spectacular: on straightforwardly melodic fare like Cole Porter's "You'd Be So Nice to Come Home To" and the classic ballad "These Foolish Things," the songs are like jewels in simple but lush settings; on more difficult numbers, such as "Little Butterfly" (which consists of lyrics by Jon Hendricks set to the Thelonious Monk composition "Pannonica"), she negotiates the tricky changes with grace and deceptive ease. Bentyne's voice sounds the way a warm shower feels. Very highly recommended. ~ Rick Anderson, All Music Guide "

Имам и неке друге њене албуме. (Let Me Off Uptown, The Book of Love).
Доиста - за сваку препоруку!

Corto Malteze:
JImmy Page & Jaco Pastorius

Jimmy Page and Friends - Historic Performances Asian Trading KP391462 (1994 release) Bootleg

Tracks: 10/30/85 jam at the Lone Star Cafe, N.Y. Jaco Pastorius is heard on one track, jamming with Jimmy and other unlisted musicians
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hocu, zelim, moram da nabavim!

Kako zvuci?

Pozdrav svima sa teme pogotovo mojim starim prijateljima, vidim da je tema jos ziva :-)
Lepo, lepo :-D

Zziva je, zziva :)

Pozdrav i od indijancceta!

Ako nekoga interesuje 9. juna u Domu sindikata gostuje

Bebel Žilberto, brazilska pevačica, svoje početke beleži još sa 7 godina kao gost na solo albumu svoje majke, džez pevačice. Kasnije se ističe i kao tekstopisac svojih pesama. Prvi album, Bebel Gilberto (mini-LP), snimila je 1986. godine. Kroz njenu karijeru vidi se da nije pratila put muzike svoje majke već odlaskom u Njujork razvija sopstveni jednistveni muzički stil. Njen glas predstavlja magičnu kombinaciju suptilnosti i moćne emocije. Sarađivala je sa mnogim svetski poznatim imenima kao što su David Byrne, Caetano Veloso, Džordž Majkl i Thievery Corporation. . Njen soulful miks brazilske i internacionalne muzike osvojio je svet albumom "Tanto Tempo" iz 2000. godine koji je postao najprodavaniji brazislki album u Americi i doneo joj 3 nagrade Gremmy. Na poslednjem albumu "Momento" iz 2007. godine Bebel je napisala i komponovala skoro sve svoje pesme a posebno se ističu “Caçada”, “Tranquilo” i bosa nova-džez verzija “Night And Day” klasike Kola Portera.

Apach:

Bebel Žilberto, brazilska pevačica, svoje početke beleži još sa 7 godina kao gost na solo albumu svoje majke, džez pevačice. Kasnije se ističe i kao tekstopisac svojih pesama. Prvi album, Bebel Gilberto (mini-LP), snimila je 1986. godine. Kroz njenu karijeru vidi se da nije pratila put muzike svoje majke već odlaskom u Njujork razvija sopstveni jednistveni muzički stil. Njen glas predstavlja magičnu kombinaciju suptilnosti i moćne emocije. Sarađivala je sa mnogim svetski poznatim imenima kao što su David Byrne, Caetano Veloso, Džordž Majkl i Thievery Corporation. . Njen soulful miks brazilske i internacionalne muzike osvojio je svet albumom "Tanto Tempo" iz 2000. godine koji je postao najprodavaniji brazislki album u Americi i doneo joj 3 nagrade Gremmy. Na poslednjem albumu "Momento" iz 2007. godine Bebel je napisala i komponovala skoro sve svoje pesme a posebno se ističu “Caçada”, “Tranquilo” i bosa nova-džez verzija “Night And Day” klasike Kola Portera.

А сарађивала је и с нашим Субом. :)

Corto Malteze:
zvuci looodo, stvar traje 22 minuta....jurio sam 2 god...kako i gde da vam postavim da skinete?
samo jedna stvar je sa Pastorius-om!
pozzz
Posto trenutno nemam broadband pristup netu, a od 15. juna sam u sapcu poslacu link za neki od servera na koji mozes da postavis fajl pa da skinem.
Prvo sto mi pada na pamet je rapidshare, ali videcu ako ima nesto bolje.

Pozdrav.

Apach:

Eto bas pre par dana sam poskidao neke albume sa interneta... ukupno tri, to je sve sto samm nasao.

Za downloadere, definitivna preporuka je demonoid... nema cega nema... samo, treba vam pozivnica....

Corto Malteze:
mozda gresim, ali na ovom albumu sa Rollinsom je svirao trubu, imam taj CD, koliko znam da nije svirao piano, ali jazz session's su vanredne situacije pogotovo seshni za Prestige...tu je svasta svirano i odlican Jazz stoji iza tog imena :)
Na koncertu u SC '86 (ili beshe '87?) Miles je imao jedne klavijature pored sebe, ali je samo povremeno ubacivao poneki akord, tako da bas i ne moze da se kaze da je svirao...
Uostalom, nije ni bitno, poenta ovog posta je da se pohvalim da sam bio na tom koncertu! :lol:
A i ne svidja mi se sto je tema pala na drugu stranu, slucajno je videh, nisam ni znao da postoji.

nikodim:
Eto bas pre par dana sam poskidao neke albume sa interneta... ukupno tri, to je sve sto samm nasao..
Ја колико знам, више заправо и нема. (Имам три њена албума). Остало су у ствари ремиксеви.

Za downloadere, definitivna preporuka je demonoid... nema cega nema... samo, treba vam pozivnica...
Али, зар не упућују и остали, заправо , на "демоноид"? Што год сам скидала, с других сајтова за торенте, готово да је све носило ознаку како је скинуто с њега.

Norma Kampl:
Ја колико знам, више заправо и нема. (Имам три њена албума). Остало су у ствари ремиксеви.

Али, зар не упућују и остали, заправо , на "демоноид"? Што год сам скидала, с других сајтова за торенте, готово да је све носило ознаку како је скинуто с њега.

Jeste, ali problem je sto ne mozes da se registrujes na Demonoidu dok te ne pozove neko od "starijih" clanova. Srecom imam kolegu koji je daleko gori od mene po rom pitanju...
Ako ti treba pozivnice... mogu da pokusam da ti je posaljem.

Usput, tamo san nasao i par albuma Tania Maria... Ma svacega ima...

nikodim:
Jeste, ali problem je sto ne mozes da se registrujes na Demonoidu dok te ne pozove neko od "starijih" clanova. Srecom imam kolegu koji je daleko gori od mene po rom pitanju...

Ако може позивница, не би било лоше :) . Како то беше с тим позивањима, у техничком смислу јел' на мејл? Имаш ли мој мејл, или да га поново шаљем?

Иначе, сем торента, откривам свако мало неке нове занимљиве сајтове, не знам смеју ли се јавно овде постирати, или да иде на ПП. А ред би био да их поделим с вама. :)

Али, у сваком случају, могу да препоручим један албум који сам недавно скинула:
Avishai Cohen - As Is Live At The Blue Note CD (2007)

1181259848_1.jpg

Врло занимљиво, узбудљиво, могу слободно рећи.

"Avishai Cohen (born 1970, in Jerusalem) is an Israeli jazz bassist, composer and arranger. He grew up by a musical family in a small town near Jerusalem. As a child, he played the piano, but at the age of 14 he moved to the bass guitar. Later, after playing in an Army band for two years, he began studying upright bass with maestro Michael Klinghoffer. Two years later moved to New York City, and got in contact with other jazz players. After a long period of performing in small clubs, Cohen was noticed by jazz genius Chick Corea and was given a record contract. He has performed and toured in two of Chick Corea's bands, Origin and the Chick Corea New Trio. "

@Norma Kampl

Nemam tvoju adresu, mada mislim da sam ti ranije slao nesto... ali ko ce se sada setiti toga. Ako nije problem baci je na PP.
A sto se tih linkova tice, pa i ranije smo ih ostavljali ovde i niko nije pravio problem zbog toga pa se iskreno nadam da nece ni sada. I zasto bi.... ne znam sta bi tu moglo lose da se nadje.

nikodim:
@Norma Kampl

Nemam tvoju adresu, mada mislim da sam ti ranije slao nesto... ali ko ce se sada setiti toga. Ako nije problem baci je na PP.
A sto se tih linkova tice, pa i ranije smo ih ostavljali ovde i niko nije pravio problem zbog toga pa se iskreno nadam da nece ni sada. I zasto bi.... ne znam sta bi tu moglo lose da se nadje.
Послаћу адресу на ПП, на њу си својевремено нешто слао, сад се ни ја више не сећам шта беше.

А ово за линкове се увек питам, јер знам да неки форуми то не гледају баш благонаклоно, сврставајући у пиратерију.

Али, ево, ипак стављам:

http://israbox.com/music/jazz/page/4/

(ово је само једна страна, од много, где има врло занимљивих албума, и џеза, и много тога другог. За скидање тражи регистрацију, али то није проблем.

Затим, домаћа музика, са све омотима:
http://yurock.blogspot.com/2007/04/mizar-mizar-1988-yug-bitrate-256-mp3.html

Опет, само једна страна, од многих.

Али снаћи ћете се у даљем "шетању".

(Ту сам, рецимо, нашла један дуго тражени албум "Индекса", некад, давно, на касети издат. Сјајна музика!)

За сад, толико.

П. С.

Са управо ове стране israbox-а препоручујем:

Петручанија, Марија Бјондија, Нина Катамадзеа, Ерика Труфаза.

За мене - право уживање, врло разноврстан и занимљив џез, плус, комбинације с другим жанровима, како то већ и бива.

nikodim:

Aj` posalji meni jednu :-).........

cao narode pozdrav svim open mind likovima na ovom forumu danas se prvi put ukljucujem pa se tako nadam da cu uspeti da uhvatim malo vibe-a i ukljucim se u konverzaciju slusam jazz od svoje 17te godine sto mu dodje punih 14 godina tako da vec trpam diskove u kutije od cipela :grin:

nikodim:
E sada priznaj sta si sve poskidala?
Ili jos bolje, preporuci nesto dobro sto si tamo nasla. :D
Рецимо:

Miles Davis - Aura , Quiet Nights, Miles In Tokyo...

Enrico Rava - Plays Miles Davis

Рава је, како бих рекла, "италијански Душко Гојковић". Раву нађох тек овде. :D

Miles Davis & Coltrane Complete Columbia Recordings, 1955-61

(Лагано заокружујем иначе прилично велику колекцију Мајлса)

Eric Dolphy &Mal Waldron – The Quest

Овог није било нигде другде. Најзад нађох, те се и колекција Долфија полако попуњава. :D

А иначе Долфија, иако је можда субјективно - управо највише препоручујем!

polatreid:
cao narode pozdrav svim open mind likovima na ovom forumu danas se prvi put ukljucujem pa se tako nadam da cu uspeti da uhvatim malo vibe-a i ukljucim se u konverzaciju slusam jazz od svoje 17te godine sto mu dodje punih 14 godina tako da vec trpam diskove u kutije od cipela :grin:
Срдачан поздрав!
Добро нам дошао! :)

Back